Frasalg - Forståelse af hvordan frasalgsprocessen fungerer

Frasalg er handlingen fra et selskab, der sælger et aktiv. Mens frasalg kan henvise til salg af ethvert aktiv, bruges det mest i forbindelse med salg af en ikke-kerneforretningsenhed. Frasalg kan ses som det direkte modsatte af et erhvervelse Anskaffelse af aktiver En erhvervelse af aktiver er køb af et selskab ved at købe dets aktiver i stedet for dets aktier. I de fleste jurisdiktioner indebærer en aktivanskaffelse typisk også en antagelse af visse forpligtelser. Men fordi parterne kan forhandle om, hvilke aktiver der erhverves, og hvilke forpligtelser der påtages, kan transaktionen være langt mere fleksibel.

Frasalg kan skabe en indsprøjtning af kontanter i virksomheden, mens den også tjener virksomhedens overordnede virksomhedsstrategi Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi. Frasalg er et almindeligt rådgivende mandat inden for investeringsbankvirksomhed. Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, virksomhedsfinansiering, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet. Nogle gange kaldes en frasalg også som en exitstrategi Strategi Guider for virksomheds- og forretningsstrategier.Læs alle finansartikler og ressourcer om forretnings- og virksomhedsstrategi, vigtige begreber, som finansielle analytikere kan indarbejde i deres økonomiske modellering og analyse. First mover-fordel, Porter's 5 Forces, SWOT, konkurrencemæssig fordel, leverandørers forhandlingsstyrke.

Trin i frasalgsprocessen

Frasalg involverer flere trin som beskrevet nedenfor:

Frasalg

Frasalgsprocessen, der er skitseret nedenfor, styres typisk af fagfolk, der arbejder i Corporate Development Corporate Development Corporate Development er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger om at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A), og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform. afdeling for et selskab.

1. Overvågning af porteføljen

For et selskab, der forfølger en aktiv frasalgsstrategi, foretager ledelsen regelmæssigt en gennemgangscheckliste for due diligence Denne tjekliste for due diligence indeholder over 25 poster, der inkluderer økonomiske, juridiske og operationelle poster, der skal verificeres. af hver forretningsenhed og dens relevans for virksomhedens langsigtede forretningsstrategi Strategi Guider for virksomheds- og forretningsstrategier. Læs alle finansartikler og ressourcer om forretnings- og virksomhedsstrategi, vigtige begreber, som finansielle analytikere kan indarbejde i deres økonomiske modellering og analyse. First mover-fordel, Porter's 5 Forces, SWOT, konkurrencemæssig fordel, leverandørers forhandlingsstyrke.

2. Identifikation af en køber

Når en forretningsenhed er markeret for mulig frasalg, skal der identificeres en køber for at handlen kan fortsætte. Identifikationsprocessen er afgørende, fordi ekstrahering af værdi fra frasalget kræver modtagelse af en pris, der mindst skal være lig med mulighedsomkostningerne Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostninger er et af nøglebegreberne i studiet af økonomi og er fremherskende gennem forskellige beslutningsprocesser. Mulighedsomkostningerne er værdien af ​​det næstbedste alternativ. ikke at sælge forretningsenheden.

3. Udførelse af afhændelsen

Selve afhændelsen vil omfatte forskellige aspekter af virksomheden, såsom juridisk ejerskab, værdiansættelse Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbank, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og overtagelser, gearede opkøb og finansiering og ledelsesændring samt fastholdelse og fratrædelse af medarbejdere.

Den mest almindelige form for virksomhedsvurdering er finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. og specifikt diskonteret pengestrømsanalyse - DCF-analyse DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdiansætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm.

Lær mere om denne proces i Finance's Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram.

4. Styring af overgangen

Ud over frasalget kan virksomheden se på strategi og omkostninger som de to nøgleområder, der skal tackles fremad. Når en virksomhed mister en forretningsenhed, mens den får en stor pengestrøm, skal den beslutte, hvor og hvordan pengene skal bruges. Nogle virksomheder kan vælge at udvide deres eksisterende forretningsenheder, mens andre måske vælger at udøve en ny branche helt. Pengene kan også bruges til at trække gæld tilbage.

Samtidig kan der være resterende omkostninger fra den frasolgte enhed i form af backendprocesser såsom IT eller anden understøttende infrastruktur, som virksomheden har brug for at adskille eller integrere fremad.

Fordele ved frasalg

Nødvendigt afkast

En beslutning om at frasælge en forretningsenhed kan opstå som følge af dens underpræstation med hensyn til at opfylde den krævede afkast, som det fremgår af dens Capital Asset Pricing Model Capital Asset Pricing Model (CAPM) Capital Asset Pricing Model (CAPM) er en model, der beskriver forholdet mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie, baseret på denne sikkerheds beta. Det betyder, at besiddelse af forretningsenheden vil være skadelig for aktionærerne, da dette i det væsentlige er at fastholde et negativt NPV-projekt.

Et punkt at overveje er, at forskellige forretningsenheder i en virksomhed kan rapportere et afkastkrav, der er højere eller lavere end virksomhedens afkast. Dette skyldes det faktum, at forskellige brancher oplever forskellige niveauer af systemisk risiko, Systemisk risiko Systemisk risiko kan defineres som risikoen forbundet med sammenbrud eller fiasko for en virksomhed, industri, finansiel institution eller en hel økonomi. Det er risikoen for et stort fiasko i et finansielt system, hvorved en krise opstår, når kapitaludbydere mister tillid til brugerne af kapital eller beta Betakoefficient Betakoefficienten er et mål for følsomhed eller sammenhæng mellem et værdipapir eller en investeringsportefølje til bevægelser i det samlede marked.Vi kan udlede et statistisk mål for risikoen ved at sammenligne afkastet fra en individuel sikkerhed / portefølje med afkastet fra det samlede marked.

Formel for systemisk risiko

Strategisk fokus

Frasalg gør det muligt for en virksomhed at omfordele ressourcer til deres kerneområder, der ideelt set genererer højere afkast på tid og kræfter. Et af problemerne med diversificering inden for en virksomhed er, at ledelsesmæssige uøkonomier opstår. Dette betyder, at udøvelse af ikke-kerneforretningsaktiviteter udvider ledelsesområdet til områder, hvor de måske ikke har den nødvendige erfaring, ekspertise eller tid til at investere for at gøre den ikke-kernevirksomhed succesrig og tilstrækkelig rentabel.

Den potentielle skade er, at der er større omkostninger ved at omfordele ledernes fokus på en separat forretningsenhed, når de kunne levere højere præstationer i deres primære fokusområde.

Omkostninger ved frasalg

Direkte omkostninger

Nogle af de direkte omkostninger ved frasalg inkluderer transaktions- og overgangsomkostninger forbundet med beslutningen. Dette inkluderer at indbringe de mennesker, processer og værktøjer, der kræves for at udføre frasalgsprocessen, som involverer ting som styring af den lovlige overførsel af aktiver, værdiansættelse af synergierne for køberen og beslutning om tilbageholdelses- og fratrædelsespolitikker vedrørende menneskelige ressourcer.

Signalering

Signalering kan pålægge en virksomheds beslutning om at frasælge omkostninger på grund af informationsasymmetri på kapitalmarkederne. Eksterne investorer har muligvis ikke tilstrækkelig viden om virksomheden til at antage de korrekte antagelser om dets fremtidige præstationer som et resultat af en ledelsesbeslutning om at igangsætte en frasalg.

Som et eksempel på informationsasymmetri, der påvirker investorernes opfattelse, skal du overveje et tilfælde, hvor en virksomhed vælger at skære udbyttebetalinger for at finansiere positive NPV-projekter, der vil øge aktionærernes værdi i fremtiden. Aktionærer kan dog se udbytteskæringen som et tegn på et selskab i økonomisk nød.

På samme måde kan et firma vælge en frasalgsstrategi for at afsætte sine ressourcer til optimal brug ved at fjerne forretningsenheder, der ikke genererer den krævede afkast. Men aktionærer kan fejlagtigt opleve frasalget som et signal om et presserende behov for kontanter, fordi virksomheden er i problemer. Som et resultat kan investorer muligvis sælge deres aktier, hvilket får selskabets aktiekurs til at falde - hvilket yderligere bekræfter over for nogle investorer, at virksomheden risikerer at gå ud af drift.

Måden at undgå, at investorer får unøjagtige signaler om en virksomheds nuværende position og fremtidsudsigter, er at opretholde åben kommunikation med aktionærerne om alle større virksomhedsbeslutninger, såsom beslutningen om at foretage frasalg. I et sådant tilfælde er det i virksomhedens bedste interesse at tydeligt kommunikere til aktionærerne begrundelsen bag frasalgsbeslutningen sammen med oplysninger om de fordele, som virksomheden planlægger at høste ved salg af en forretningsenhed.

Relaterede målinger

Vi håber, at finansvejledningen til frasalg har været nyttigt for dig. Fortsæt din økonomiske uddannelse yderligere med følgende gratis finansressourcer:

  • Aktivkøb vs aktiekøb Aktivkøb vs aktiekøb Aktivkøb vs aktiekøb - to måder at købe et firma på, og hver metode gavner køber og sælger på forskellige måder. Denne detaljerede vejledning udforsker og viser fordele, ulemper samt grunde til at strukturere enten en aktivaftale eller en aktiehandel i en M & A-transaktion.
  • Equity Carve-out Equity Carve Out Processen med delvis frasalg af en forretningsenhed, og hvor en minoritetsandel sælges til eksterne investorer kaldes Equity Carve Out eller ECO.
  • Spin-off vs Split-off Spin-Off En corporate spin-off er en operationel strategi, der anvendes af et selskab til at oprette et nyt forretningsselskab fra dets moderselskab. En spin-off opstår, når et moderselskab adskiller en del af sin virksomhed i en anden børsnoteret enhed og distribuerer aktier i den nye enhed til sine nuværende aktionærer.
  • Financial Analyst Program FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari