Pegging - Lær hvordan du bruger en finansiel peg til at styre volatilitet

I økonomi refererer pegging til to forskellige handlinger. 1) En pind er den handling, der forbinder valutakursen EUR / USD Valutakurs Euro til dollar-vekselkurs (EUR / USD eller € / $ for kort) er antallet af amerikanske dollars for hver 1 Euro. Det er konventionen for at angive valutakursen mellem de to valutaer. Denne vejledning giver et overblik over de faktorer, der påvirker valutakursen, og hvad investorer og spekulanter har brug for at vide om en valuta til en anden. For de fleste lande er den generelle praksis at knytte valutakursen for deres valuta til den amerikanske dollar. Imidlertid er nogle lande knyttet til valutakurve. Dette betyder, at en valutas valutakurs er knyttet til en gruppe af andre valutakurser.

Pegging tema - hvordan man bruger en pind

2) Pegging kan henvise til processen med at købe eller sælge en stor mængde af et værdipapir Offentlige værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. for at påvirke prisen. Dette kan gøres af en regering, der søger at stabilisere prisen på værdipapiret eller det underliggende aktiv. Det kan dog også udføres af virksomheder eller enkeltpersoner som et uetisk forsøg på at køre pris i en eller anden retning til gavn / fortjeneste for optionskribenter.

Styring af markedsvolatilitet

Et af de primære mål for valutatilknytning er at hjælpe med at mindske volatiliteten på markedet. I perioder med økonomisk eller politisk omvæltning kan valutakurserne for nogle valutaer blive påvirket drastisk. En pind kan hjælpe med at stabilisere en valutas værdi.

Når valutaen er knyttet til valuta, er lande ikke begrænset til kun at bruge andre valutaer. En pind til en vare som guld er en anden mulighed. Råvarer med relativt stabile priser gør dem til en god stabilisator for en valuta, der kan opleve overdreven volatilitet.

Forholdet til den amerikanske dollar

Fordi den amerikanske dollar er den ledende reservevaluta, vælger mange nationer at knytte deres valutakurs til den. Den primære årsag til dette skridt er, at størstedelen af ​​verdens finansielle transaktioner og international handel finder sted i amerikanske dollars. For lande, der er stærkt afhængige af deres finansielle sektor og / eller international handel, giver den amerikanske dollarforbindelse sund økonomisk mening.

For lande, der eksporterer meget til USA, såsom Kina, er det at fastgøre til den amerikanske dollar nøglen til at opretholde konkurrencedygtig prisfastsættelse af varer. Imidlertid bruger Kina en fast valutakurs for at holde deres valuta værdi lavere end dollaren. Dette gør deres eksport til USA billigere, hvilket giver dem en sammenlignende prisfordel på deres varer.

Valutapinde er en glimrende måde for lande at opretholde valutakursen for deres valutaer. Mere bredt er det en god måde at skære ned på markedets volatilitet over hele verden.

Relaterede målinger

Finance tilbyder den globale Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. Følgende ressourcer vil være nyttige til at fremme din økonomiske uddannelse:

  • Kapitalkontrol Kapitalkontrol Kapitalkontrol er foranstaltninger truffet af enten regeringen eller centralbanken i en økonomi for at regulere udstrømning og tilstrømning af udenlandsk kapital i landet. De trufne foranstaltninger kan være i form af skatter, takster, volumenrestriktioner eller direkte lovgivning.
  • Valutarisiko Valutarisiko Valutarisiko eller valutakursrisiko henviser til den eksponering, som investorer eller virksomheder, der opererer i forskellige lande, står over for uforudsigelige gevinster eller tab på grund af ændringer i værdien af ​​en valuta i forhold til en anden valuta.
  • Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering, også kaldet driftseksponering, er et mål for ændringen i en nutidsværdi (NPV) for et selskab som følge af udsving i pengestrømme forårsaget af ændringer i valutakurser (FX). Denne eksponering kan ikke let mildnes, fordi den er relateret til
  • Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs er et komplekst mål for et lands valutakurs. Den måler styrken af ​​en valuta, der vægtes med mængden af ​​handel med andre lande.