Eksponentielt glidende gennemsnit (EMA) - Oversigt, hvordan man beregner

Det eksponentielle glidende gennemsnit (EMA) er en teknisk indikator, der anvendes i handelspraksis, der viser, hvordan prisen på et aktiv eller sikkerhed Sikkerhed Et værdipapir er et finansielt instrument, typisk ethvert finansielt aktiv, der kan handles. Arten af ​​hvad der kan og ikke kan kaldes et værdipapir afhænger generelt af den jurisdiktion, hvor aktiverne handles. ændringer over en bestemt periode. EMA adskiller sig fra et simpelt glidende gennemsnit, idet det lægger større vægt på de seneste datapunkter (dvs. de seneste priser).

Målet med alle glidende gennemsnit er at fastlægge, i hvilken retning prisen på et værdipapir bevæger sig baseret på tidligere priser. Derfor er eksponentielle glidende gennemsnit forsinkelsesindikatorer. De er ikke forudsigelige for fremtidige priser; de fremhæver simpelthen den tendens, der følges af aktiekursen.

Diagrammet nedenfor viser, hvordan prisen på Apples aktie (NASDAQ: AAPL) ændrede sig over en periode på seks måneder. Hver lysestage Japansk lysestage Japanske lysestager er et teknisk analyseværktøj, som forhandlere bruger til at kortlægge og analysere prisbevægelser på værdipapirer. Konceptet med lysestageoversigt blev udviklet af Munehisa Homma, en japansk rishandler. viser, hvordan aktiekursen ændrede sig over en handelsdag (der er i gennemsnit 21 handelsdage om en måned) med grønne lysestager, der indikerer en stigning i aktiekursen, og røde lysestager repræsenterer kursfald.

Eksponentielt glidende gennemsnit - Apple (AAPL)

Den orange linje under lysestagerne er EMA-linjen, hvilket indikerer, at prisen har fulgt en opadgående tendens i perioden juli 2019 - januar 2020. Den 21-dages EMA-linje bevæger sig tæt med Apples aktiekurs og er følsom over for volatilitet Volatilitetsvolatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdipapirets pris over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne, hvilket gør det til en nyttig indikator for investorer, der ønsker at indgå eller afslutte handler.

En vigtig advarsel at bemærke er, at EMA'er, der overtages over kortere perioder, er mere følsomme over for priser. Så en 21-dages EMA-linje (orange) følger priserne nærmere sammenlignet med en 100-dages EMA-linje (gul), som vist nedenfor:

21-dages EMA-linje mod 100-dages EMA-linje

Beregning af det eksponentielle glidende gennemsnit

Formlen til beregning af EMA er som følger:

Eksponentielt glidende gennemsnit - Formel

Som eksemplificeret i diagrammet ovenfor viser EMA'er beregnet over et færre antal perioder (dvs. baseret på nyere priser) en højere vægtning end dem, der beregnes over længere perioder. Det kan vises ved at beregne værdien af ​​“K” i to forskellige tidsperioder:

21-dages EMA lægger en vægt på 9,0% på den seneste pris, mens 100-dages EMA kun lægger en 1,9% vægt. Derfor reagerer EMA'er over kortere perioder mere på prisændringer end dem, der beregnes over længere perioder.

Anvendelser af det eksponentielle glidende gennemsnit

1. Fremhæv tendenser

Fremhævning og identifikation af pristendenser er en af ​​de vigtigste funktioner i en EMA. En stigende EMA indikerer, at priserne er på en opadgående tendens og omvendt. Når prisen er over EMA-linjen, vil den sandsynligvis stige, og når den er under, vil den sandsynligvis falde. Ved at identificere kursretninger tillader EMA investorer og handlende at spotte køb og salg af signaler baseret på deres handelsstrategi Directional Trading Strategies Directional option strategier er handler, der satser på op eller ned bevægelse af markedet. For eksempel, hvis en investor mener, at markedet stiger,.

2. Support- og modstandsbånd

EMA og andre typer glidende gennemsnit fungerer også som support- og modstandsniveauer for priser. Supportniveauer kaldes også "gulve" - ​​de fungerer som grænsen for, hvor langt priser forventes at falde under opadgående tendenser. Det er illustreret i nedenstående diagram, der viser kurshandling og 21-dages EMA for Tesla (NASDAQ: TSLA) aktie i perioden oktober 2019 - januar 2020:

Teslas prishandling og 21-dages EMA

På den anden side er modstandsniveauer som "lofter" - priser forventes ikke at overstige niveauerne under nedadgående tendenser. Det er fremhævet i nedenstående diagram, der viser kurshandling og 21-dages EMA for aktie Snapchat (NASDAQ: SNAP INC.) I perioden august 2018 - januar 2019:

Snapchats prishandling og 21-dages EMA

Eksponentielt glidende gennemsnit vs Simpel glidende gennemsnit

Det eksponentielle glidende gennemsnit (EMA) og det enkle glidende gennemsnit (SMA) er begge tekniske indikatorer, der bruger tidligere data til at generere en glat trendlinje til prisen på et værdipapir. Forskellen mellem de to glidende gennemsnit er, at EMA lægger større vægt på de nylige priser, hvorimod SMA lægger lige vægt på alle datapunkter, hvorfor EMA-linjen drejer hurtigere end SMA-linjen. Det er illustreret i nedenstående skema:

Eksponentielt glidende gennemsnit vs Simpel glidende gennemsnit

Det er dog vigtigt at bemærke, at ingen af ​​de glidende gennemsnit er en bedre indikator end hinanden. For eksempel, selvom en EMA er en mere nøjagtig gengivelse af nylige prisbevægelser og hjælper med at identificere tendenser hurtigere, oplever den også flere kortsigtede udsving end en SMA. Det optimale glidende gennemsnit, der skal bruges til analyse, afhænger af handelsstrategien.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Sådan læses aktiediagrammer Sådan læses aktiediagrammer Hvis du aktivt vil handle med aktier som en aktiemarkedsinvestor, skal du vide, hvordan du læser aktiediagrammer. Selv forhandlere, der primært bruger grundlæggende analyse til at vælge aktier at investere i, bruger ofte stadig teknisk analyse af aktiekursbevægelser til at bestemme specifikt køb og salg, aktiediagram
  • Kaufmans adaptive glidende gennemsnit (KAMA) Kaufmans adaptive glidende gennemsnit (KAMA) Kaufmans adaptive glidende gennemsnit (KAMA) blev udviklet af den amerikanske kvantitative økonomiske teoretiker, Perry J. Kaufman, i 1998. Teknikken begyndte i 1972, men Kaufman præsenterede den officielt for offentligheden. gennem sin bog "Handelssystemer og -metoder." I modsætning til andre glidende gennemsnit
  • Punkt og figur (P&F) -diagram Punkt og figur (P&F) -diagram Et punkt- og figurdiagram (P&F) består af flere kolonner med X'er, der repræsenterer stigninger i en aktiekurs og O'er, der repræsenterer fald i pris. En kolonne med X'er efterfølges altid af en kolonne med O'er og omvendt. Diagrammet er sammensat af flere felter
  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.