STDEV.S-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger Stdev.s i Excel

STDEV.S-funktionen er en Excel-statistisk funktion Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansielle analytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er kritiske at kende som en Excel-analytiker, der beregner standardafvigelsen, der er baseret på en stikprøve af befolkningen. Det ignorerer logiske værdier og tekst.

Under udførelsen af ​​økonomisk analyse kan STDEV.S-funktionen være nyttig til for eksempel at måle indkomstens standardafvigelse, der er repræsentativ for en hel befolkning.

Formel

= STDEV.S (nummer1, [nummer2],…)

STDEV.S-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Number1 (krævet argument) - Dette er det første nummerargument, der svarer til en stikprøve af befolkningen.
  2. Number2 (valgfrit argument) - Dette er et talargument, der svarer til en anden prøve af populationen.

Bemærkninger

  1. De givne argumenter skal indeholde mindst to numeriske værdier til funktionen.
  2. Argumenter kan enten være tal eller navne, arrays eller referencer, der indeholder tal.
  3. STDEV.S-funktionen bruges til at beregne SD for en prøve og ikke for en hel population. Brug enten STDEVP-funktionen eller STDEV.P-funktionen til at beregne standardafvigelsen for en population.

Hvordan bruges STDEV.S-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan STDEV.S indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Trin for trin Eksempel på STDEV.S-funktion

Antag, at vi får en oversigt over en virksomheds månedlige omkostningstal i løbet af de sidste tre år, som vist nedenfor:

STDEV.S-funktion

For standardafvigelsen er den anvendte formel:

STDEV.S-funktion - Eksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

STDEV.S-funktion - Eksempel 1a

Ligningen anvendt til dette er:

STDEV.S-funktion - formel

Hvor:

  • x påtager sig hver værdi i sættet
  • x er gennemsnittet (statistisk gennemsnit) af værdisættet
  • n er antallet af værdier

Ting at huske på STDEV.S-funktionen

  1. # DIV / 0! error - Opstår, hvis ingen af ​​de værdier, der leveres til funktionen, er numeriske. Nogle gange er nummeret muligvis ikke valgt som et tal.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, hvis nogen inputværdier i STDEV-funktionen er værdier, der ikke er numeriske værdier.
  3. STDEV.S-funktionen bruges til beregning af standardafvigelsen for en hel population. Hvis vi beregner standardafvigelsen for en hel population, er vi nødt til at bruge STDEV.P-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne finansvejledning til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse formler, vil du forbedre din økonomiske modellering og analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel for Finance Excel for Finance Denne Excel for Finance-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • INDEX MATCH Index Match Formula At kombinere INDEX og MATCH-funktioner er en mere kraftfuld opslagsformel end VLOOKUP. Lær hvordan du bruger INDEX MATCH i denne Excel-tutorial. Indeks returnerer værdien af ​​en celle i en tabel baseret på kolonne og række nummer, og Match returnerer positionen for en celle i en række eller kolonne. Lær hvordan du gør dem i denne vejledning
  • OFFSET OFFSET-funktion OFFSET-funktionen er kategoriseret under Excel Lookup- og Reference-funktioner. OFFSET returnerer en række celler. Det vil sige, det returnerer et specificeret antal rækker og kolonner fra det oprindelige interval, der blev specificeret.
  • Genveje Excel Genveje PC Mac Excel Genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje