Pareto Distribution - Oversigt, formel og praktiske applikationer

Pareto-distributionen blev opkaldt efter den italienske økonom og sociolog, Vilfredo Pareto. Det kaldes undertiden Pareto-princippet eller 80-20-reglen. Pareto-fordelingen bruges til at beskrive sociale, videnskabelige og geofysiske fænomener i et samfund. Pareto skabte en matematisk formel i det tidlige 20. århundrede, der beskrev ulighederne i formuefordeling Økonomisk ulighed Økonomisk ulighed refererer oftest til forskelle i formue og indkomst, der kan eksistere i visse samfund. Økonomisk ulighed er en måling, som mange jurisdiktioner og regeringer overvåger for at vurdere virkningen af ​​politiske ændringer. der eksisterede i hans hjemland Italien.

Pareto Distribution

Pareto observerede, at 80% af landets rigdom var koncentreret i kun 20% af befolkningen. Teorien anvendes nu i mange discipliner, såsom indkomst Årlig indkomst Årlig indkomst er den samlede værdi af indtjeningen i et regnskabsår. Årlig bruttoindkomst henviser til al indtjening, før der foretages fradrag, og nettoårsindkomst henviser til det beløb, der er tilbage, efter at alle fradrag er foretaget. Konceptet gælder både enkeltpersoner og virksomheder, produktivitet, populationer og andre variabler. Pareto-fordelingen tjener til at vise, at niveauet for input og output ikke altid er det samme.

Pareto Distribution historie

Pareto-fordelingsprincippet blev først ansat i Italien i det tidlige 20. århundrede for at beskrive fordelingen af ​​velstand blandt befolkningen. I 1906 introducerede Vilfredo Pareto konceptet med Pareto Distribution, da han observerede, at 20% af ærterne var ansvarlige for 80% af de ærter, der var plantet i hans have. Han relaterede dette fænomen til arten af ​​formuefordeling i Italien, og han fandt ud af, at 80% af landets rigdom var ejet af omkring 20% ​​af dets befolkning. Med hensyn til jordbesiddelse observerede italieneren, at 80% af jorden var ejet af en håndfuld velhavende borgere, der udgjorde omkring 20% ​​af befolkningen.

Definitionen af ​​Pareto Distribution blev senere udvidet i 1940'erne af Dr. Joseph M. Juran, en fremtrædende produktkvalitetsguru. Juran anvendte Pareto-princippet på kvalitetskontrol for virksomhedsproduktion for at vise, at 20% af mangler i produktionsprocessen er ansvarlige for 80% af problemerne i de fleste produkter.

Ifølge Juran tillod organisationer med at fokusere på 20% årsager til mangler at gennemføre mere effektive kvalitetskontrolforanstaltninger og udnytte ressourcerne bedre. Jurans tilføjelser til Pareto-distributionskonceptet var indeholdt i hans bog fra 1951 med titlen "Quality Control Handbook."

Pareto Distribution Formula

Formlen til beregning af Pareto-fordelingen er som følger:

F (x) = 1 - (k / x) a

Hvor:

  • x - tilfældig variabel
  • k - nedre grænse for data
  • α - formparameter

På et diagram er Pareto-fordelingen repræsenteret af en langsomt faldende hale, som vist nedenfor:

Pareto Distribution CharrtKilde: Wikipedia Commons

Diagrammet er defineret af variablerne α og x. Det giver to hovedapplikationer. En af applikationerne er at modellere fordelingen af ​​velstand blandt enkeltpersoner i et land. Diagrammet viser, i hvilket omfang en stor del af formuen i ethvert land ejes af en lille procentdel af befolkningen, der bor i dette land.

Den anden anvendelse er at modellere fordelingen af ​​bypopulationer, hvor en stor procentdel af befolkningen er koncentreret i bycentre og en mindre mængde i landdistrikterne. Befolkningen i bycentre fortsætter med at stige, mens landbefolkningen fortsætter med at falde, da yngre medlemmer af befolkningen migrerer til bycentre.

