Gældskapacitet - Metrics & Ratios til vurdering af et selskabs gældskapacitet

Gældskapacitet henviser til det samlede gældsbeløb, som en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i en gældsaftale. Gældsplan En gældsplan indeholder al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter. En virksomhed påtager sig gæld af flere grunde - såsom at øge produktionen eller markedsføringen, udvide kapaciteten eller erhverve nye virksomheder. Men at pådrage sig for meget gæld eller påtage sig den forkerte slags kan resultere i skadelige konsekvenser.

Hvordan træffer långivere beslutninger om, hvilke virksomheder der skal låne deres penge? I denne artikel vil vi undersøge de mest anvendte finansielle målinger Hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet sammen Hvordan er de 3 årsregnskaber knyttet sammen? Vi forklarer, hvordan man forbinder de 3 årsregnskaber til økonomisk modellering og værdiansættelse i Excel. Forbindelser mellem nettoindtægt og tilbageholdt indtjening, PP&E, afskrivninger, kapitaludgifter, arbejdskapital, finansieringsaktiviteter og kontantbalance for at evaluere, hvor meget gearing en virksomhed kan håndtere. I slutningen af ​​dagen ønsker långivere at søge trøst og tillid til at låne deres penge til virksomheder, der internt kan generere nok indtjening og pengestrøm til ikke kun at betale renterne, men også hovedbalancen.

Matrix til gældskapacitet

Kilde: Finance gratis introduktion til corporate finance kursus.

Vurdering af gældskapacitet

De to vigtigste tiltag til vurdering af en virksomheds gældskapacitet er dens balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende finansielle oversigter. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital- og pengestrømsmål. Ved at analysere nøglemålinger fra balance og pengestrømsopgørelser Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesvejledninger til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler vil lære dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret pengestrømsmodellering (DCF) og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieforskningInvesteringsbankfolk bestemmer størrelsen af ​​bæredygtig gæld, som en virksomhed kan håndtere i en M & A-transaktion.

EBITDA og gældskapacitet

Et mål for at evaluere gældskapacitet er EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger og afskrivninger. For at lære mere om EBITDA, se vores EBITDA-guide EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler.

Niveauet af EBITDA er vigtigt for at vurdere gældskapaciteten, da virksomheder med højere niveauer af EBITDA kan generere mere tilbageholdt indtjening for at tilbagebetale deres gæld. Derfor er jo højere EBITDA-niveau, jo højere gældskapacitet. Selvom niveauet af EBITDA er afgørende, er stabiliteten af ​​en virksomheds EBITDA-niveau imidlertid også vigtig for vurderingen af ​​dens gældskapacitet. Der er et par faktorer, der bidrager til en virksomheds EBITDA-stabilitet - cykliskitet, teknologi og adgangsbarrierer.

Cykliske virksomheder har i sagens natur mindre gældskapacitet end ikke-cykliske virksomheder. For eksempel er mineselskaber cykliske i kraft af deres drift, mens fødevarevirksomheder er meget mere stabile. Fra en långivers synspunkt repræsenterer ustabil EBITDA ustabil tilbageholdt indtjening og evne til at tilbagebetale gæld, dermed en meget højere misligholdelsesrisiko.

Industrier med lave adgangsbarrierer har også mindre gældskapacitet sammenlignet med industrier med høje adgangsbarrierer. For eksempel kan teknologivirksomheder, der har lave adgangsbarrierer, let forstyrres, når konkurrencen kommer ind. Selvom teknologivirksomheder er lovligt beskyttet gennem patenter og ophavsret, vil konkurrencen til sidst indgå, når patentperioden udløber eller med nyere og mere effektive innovationer. På den anden side er industrier med høje adgangsbarrierer, såsom langsigtede infrastrukturprojekter, mindre tilbøjelige til at blive forstyrret af nye aktører og kan derfor opretholde en mere stabil EBITDA.

Lær mere i Finance gratis introduktion til corporate finance kursus.

Kreditmålinger

Kreditmålinger er yderst nyttige til at bestemme gældskapacitet, da de direkte afspejler de bogførte værdier af aktiver, forpligtelser og egenkapital. Den mest anvendte balance er gældskvoten. Andre almindelige målinger inkluderer gæld / EBITDA, rentedækning og dækningsgrad med fast gebyr.

Som du kan se på skærmbilledet fra Finance's finansielle modelleringskurs nedenfor, vil en analytiker se på alle disse kreditmålinger ved vurdering af en virksomheds gældskapacitet.

kreditmålinger til vurdering af gældskapacitet

Gæld til egenkapital

Gæld til egenkapital Nøgletal Finance Finance's Finance Articles er designet som selvstudievejledninger til at lære vigtige finansieringskoncepter online i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler! give investeringsbankfolk et højt overblik over en virksomheds kapitalstruktur. Dette forhold kan imidlertid være kompliceret, da der kan være en uoverensstemmelse mellem den bogførte og markedsværdien af ​​egenkapitalen. Erhvervelser, justeringer af aktiver, goodwill og værdiforringelse er alle indflydelsesrige faktorer, der kan skabe et uoverensstemmelse mellem den bogførte værdi og markedsværdien af ​​gældskvoten.

Pengestrømsmålinger

Et andet sæt foranstaltninger, som investeringsbankfolk bruger til at vurdere gældskapacitet, er cash flow-metrics. Disse målinger inkluderer den samlede gæld til EBITDA, som kan opdeles yderligere til senior gæld til EBITDA, kontant rentedækning og EBITDA-kapitaludgifter rentedækning.

Samlet gæld / EBITDA

Gæld-til-EBITDA Gæld / EBITDA-forhold Nettogæld til indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) måler finansiel gearing og en virksomheds evne til at betale sin gæld. I det væsentlige giver forholdet nettogæld til EBITDA (gæld / EBITDA) en indikation for, hvor længe en virksomhed skal operere på det nuværende niveau for at betale hele sin gæld. foranstaltning er den mest almindelige pengestrømsmåling til evaluering af gældskapacitet. Dette forhold viser en virksomheds evne til at betale sin afholdte gæld og giver investeringsbankfolk information om, hvor lang tid der kræves til at rydde al gæld, idet renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger ignoreres. Samlet gæld til EBITDA kan opdeles i senior- eller efterstillet gæld-til-EBITDA-måling, som fokuserer på gæld, som et selskab skal indfri først i tilfælde af nød.

Kontant rente dækning

Kontantrentedækningsmålene viser, hvor mange gange den pengestrøm, der genereres fra forretningsdriften, kan betjene gældens renteudgifter. Dette er en nøglemåling, da den ikke kun viser en virksomheds evne til at betale renter, men også dens evne til at tilbagebetale hovedstolen.

Lær mere i Finance gratis introduktion til corporate finance kursus.

EBITDA-CapEx-rentedækning

Ved at tage EBITDA, fratrække kapitaludgifter og undersøge, hvor mange gange denne måling kan dække renteomkostningerne, kan investeringsbankfolk vurdere en virksomheds gældskapacitet. Denne måling er specielt nyttig for virksomheder med høje kapitaludgifter CapEx-formelskabelon Denne CapEx-formelskabelon hjælper dig med at beregne mængden af ​​kapitaludgifter ved hjælp af tal i resultatopgørelsen og balancen. CapEx (forkortelse for kapitaludgifter) er de penge, som et selskab investerer i erhvervelse, vedligeholdelse eller forbedring af anlægsaktiver såsom ejendom, bygninger, fabrikker, udstyr, inklusive produktions- og mineselskaber.

Fast-Charge dækningsgrad

Fast-charge dækningsgraden Fix-Charge Coverage Ratio (FCCR) Fixed Charge Coverage Ratio (FCCR) er et mål for en virksomheds evne til at imødekomme faste gebyrer såsom rente- og leasingomkostninger. er lig med en virksomheds EBITDA - CapEx - kontant skat - fordeling. Denne måling er meget tæt på en ægte pengestrømsmåling og derfor meget relevant til vurdering af gældskapacitet.

Skærmbillede af skabelon til model for gældskapacitet

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du har gennemgået denne artikel om gældskapacitet. Finance er en global udbyder af Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram og adskillige andre kurser for økonomiprofessionelle. For at hjælpe dig med at fremme din karriere, tjek de ekstra finansressourcer nedenfor:

  • EBIT vs. EBITDA EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA - to meget almindelige målinger, der anvendes i økonomi og virksomhedsværdiansættelse. Der er vigtige forskelle, fordele / ulemper at forstå. EBIT står for: Indtjening før renter og skatter. EBITDA står for: Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger. Eksempler og
  • Revolverende gældsvejledning Revolverende gæld En revolverende gæld (en "revolver", også undertiden kendt som en kreditlinje eller LOC) indeholder ikke faste månedlige betalinger. Det adskiller sig fra en fast betaling eller et løbetid, der har en garanteret balance og betalingsstruktur. I stedet er betalingerne af revolverende gæld baseret på saldoen på kredit hver måned.
  • Markedsværdi af gæld Markedsværdi af gæld Markedsværdi af gæld refererer til den markedspris, som investorer ville være villige til at købe en virksomheds gæld til, hvilket adskiller sig fra den bogførte værdi på balancen.
  • Gældskapitalmarkeder Gældskapitalmarkeder (DCM) Gældskapitalmarkeder (DCM) -grupper er ansvarlige for at rådgive direkte til virksomhedsudstedere om optagelse af gæld til erhvervelser, refinansiering af eksisterende gæld eller omstrukturering af eksisterende gæld. Disse hold opererer i et hurtigt bevægende miljø og arbejder tæt sammen med en rådgivende partner