Væsentlighedstærskel i revisioner - oversigt og metoder

Væsentlighedstærsklen i revisioner henviser til det benchmark, der anvendes til at opnå rimelig sikkerhed for, at en revision ikke opdager væsentlig fejlinformation, der kan påvirke anvendelsen af ​​årsregnskabet væsentligt.

Væsentlighedstærskel i revisioner

Det er ikke muligt at teste og verificere alle transaktioner og økonomiske poster, så væsentlighedstærsklen er vigtig for at spare ressourcer, men alligevel fuldender revisionsmålet.

Væsentlighed forklaret

Væsentlighed kan have forskellige definitioner under forskellige regnskabsstandarder, såsom General Accepted Accounting Principles (GAAP) og International Financial Reporting Standards (IFRS) IFRS-standarder IFRS-standarder er International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemme, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden. Andre mere specifikke regnskabsstandarder kan gælde under forskellige omstændigheder.

I henhold til US GAAP er GAAP GAAP eller generelt accepterede regnskabsprincipper et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB), og der er ingen konkret definition for væsentlighed. På den anden side betragtes en transaktion i henhold til IFRS som væsentlig, hvis udeladelse eller fejlinformation af den kan påvirke beslutninger, som brugere træffer baseret på økonomiske oplysninger om den rapporterende enhed.

Medmindre andet er angivet, henviser væsentlighed til den potentielle indvirkning af oplysningerne på brugerens beslutningstagning i forbindelse med virksomhedens årsregnskab eller rapporter.

Brugere af regnskaber inkluderer:

  • Aktionærer
  • Kreditorer
  • Leverandører
  • Kunder
  • Ledelse
  • Regulerende enheder

Eksempel på væsentlighedstærskel i revisioner

Der er to transaktioner - den ene er en udgift på $ 1,00, og den anden transaktion er $ 1.000.000.

Det er klart, at hvis transaktionen på $ 1,00 var fejlagtig, vil den ikke have stor indflydelse på brugere af regnskaber, selvom virksomheden var lille. Imidlertid vil en fejl ved en transaktion på $ 1.000.000 næsten helt sikkert få væsentlig indflydelse på brugerens beslutninger vedrørende regnskaber.

Bestemmelse af væsentlighed

Der findes ingen faste regler til bestemmelse af væsentligheden af ​​transaktioner i regnskabet. Revisorer skal stole på visse principper og professionel vurdering. Mængden og typen af ​​fejlinformation tages i betragtning ved bestemmelse af væsentlighed.

I eksemplet ovenfor er der to transaktioner med absolutte dollarbeløb. I praksis er det imidlertid mere effektivt at bestemme væsentlighed på en relativ basis.

For eksempel i stedet for at se på, om en transaktion på $ 1,00 eller $ 1.000.000 anses for at være væsentlig, vil revisor henvise til den procentvise indvirkning, som fejlinformationen kan have på årsregnskabet.

Så for en virksomhed med en omsætning på $ 5 millioner kan fejlinformationen på $ 1 million repræsentere en marginpåvirkning på 20%, hvilket er meget væsentlig.

Imidlertid, hvis virksomheden har en omsætning på 5 mia. $, Vil fejlinformationen på 1 mio. $ Kun resultere i en marginpåvirkning på 0,02%, som på en relativ basis ikke er væsentlig for virksomhedens samlede økonomiske præstationer.

Hvis fejlen på 1 million dollars skyldtes svigagtig adfærd, bedrager bedrageri bedrageri enhver vildledende aktivitet, som en person udøver, med det formål at vinde noget gennem midler, der overtræder loven. Et nøgleord i - måske en ledende medarbejder, der underslæser penge fra virksomheden - denne fejlinformation kan betragtes som væsentlig, da den involverer potentiel kriminel aktivitet.

Derfor er det afgørende at overveje ikke kun de absolutte og relative størrelser af fejlinformationer, men også de kvalitative virkninger af fejlinformationerne.

Metoder til beregning af materialitet

International Accounting Standards Board (IASB) har afstået fra at give kvantitativ vejledning og standarder vedrørende beregning af væsentlighed. Da der ikke er nogen benchmark eller formel, er det meget subjektivt efter revisors skøn.

Nogle akademiske organer har dog udviklet beregningsmetoder.

Det norske forskningsråds beregningsmetoder for materialitet

Det norske forskningsråd finansierede en undersøgelse om beregning af væsentlighed, der inkluderer enkeltregelmetoder ud over reguleringsmetoder med variabel størrelse.

Enkeltregelmetoder:

  • 5% af indkomsten før skat
  • 5% af de samlede aktiver
  • 1% af egenkapitalen
  • 1% af den samlede omsætning

Regelmetoder for variabel størrelse:

  • 2% til 5% af bruttofortjenesten (hvis mindre end $ 20.000)
  • 1% til 2% af bruttofortjeneste (hvis bruttofortjeneste er mere end $ 20.000, men mindre end $ 1.000.000)
  • 5% til 1% af bruttofortjenesten (hvis bruttofortjenesten er mere end $ 1.000.000, men mindre end $ 100.000.000
  • 5% af bruttofortjeneste (hvis bruttofortjeneste er mere end $ 100.000.000)

Der er også blandede metoder, der kombinerer nogle af metoderne og bruger passende vægtning for hvert element.

Diskussionsoplæg 6: Revisionsrisiko og væsentlighed (juli 1984)

Dette offentliggjorte papir giver metoder til intervaller for beregning af væsentlighed. Afhængig af revisionsrisikoen vælger revisorer forskellige værdier inden for disse intervaller.

  • 5% til 10% af den samlede omsætning
  • 1% til 2% af de samlede aktiver
  • 1% til 2% af bruttofortjenesten
  • 2% til 5% af egenkapitalen
  • 5% til 10% af nettoindkomsten

De kan også kombineres til blandede metoder.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase skal du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Revisors juridiske ansvar Juridiske ansvar Revisors bekymring over revisors juridiske ansvar fortsætter med at vokse hver dag. Revisorer er meget vigtige mennesker, fordi de i sidste ende er ansvarlige for at forbedre pålideligheden af ​​årsregnskabet for alle slags eksterne brugere. Som andre fagfolk kan de stå over for civilretligt og strafferetligt ansvar
  • Regnskabspolitikker Regnskabspolitikker Regnskabspolitikker er regler og retningslinjer, der fastlægges, så en virksomhed følger dem, når den udarbejder og præsenterer sine årsregnskaber
  • Juridiske konsekvenser for revision Regnskab Regnskab er et udtryk, der beskriver processen med at konsolidere finansielle oplysninger for at gøre det klart og forståeligt for alle
  • Bevis i en revision Bevis i en revision Bevis i en revision er information, der indsamles i gennemgangen af ​​en virksomheds finansielle transaktioner, saldi og interne kontroller for at certificere