Praktiske anvendelser af Pareto-distributionen

1. Forretningsstyring

En af anvendelserne af Pareto-konceptet er inden for forretningsstyring. En virksomhed kan bemærke, at 20% af indsatsen dedikeret til en bestemt forretningsaktivitet genererer 80% af forretningsresultaterne. En virksomhed kan bruge dette forhold til at identificere de vigtigste segmenter, som den kan fokusere på og derved øge effektiviteten.

For eksempel, hvis marketing bidrog til øgede forretningsresultater, kan virksomheden afsætte mere tid og ressourcer til markedsføringsaktiviteter 5 P'er af Marketing De 5 P'er af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er for at øge virksomhedens indtægter og overskud.

2. Virksomhedsindtægter

Pareto-reglen 80-20 kan også anvendes til at vurdere kilden til virksomhedens indtægter. For eksempel når virksomheden bemærker, at 80% af den rapporterede årlige omsætning Indtægter Indtægter er værdien af ​​alt salg af varer og tjenester, der er indregnet af en virksomhed i en periode. Indtægter (også kaldet salg eller indtægter) udgør starten på en virksomheds resultatopgørelse og betragtes ofte som den "øverste linje" i en virksomhed. kommer fra 20% af sine nuværende kunder, kan den fokusere sin opmærksomhed på at øge kundetilfredsheden hos indflydelsesrige kunder.

Fra denne observation kan virksomheden også udlede, at 80% af kundeklager kommer fra 20% af kunder, der udgør størstedelen af ​​sine transaktioner. Fokus på at løse klager fra 20% af sine kunder kan også øge virksomhedens samlede kundetilfredshed. Virksomheden bør fokusere på at fastholde 20% af sine indflydelsesrige kunder og på at erhverve nye kunder.

3. Medarbejderevaluering

En virksomhed kan også bruge 80-20-reglen til at evaluere medarbejdernes præstationer. Virksomheden kan bemærke, at 80% af dets samlede produktion er det direkte resultat af ca. 20% af sine medarbejdere. Ved hjælp af forholdet kan virksomheden fokusere på at belønne de 20% mest produktive medarbejdere som en måde at motivere dem og tilskynde den lavere klynge af medarbejdere til at arbejde hårdere. Produktivitetsforholdet kunne også vise virksomheden, at 80% af menneskelige ressourceproblemer skyldes 20% af virksomhedens medarbejdere.

Begrænsninger for Pareto-distributionen

Mens 80-20 Pareto-fordelingsreglen gælder for mange discipliner, betyder det ikke nødvendigvis, at input og output skal være lig med 100%. For eksempel kunne 20% af virksomhedens kunder bidrage med 70% af virksomhedens indtægter. Forholdet bringer i alt 90%. Det viser, at Pareto-konceptet kun er en observation, der antyder, at virksomheden skal fokusere på visse input mere end andre.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Eksternitet Eksternitet En eksternhed er en omkostning eller fordel ved en økonomisk aktivitet, der opleves af en ikke-relateret tredjepart. De eksterne omkostninger eller fordele afspejles ikke i de endelige omkostninger eller fordele ved en vare eller tjeneste. Derfor ser økonomer generelt eksternaliteter som et alvorligt problem, der gør markeder ineffektive
  • Key Performance Indicators (KPI) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er metrics, der bruges til periodisk at spore og evaluere en organisations præstationer mod opnåelse af specifikke mål. De bruges også til at måle en virksomheds samlede præstationer
  • Normativ økonomi Normativ økonomi Normativ økonomi er en tankegang, der mener, at økonomi som emne skal give værdiudtalelser, domme og meninger om økonomiske politikker, udsagn og projekter. Den vurderer situationer og resultater af økonomisk adfærd som moralsk god eller dårlig.
  • Bæredygtighed Bæredygtighed Bæredygtighed er grundlæggende evnen til at dække behovene i den nuværende generation ved hjælp af tilgængelige ressourcer uden at forårsage de kommende generationer