Specifik identifikationsmetode - Definition, hvordan det fungerer, fordele og ulemper

Den specifikke identifikationsmetode vedrører opgørelse af lagerbeholdning Lagerværdiansættelse Lagerværdiansættelse refererer til praksis med at regnskabsmæssigt beregne værdien af ​​en virksomheds lagerbeholdning. Forretningsbeholdninger henviser til alle de leverancer, som en virksomhed har brug for at drive, og som enten bruges i produktionsprocessen eller sælges til kunder. , specifikt at holde styr på hver specifik vare i beholdningen og tildele omkostninger individuelt i stedet for at gruppere varer sammen - beregningsmetoden, der typisk udføres i første ind, først ud (FIFO) Første ind første ud (FIFO) Den første- I First-Out (FIFO) metode til opgørelse af lagerværdiansættelse er baseret på den praksis, at salg eller brug af varer følger den samme rækkefølge, som de købes i. Med andre ord, under FIFO-metoden,de tidligst købte eller producerede varer fjernes og udgiftsføres først. De seneste omkostninger forbliver og sidst ind, først ud (LIFO) Last-In First-Out (LIFO) Last-in First-out (LIFO) -metoden til opgørelse af lager er baseret på den praksis, at aktiver, der er produceret eller erhvervet sidst, er først at blive udgiftsført. Med andre ord fjernes og udgiftsføres først under LIFO-metoden. Derfor forbliver de gamle lageromkostninger på metoderne.de gamle lageromkostninger forbliver på metoderne.de gamle lageromkostninger forbliver på metoderne.

Specifik identifikationsmetode

Forståelse af den specifikke identifikationsmetode

Den specifikke identifikationsmetode er nyttig og anvendelig, når en virksomhed er i stand til at identificere, mærke og spore hver vare eller enhed i sin beholdning. Mens den specifikke identifikationsmetode kan bruges af større virksomheder med elektroniske tags eller klistermærker med serienumre, der kan scannes ind i et elektronisk beholdningssporingssystem, er det mest almindeligt med mindre virksomheder, der let kan identificere eller tælle varer i deres beholdning.

Nogle gange kan processen udføres simpelthen ved, at en medarbejder lægger øjnene på varerne og markerer dem på et stykke papir. I en tid, hvor teknologi og computerprogrammer ser ud til at køre alt, bruges den specifikke identifikationsmetode på lignende måde; lagertællinger registreres dog i et regneark.

Under den specifikke identifikationsmetode er det også nødvendigt, at prisen på hver købt vare kan bestemmes individuelt. Omkostningerne skal let knyttes til et nummer eller en anden identificerende egenskab ved varen, så den kan forbindes direkte til den vare. Ligeledes skal varen let spores, findes og tilgængelig, når løftet om salg er afgivet.

Fordele og ulemper ved den specifikke identifikationsmetode

Den primære ulempe ved den specifikke identifikationsmetode er det faktum, at brugen deraf nødvendiggør en endelig evne til let og konsekvent at identificere alle de enkelte varer i en virksomheds lager, spore deres omkostninger og være i stand til at producere dem ved salg eller løftet om salg.

Både omkostningerne ved varen Omkostninger ved fremstillede varer (COGM) Omkostninger ved fremstillede varer, også kendt som COGM, er et udtryk, der bruges i ledelsesregnskab, der refererer til en tidsplan eller erklæring, der viser de samlede produktionsomkostninger for en virksomhed i løbet af en bestemt tidsrum. og det beløb, der modtages for salget af varen - skal kunne knyttes til en bestemt vare med en eller anden form for en unik identifikator, der udpeger den. Processen er utrolig vanskelig for større virksomheder - såsom store kassebutikker - at opnå på grund af det store volumen, som sådanne virksomheder flytter dagligt.

Det er et problem, som mindre virksomheder generelt ikke står over for, hvorfor sådanne virksomheder ofte er de, der ofte bruger den specifikke identifikationsmetode. En fordel ved metoden er en meget højere grad af nøjagtighed, når det kommer til det faktiske antal varer i beholdningen og derefter selvfølgelig en højere grad af nøjagtighed, når det kommer til antallet af dollars i indtjening eller fortjeneste. som enhver tabt omsætning, hvis genstande er beskadiget, mistet eller returneret. Chancerne for at miste eller misplacere beholdning under et sådant system er næsten udslettet på grund af den nøjagtighed, det giver.

Resumé

Den nøjagtighed og ansvarlighed, der tilbydes af den specifikke identifikationsmetode, er dens mest værdsatte funktion. Faktum gælder især for nystartede virksomheder og mindre virksomheder med en meget lavere lagerbeholdning og salgsmængde. Muligheden for at forstå, hvor varer er, og hvor meget deres salg har bragt ind, er særlig vigtig for små virksomheder eller dem, der lige er begyndt, fordi deres levebrød og vækst afhænger af deres lager.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte
  • Økonomisk ordremængde (EOQ) EOQ EOQ står for økonomisk ordremængde. Det er en måling, der anvendes inden for drift, logistik og forsyningsstyring. EOQ-formlen er et værktøj, der bruges til at bestemme volumen og hyppighed af ordrer, der kræves for at tilfredsstille et givet niveau af efterspørgsel, samtidig med at omkostningerne pr. Ordre minimeres.
  • LIFO vs. FIFO LIFO vs. FIFO Midt i den igangværende LIFO vs. FIFO-debat i regnskabet er det ikke altid let at beslutte, hvilken metode der skal bruges. LIFO og FIFO er de to mest almindelige teknikker, der bruges til at vurdere omkostningerne ved solgte varer og lagerbeholdning.
  • Driftscyklus Driftscyklus En driftscyklus (OC) refererer til de dage, der kræves for en virksomhed at modtage lager, sælge lageret og indsamle kontanter fra salget af lageret. Denne cyklus spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af ​​en virksomheds effektivitet.