Aktieswapkontrakt - Definition, fordele, hvordan det fungerer

En aktieswapkontrakt er en derivataftale mellem to parter, der involverer udveksling af en strøm (ben) af aktiebaserede pengestrømme knyttet til en aktie eller et aktieindeks. Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis benævnt "Dow Jones" eller blot "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser med en anden strøm (ben) af pengestrømme med fast indkomst.

Aktieswapkontrakt

I aktieswapkontrakter er pengestrømme baseret på et forudbestemt nominelt beløb. I modsætning til valutaswaps indebærer aktieswaps imidlertid ikke udveksling af hovedbeløb Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et skyldt lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. . Udvekslingen af ​​pengestrømme sker på faste datoer.

Aktieswapkontrakter tilbyder en stor grad af fleksibilitet; de kan tilpasses efter behovene hos de parter, der deltager i swap-kontrakten. I det væsentlige giver aktieswaps syntetisk eksponering for aktier.

Fordele ved aktiekapacitetsaftaler

Aktieswapkontrakter giver de involverede modparter adskillige fordele, herunder:

1. Undgå transaktionsomkostninger

En af de mest almindelige anvendelser af aktieswapkontrakter er at undgå transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger er omkostninger, der ikke tilfalder nogen deltager i transaktionen. De er sunkne omkostninger som følge af økonomisk handel på et marked. I økonomi er teorien om transaktionsomkostninger baseret på den antagelse, at folk er påvirket af konkurrencedygtig egeninteresse. forbundet med aktiehandel. I mange jurisdiktioner giver aktieswaps også skattefordele til de deltagende parter.

2. Sikring mod negativt afkast

Aktieswapkontrakter kan bruges til afdækning af risikoeksponeringer. Derivaterne bruges ofte til at afdække mod negativt afkast på en aktie uden at give afkald på besiddelsesrettighederne på den. For eksempel har en investor nogle aktier, men han mener, at de seneste makroøkonomiske tendenser vil presse aktiekursen ned på kort sigt, skønt han forventer, at aktien vil stige væsentligt på lang sigt. Således kan han indgå en swap-aftale for at afbøde mulig negativ kortsigtet indvirkning på aktien uden at sælge aktierne.

3. Få adgang til flere værdipapirer

Endelig kan aktieswapkontrakter muliggøre investering i værdipapirer, der ellers ikke ville være tilgængelige for en investor. Ved at replikere afkastet fra en aktie gennem en aktieswap kan investoren overvinde visse juridiske begrænsninger uden at bryde loven.

I lighed med andre typer swapkontrakter anvendes aktieswaps primært af finansielle institutioner, herunder investeringsbanker Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch , hedgefonde og långivende institutioner eller store selskaber.

Eksempel

For at forstå funktionen af ​​aktieswapkontrakter, lad os overveje følgende eksempel. Forvalteren af ​​fond A ønsker at replikere afkastet af ABC Corp.'s aktie uden at købe selskabets faktiske aktier.

På den anden side har Investor B en lang position i aktierne i ABC Corp. Investor B mener, at selskabets aktiekurs vil være volatil på kort sigt, og derfor ønsker han at afdække den potentielle risiko for, at aktiekursen falder. Fond A og investor B kan oprette en aktieswapkontrakt med hinanden for at nå deres respektive mål. Swap vil omfatte udveksling af fremtidige strømme af pengestrømme.

Et ben af ​​swap betales af fond A til investor B og vil være strømmen af ​​flydende betalinger knyttet til LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbankudbydelsessats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner til et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkinggrundlag for kortfristede renteindeks. Det andet swap-ben betales af investor B til fond A og vil være baseret på det fremtidige samlede afkast af ABC Corp.'s aktier i den angivne periode.

Begge ben beregnes ved hjælp af en nominel hovedstol. I dette tilfælde er begge parter enige om et teoretisk hovedbeløb på $ 5.000.000. Bemærk, at fond A og investor B ikke bytter hovedstolsbeløb i starten af ​​kontrakten eller på udløbsdatoen.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Credit Default Swap Credit Default Swap En credit default swap (CDS) er en type kreditderivat, der giver køberen beskyttelse mod misligholdelse og andre risici. Køberen af ​​en CDS foretager periodiske betalinger til sælgeren indtil kreditens løbetid. I aftalen forpligter sælgeren sig til, at hvis gældsudstederen misligholder, betaler sælgeren køberen alle præmier og renter
  • Renteswap Renteswap En renteswap er en derivataftale, hvorigennem to modparter er enige om at veksle en strøm af fremtidige rentebetalinger til en anden
  • Risiko og afkast Risiko og afkast Ved investering er risiko og afkast stærkt korreleret. Øget potentielt investeringsafkast går normalt hånd i hånd med øget risiko. Forskellige typer risici inkluderer projektspecifik risiko, branchespecifik risiko, konkurrencemæssig risiko, international risiko og markedsrisiko.
  • Swap Spread Swap Spread Swap spread er forskellen mellem swaprenten (renten på det faste ben på en swap) og afkastet på statsobligationen med en lignende løbetid. Da statsobligationer (f.eks. Amerikanske statspapirer) betragtes som risikofrie værdipapirer, afspejler swap-spread typisk det risikoniveau, der opfattes af de involverede parter i en swap-aftale.