Banker i Polen - Oversigt over top 10 banker i Polen

Banker i Polen tegner sig for ca. 70% af aktiverne i den finansielle sektor og spiller en væsentlig rolle i landets finansielle system. Polen er hjemsted for flere statsejede banker, selvom de fleste banker i landet er privatejede og tager omkring 80% af markedet. Kommissionen for banktilsyn er ansvarlig for tilsyn med finansielle institutioner og banker i Polen. Det er et autonomt organ under Narodowy Bank Polski eller Polens Nationalbank.

Banker i Polen

Moody's Investors Service opretholder stabile udsigter for Polens banksystem. Agenturet forventer solid økonomisk vækst og øget beskæftigelse og indkomstniveauer, der vil skabe muligheder for banker i Polen.

For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Polen, er denne liste over de bedste banker i Polen en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Polen er:

PKO BP

Grundlagt i 1948 er Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna, ofte kaldet PKO Bank Polski eller PKO BP, den største af bankerne i Polen med hensyn til aktiver. Det er også en af ​​de førende finansielle koncerner i Central- og Østeuropa. Banken leverer detail-, kommerciel og privat bankservice til enkeltpersoner og virksomheder. Med hovedkvarter i det centrale Warszawa opretholder statskontrolleret PKO BP også tilstedeværelse i Ukraine efter overtagelsen af ​​bankinstituttet KredoBank.

Omsætning: PLN 10,92 mia. (2017)

Nettoindkomst: 3.109 mia. PLN (2017)

Aktiver i alt: 296,912 mia. PLN (2017)

Bank Pekao

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna, almindeligvis kaldet Bank Pekao, blev oprettet i 1929 i Warszawa af finansministeriet for at yde finansielle tjenester til polske borgere, der bor i udlandet. Faktisk drev det i 1939 filialer i næsten alle hovedstæder i lande, hvor polakker boede. Den italienske bank UniCredit ejede 59% af banken, men solgte den i 2016. Bank Pekao er den næststørste af bankerne i Polen målt på aktiver.

Omsætning: 7,28 mia. PLN (2017)

Nettoindtægt: 2,28 mia. PLN (2017)

Aktiver i alt: 174,21 mia. PLN (2017)

BZ WBK

Bank Zachodni WBK (BZ WBK) blev dannet i 2001, da Bank Zachodni SA fusionerede med Wielkopolski Bank Kredytowy SA. Det er landets tredjestørste bank med hensyn til aktiver. Med 1.000 filialer er det også den tredjestørste af banker i Polen med hensyn til filialnetværk og betjener 3,5 millioner kunder. I 2013 fusionerede BZ WBK med Kredyt Bank, hvilket gjorde Bank Zachodni WBK Polens tredjestørste bank målt i markedsandel.

Omsætning: 3,79 mia. PLN (2017)

Nettoindkomst: 1,92 mia. PLN (2017)

Aktiver i alt: 132,86 mia. PLN (2017)

mBank

Dannet i 1986 og tidligere kaldet BRE Bank, er mBank den fjerde største universelle bankkoncern i Polen med hensyn til samlede aktiver og lån. Det rangerer også femte med hensyn til indskud pr. 2016. Gruppen leverer en bred vifte af bank- og finansielle løsninger, herunder detail-, forretnings- og investeringsbank, leasing, factoring, forsikring, formuestyring, virksomhedsfinansiering og rådgivning.

Omsætning: PLN 4,454 mia. (2017)

Nettoindkomst: 1,09 mia. PLN (2017)

Aktiver i alt: 131,24 mia. PLN (2017)

ING Bank Śląski

Baseret i Katowice blev ING Bank Śląski SA (ING BSK) dannet i 1988, efter at den blev adskilt fra Polens Nationalbank. Den hollandske ING Group blev bankens majoritetsaktionær i 1996, men i 2001 fusionerede Bank Śląski med ING Bank NV filial i Warszawa og skiftede navn til ING Bank Śląski.

Omsætning: PLN 4,57 mia. (2017)

Nettoindtægt: 1.348 mia. PLN (2017)

Aktiver i alt: 122,11 mia. PLN (2017)

BGZ BNP Paribas

BGZ BNP Paribas blev grundlagt i 2015 og er medlem af den internationale BNP Paribas bankkoncern. Den universelle bank leverer et omfattende udvalg af opsparings- og investeringsprodukter, lån og finansielle løsninger til mikrovirksomheder, SMV'er og virksomheder. Det tilbyder også tjenester til virksomheder i fødevare- og landbrugsindustrien med fokus på at yde midler til landbrug, fødevareøkonomi og regional infrastruktur.

Omsætning: 2,67 mia. PLN (2017)

Nettoindkomst: 279,71 mio. PLN (2017)

Aktiver i alt: 72,75 mia. PLN (2017)

Bank Millennium

Bank Millennium blev grundlagt i 1990 og leverer bank- og finansielle tjenester til over 1,6 millioner privatkunder og 13.000 erhvervskunder. Det fører tilsyn med 360 filialer og bruger de nyeste teknologier til online-, telefon- og mobilbankvirksomhed. I 1989 blev Bank Millennium etableret som Bank Inicjatyw Gospodarczych BIG SA. I 1997 fusionerede det med Bank Gdański SA og lancerede Millennium-servicenetværket i det følgende år.

Omsætning: 2,49 mia. PLN (2017)

Nettoresultat: 648,95 mio. PLN (2017)

Aktiver i alt: 70,64 mia. PLN (2017)

Getin Noble Bank

Getin Noble Bank er den sjettestørste af bankerne i Polen med hensyn til aktiver og 13. når det gælder antallet af filialer. Det polske bank- og finansielle serviceselskab tilbyder detail- og kommerciel finansiering, investeringsbank, kapitalforvaltning og private bankservices. Det blev etableret i 2010 i Warszawa, da Getin Bank SA fusionerede med Noble Bank SA.

Omsætning: 347,8 millioner (1. halvår 2017)

Nettoresultat (tab): (103,8 mio.) (1. halvår 2017)

Aktiver i alt: 64,46 mia. PLN (1. halvår 2017)

Alior Bank

I 2008 dannede den italienske koncern Carlo Tassara Alior Bank, den tiende største finansielle koncern i Polen. I 2012 blev det noteret på Warszawa Fondsbørs og blev vurderet til 2,1 mia. PLN, det højeste tilbud i historien om landets børs. Med hovedkvarter i Warszawa leverer Alior Bank bank- og finansielle tjenester og er involveret i fusioner og opkøb. Det erhvervede Meritum Bank i 2015 og Bank BPH i 2016.

I 2012 anerkendte BAI Global Banking Innovation Awards Alior Bank som den mest innovative bank, mens Retail Banker International udnævnte den til den bedste europæiske detailbank i 2015.

Indtægter: 3,60 mia. (2017)

Nettoindkomst: 515,62 mio. PLN (2017)

Aktiver i alt: 69,49 mia. PLN (2017)

Citi Handlowy

Den polske bank Citi Handlowy eller Bank Handlowy (BHW) blev grundlagt i 1870, hvilket gør den til en af ​​de ældste banker i Polen og også i Europa. Det er den tiende største bank i landet og rangerer 18. med hensyn til antallet af filialer. Citi Handlowy har hovedkontor i Jabłonowski-paladset og ejes af Citigroup, deraf navnet. Det blev oprettet i 2001 efter fusionen mellem Bank Handlowy og Citibank (Polen) SA.

Omsætning: 1,35 mia. PLN (2017)

Nettoindkomst: 537,1 mio. PLN (2017)

Aktiver i alt: 42,86 mia. PLN (2017)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Polen. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Tyskland Topbanker i Tyskland Banker i Tyskland er opdelt i tre separate niveauer: private banker, offentligt ejede sparekasser (Landesbanks) og medlemsejede kreditforeninger. Det tyske banksystem består af næsten 1.800 banker, som omfatter 200 private banker, 400 offentligt ejede banker og 1.100 medlemsejede kreditforeninger.
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere