Mindretalsinteresser - definition, finansiel rapportering og værdiansættelse

Minoritetsinteresser henviser til at have en aktie i et selskab, der er mindre end 50% af de samlede aktier med hensyn til stemmeret. I det væsentlige udøver minoritetsinvestorer ikke kontrol over et selskab ved hjælp af stemmer. Proxy-stemme En proxy-afstemning er en delegation af stemmeret til en repræsentant på vegne af den oprindelige stemmeindehaver. Den part, der får autoritet til at stemme, er kendt som fuldmægtig, og den oprindelige stemmeindehaver er kendt som hovedmanden. Konceptet er vigtigt på de finansielle markeder og især hos offentlige virksomheder, hvilket efterlader dem med ringe indflydelse på den samlede beslutningsproces. I de fleste tilfælde varierer minoritetsinteresserne mellem 20% og 30%.

Mindretalsinteresse

På balancen for et selskab med bestemmende indflydelse vises minoritetsaktier normalt som langfristede forpligtelser Typer af forpligtelser Der er tre primære typer forpligtelser: kortfristede, langfristede og eventualforpligtelser. Forpligtelser er juridiske forpligtelser eller gæld til en anden person eller et selskab. Med andre ord er forpligtelser fremtidige ofre for økonomiske fordele, som en enhed er forpligtet til at foretage, og de repræsenterer den del af dens mindre virksomheder, der ejes af mindre kontrollerende interesser.

Passiv vs. aktiv mindretalsinteresse

Mindretalsinteresser kan klassificeres som aktive eller passive. I passiv interesse er den kontrollerende andel normalt under 20%. Under passiv interesse udøver et datterselskab ikke indflydelse på det store selskab. På den anden side varierer den kontrollerende andel af en aktiv interesse mellem 21% og 49%, og et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der ejes eller delvist kontrolleres af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller holdingselskab. Ejerskab bestemmes af procentdelen af ​​aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. har i dette tilfælde stemmeret for at påvirke det store selskab.

Regnskabsaflæggelse

For minoritetsinteresser forekommer finansiel rapportering kun, når det store selskab udarbejder et separat sæt årsregnskaber og konsoliderede finansielle dokumenter. Justeringer i minoritetsinteressen finder sted, når det store selskab ejer mindre end 100% i det mindre selskab.

Med hensyn til resultatopgørelse er minoritetsinteresse den del af koncernens resultat og tab, der kommer under ordinær aktivitet efter skat. I henhold til IFRS-regulativer er IFRS-standarder IFRS-standarder International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden, minoritetsandelen falder under egenkapital. I USA pålægger GAAP imidlertid lidt afslappede regler for rapportering.

GAAP tillader, at minoritetsinteresser vises under kapital- eller passivsektionen. På en balance vises minoritetsinteresser som en separat linjepost. På en sådan måde kan brugere af årsregnskabet tydeligt se alle de kontrollerende interesser i moderselskabet. Brugere kan træffe informerede valg baseret på sammenligningen af ​​mønstre i de forskellige mindre virksomheder.

Værdiansættelse af mindretalsinteresser

Værdiansættelse af en virksomhed har brug for korrekt prognose for regnskaber for at forstå fremtidige tendenser ved hjælp af bestemte parametre og antagelser. Næsten alle de tal, der er brugt til prognoser, er direkte relateret til nettoresultat og omsætning. Desværre kan udarbejdelse af prognoser baseret på disse to parametre generere data, der er genstand for flere fortolkninger. For at håndtere problemet udviklede analytikere således fire metoder, der kan bruges til at udføre nøjagtige beregninger.

1. Konstant vækst

Den konstante vækstmetode bruges sjældent, fordi antagelsen er, at der næsten ikke er nogen nedgang eller vækst i en mindre virksomheds resultater.

2. Numerisk vækst

I den numeriske vækstmetode analyseres tidligere tal for at fastslå eksisterende tendenser. Modellen forudsiger vækst i et datterselskab med en ensartet hastighed baseret på tidligere tendenser. Også kaldet statistisk vækst bruger numerisk vækst et antal vigtige værktøjer til at forudsige tendenser såsom tidsserie-analyse, glidende gennemsnit og regressionsbaseret analyse. Analysemetoden er dog ikke anvendelig for virksomheder, der oplever dynamisk vækst såsom FMCG.

3. Modellering af datterselskaber individuelt

Denne analysemetode evaluerer hvert datterselskab alene og tilføjer derefter hvert mindre virksomheds individuelle interesser for at opnå en konsolideret værdi. Denne metode er meget mere fleksibel, og resultaterne er meget nøjagtige. Desværre fungerer det ikke i alle tilfælde, fordi det resulterer i omkostnings- og tidsbegrænsninger. Derudover fungerer det ikke, hvor der er meget datterselskaber at evaluere.

En vigtig ting at huske er, at når det kommer til værdiansættelse af minoritetsinteresser, er der mange faktorer at overveje, både eksterne og interne, der gælder for en virksomhed og dens driftsindustri. Faktorerne har brug for omhyggelig vurdering, da deres indvirkning er forskellig for hver virksomhed.

4. Forholdsanalyse i mindretalsinteresse

Et af de spørgsmål, som mange mennesker stiller, er, om minoritetsinteresse er relevant, når det kommer til forholdsanalyse. Det korte svar er ja, det er meget relevant. Hvorfor? Nå, enhver finansiel ratio, der involverer investeringsstrukturer, bør tage hensyn til implikationen af ​​en minoritetsandel. Nogle af de nøgletal, der påvirkes, inkluderer afkast på egenkapital, gældsgrad og kapitaludvekslingsgrad.

Kort over mindretalsinteresser

Mindretalsinteresse: Ansvar eller formue?

Ansvar er et selskabs tvang på grund af tidligere tilsagn, der resulterer i en strøm af ressourcer. For eksempel bestemmelser om uklaret gæld, medarbejderlønninger og gebyrer samt kreditorbalance. Eksemplerne indikerer og involverer udstrømning af en virksomheds ressourcer i form af kontanter eller andre ækvivalenter med tiden.

Da kontanter imidlertid ikke udbetales for at rydde interesserne, betragtes de ikke som et ansvar. På den anden side er et aktiv noget med værdi knyttet til det. Aktiver kan konverteres til kontanter eller tilsvarende. Mens et aktiv besidder værdi, udøver det kontrollerende selskab ingen kontrol over værdien. Minoritetsinteresser er således en ikke-kontrollerende aktie i et selskab, hvilket betyder, at det hverken er en forpligtelse eller et aktiv.

Mindretalsinteresse: egenkapital eller forpligtelse?

Bestemt er minoritetsinteresser ikke en gæld, fordi et selskab ikke er forpligtet til at tilbagebetale. Med andre ord er der ingen faste eller bindende betalinger. Da minoritetsinteresse ikke er en betalbar mængde, kan den således ikke betragtes som en gæld. Selvom minoritetsinteresser ikke opfylder de forudsætninger, der kan betegnes som kapital, modtager aktiver på en konsolideret balance en form for bidrag fra minoritetsaktiver.

Mindretalsinteresse i beregningen af ​​virksomhedsværdi

Virksomhedsværdi repræsenterer en virksomheds værdiansættelse. I de fleste tilfælde er virksomhedsværdien normalt større end en virksomheds markedsværdi, fordi en del af den er gæld. Ikke desto mindre er et relevant spørgsmål, som folk ikke synes at være enige om, hvorvidt mindretalsinteresser skal medtages i beregningen af ​​en virksomheds virksomhedsværdi. Ja, det skal medtages, fordi virksomhedsværdi er en væsentlig del af en virksomheds aktie på markedet. Minoritetsinteresser er således en del af virksomhedsværdien.

Sidste ord

Mindretalsinteresse giver brugerne vigtige oplysninger, når de læser en regnskab. Det hjælper også brugerne med at udforske og træffe informerede investeringsvalg. Procentdelen af ​​kontrollerende aktier bestemmer indflydelse og stemmeret for mindretalsinteresser over beslutningsprocessen. Tidligere var begrebet mindretalsinteresser kendt som egenkapital, forpligtelse eller nogle gange ingen af ​​ovenstående. I dag er der meget lidt vejledning til præsentation og behandling af ikke-kontrollerende interesser.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance forklaring af minoritetsinteresser. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Omkostninger ved foretrukket lager Omkostninger ved foretrukket lager Omkostningerne ved foretrukket lager til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved udstedelse og salg af aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie.
  • Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi eller fast værdi er hele værdien af ​​et firma svarende til dets egenværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet.
  • Founders Stock Founders Stock Founders lager refererer til den egenkapital, der gives til de tidlige grundlæggere af en organisation. Denne type aktier adskiller sig på få vigtige måder fra almindelig aktie, der sælges på det sekundære marked. Nøgleforskelle er (1), at stifterlager kun kan udstedes til pålydende værdi, og (2) det kommer med en optjeningsplan.
  • Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%) . ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen.