Markedsværdi - Oversigt, hvordan man udtrykker, hvordan man beregner

Markedsværdi bruges normalt til at beskrive, hvor meget et aktiv eller en virksomhed er værd på et finansielt marked. Det bestemmes gensidigt af markedsdeltagerne og bruges ombytteligt til markedsværdi, når det handler med aktiver og virksomheder.

Markedsværdi

Resumé

  • Markedsværdi bruges normalt til at beskrive, hvor meget et aktiv eller en virksomhed er værd på et finansielt marked.
  • Markedsværdien af ​​en vare er den samme som dens markedspris, når der findes et fair marked.
  • Markedsværdi kan udtrykkes i form af matematiske forhold som P / E-forhold, EPS, markedsværdi pr. Aktie, bogført værdi pr. Aktie osv.

Forholdet mellem markedsværdi og markedspris

På den anden side henviser markedsprisen til den pris, hvor udvekslingen af ​​varer finder sted. Det bestemmes udelukkende af efterspørgsel og udbud Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den vare lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. , hvilket betyder, at det beløb, køberen er villig til at betale, skal være nøjagtigt det, som sælgeren er villig til at acceptere.

Markedsværdien af ​​en vare er den samme som dens markedspris, når der findes et fair marked. For at et marked kan fungere under rimelige eller effektive betingelser, skal visse kriterier overholdes:

1. Ingen nød

Ingen af ​​parterne i en salgskontrakt må have travlt eller behov for at gennemføre transaktionen. Normalt kan en nødlidende køber eller sælger træffe en forkert beslutning, der ikke afspejler markedssituationen korrekt.

2. Tilstrækkelig tid, information og markedseksponering

Både køberen og sælgeren får tid nok til at undersøge, forstå markedet, analysere alternativer og træffe en informeret beslutning.

3. Gensidigt aftalt pris

Ingen af ​​de involverede parter må tvinges til at foretage transaktionen, og den endelige pris, der er bestemt, skal aftales af både køber og sælger.

Et retfærdigt marked præsenterer sig dog ikke altid.

Hvordan udtrykkes markedsværdien?

Markedsværdi kan udtrykkes i form af matematiske forhold, der giver ledelsen indsigt i, hvad virksomhedens investorer synes om organisationen, både i øjeblikket og i fremtiden.

  • Indtjening pr. Aktie (EPS) : EPS beregnes ved at allokere en del af en virksomheds fortjeneste til hver enkelt aktie. En højere EPS angiver højere rentabilitet.
  • Bogført værdi pr. Aktie : Den beregnes ved at dividere selskabets egenkapital med det samlede antal udestående aktier.
  • Markedsværdi pr. Aktie : Det beregnes ved at overveje markedsværdien af ​​et selskab divideret med det samlede antal udestående aktier.
  • Marked / bog-forhold : Marked / bog-forhold bruges til at sammenligne en virksomheds markedsværdi med dens bogførte værdi. Det beregnes ved at dividere markedsværdien pr. Aktie med den bogførte værdi pr. Aktie
  • Prisindtjening (P / E) Ratio Prisindtjeningsforhold Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre fornemmelse af værdien af ​​en virksomhed. K / V viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening: K / P-forholdet er aktiekursen på aktien divideret med indtjeningen pr. Aktie.

Hvordan beregnes markedsværdien?

Der er flere metoder til beregning af markedsværdien. De er som følger:

Indkomst tilgang

1. Diskonteret pengestrøm (DCF)

Under DCF-tilgang er markedsværdien en funktion af et skøn over nutidsværdien af ​​fremtidige pengestrømme for et givet selskab. Det gøres ved at projicere fremtidig pengestrøm, som derefter diskonteres for at nå sin nuværende værdi. Diskonteringsrenten afhænger af gældende renter og graden af ​​risiko forbundet med den virksomhed, der skal vurderes.

2. Kapitaliseret indtjeningsmetode

Metoden med aktiveret indtjening bruges til at beregne værdien af ​​en stabil indkomstproducerende ejendom. Nettodriftsindtægter påløbet over en periode divideres med aktiveringssatsen Kapitaliseringssats Kapitaliseringssatsen (Cap Rate) anvendes i fast ejendom, refererer til afkastet på en ejendom baseret på ejendommens nettodriftsindtægter, som er et skøn over det potentielle investeringsafkast.

Aktivtilgang

Efter metoden til metode metode beregnes dagsværdien (FMV) ved at beregne de justerede aktiver og passiver, som et selskab besidder. Det tager højde for immaterielle aktiver, aktiver uden for balance og ikke-registrerede forpligtelser. Forskellen mellem aktivets og passivets FMV er værdien af ​​nettokorrigerede aktiver.

Markedsmetode

1. Offentlig virksomhed sammenlignelig

En virksomheds værdi kan evalueres ved at sammenligne alle virksomheder, der opererer med samme skala i samme branche eller region. Efter oprettelse af en peer-gruppe af sammenlignelige virksomheder anvendes forhold, såsom EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA, i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin, EV / Revenue, P / E-forhold kan beregnes.

2. Præcedente transaktioner

Under den foregående transaktionsmetode til værdiansættelse anvendes den pris, der er betalt for lignende virksomheder i tidligere transaktioner, som reference. Metoden bruges mest inden en potentiel fusions- og overtagelsesaftale. Det er meget vigtigt at identificere en transaktion inden for samme branche, en lignende skala for operationer og involverer den samme type køber.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • DCF-formel Diskonteret pengestrøm DCF-formel Den diskonterede cashflow-DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til styrken i perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed
  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder
  • Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode . De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere overskud