Pigouvian Tax - Oversigt, hvordan det fungerer, fordele

Pigouvian Tax er en skat på økonomiske aktiviteter, der genererer negative eksternaliteter, som skaber omkostninger, der bæres af ikke-relaterede tredjeparter. Omkostningerne som følge af negative eksternaliteter reflekteres ikke i de endelige omkostninger ved et produkt Omkostninger ved fremstillet vare (COGM) Omkostninger ved fremstillet vare, også kendt som COGM, er et udtryk, der anvendes i ledelsesregnskab, der refererer til en tidsplan eller erklæring, der de samlede produktionsomkostninger for en virksomhed i en bestemt tidsperiode. eller service. Derfor bliver markedet ineffektivt.

Pigouvisk skat

Hovedformålet med pigouviske skatter er at modsætte sig ineffektivitet på markedet ved at øge de marginale private omkostninger med det beløb, der genereres af den negative eksternalitet. I et sådant tilfælde afspejler de endelige omkostninger (oprindelige omkostninger plus skat) de fulde sociale omkostninger ved den økonomiske aktivitet Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. . Derefter bliver den negative eksternalitet internaliseret.

Pigouviske skatter kan pålægges for at udfordre følgende aktiviteter:

  • Miljøforurening
  • Skadelige stoffer (tobak og alkohol)
  • Overbelastning

Pigouvian Tax er opkaldt efter den britiske økonom Arthur C. Pigou, som var en af ​​de mest fremtrædende bidragydere til eksternalitetsteorien i begyndelsen af ​​1900'erne.

Lær, hvordan du konstruerer de tre regnskaber Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret med vores Free Accounting Fundamentals Course.

Hvordan fungerer en pigouvisk skat?

Pigouvisk skat

Under frie markedsforhold Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory er en økonomisk tankegang, der stort set siger, at regeringens intervention er nødvendig for at hjælpe økonomier med at komme ud af recession. Idéen kommer fra de økonomiske og økonomiske krig, der kan forventes fra frie markedsøkonomier og positionerer regeringen som en "modvægt", en negativ eksternalitet skaber en markedsligevægt, når den sociale marginalfordel (SMB) er lig med personlige marginalomkostninger (PMC₁), som er lavere end de sociale marginalomkostninger (SMC) på grund af de ekstraomkostninger, som den økonomiske aktivitet skaber. En sådan markedsligevægt er ikke effektiv.

I den ideelle verden vil Pigouvian-skat blive pålagt et beløb svarende til omkostningerne forbundet med den negative eksternalitet. Når der pålægges pigouviske skatter, vil udbuddet af den økonomiske aktivitet, der producerer den negative eksternitet, falde.

Derfor vil den krævede mængde falde, mens prisen vil stige. Derfor bliver markedsligevægten socialt effektiv, fordi de sociale marginalomkostninger bliver lig med de private marginalomkostninger Marginalomkostninger Marginalomkostningerne ved produktion er omkostningerne ved at levere en ekstra enhed af et produkt eller en tjeneste. Det er et grundlæggende princip, der bruges til at udlede økonomisk optimale beslutninger og et vigtigt aspekt af ledelsesregnskab og finansiel analyse. Det kan beregnes som.

Fordele ved Pigouvian-skat

I nogle tilfælde kan pigouviske skatter effektivt håndtere problemet med negative eksternaliteter. Nogle af fordelene inkluderer:

1. Fremmer markedseffektivitet

Pigouviske skatter fremmer markedseffektiviteten ved at inkorporere de ekstraomkostninger, der pålægges af negative eksternaliteter.

2. Modvirker skadelige aktiviteter

I visse tilfælde kan pigouviske skatter effektivt modvirke de aktiviteter, der fører til negative eksternaliteter. For eksempel kan indførelsen af ​​en kulstofafgift lægge en betydelig byrde på et firma, der producerer betydelige emissionsgasser. Derfor kan en virksomhed beslutte at overføre til operationer, der producerer færre emissionsgasser.

3. Genererer yderligere offentlige indtægter

Pigouviske skatter genererer yderligere indtægter for regeringen. De yderligere midler kan bruges til at subsidiere initiativer og programmer, der yderligere vil udfordre negative eksternaliteter.

Ulemper

På trods af deres fordele kritiseres Pigouvian-skatter ofte af følgende grunde:

1. Svært at måle

I teorien skal Pigouvian-afgifter være lig med omkostningerne genereret af den negative eksternalitet. Imidlertid er den nøjagtige måling af sådanne omkostninger ikke altid mulig i den virkelige verden. I praksis er skatterne således mindre effektive end i teorien.

2. Politiske spørgsmål

Indførelsen af ​​pigouviske skatter er ofte forbundet med politiske problemer. Regeringens forsøg på at indføre sådanne skatter står generelt over for modstand fra lobbyister, der støtter partier, der kan blive berørt af skatterne (f.eks. Tobaksproducenter). Derfor er sådanne skatter ikke altid en optimal løsning set fra et politisk perspektiv.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sådan bruges IRS.gov-webstedet Sådan bruges IRS.gov-webstedet IRS.gov er det officielle websted for Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteopkrævningsbureau. Hjemmesiden bruges af virksomheder og
  • Renteskatteafskærmninger Renteskatteafskærmninger Udtrykket "renteskatteskjold" henviser til de reducerede indkomstskatter, der frembringes ved fradrag i skattepligtig indkomst fra en virksomheds renteudgifter.
  • Permanente / midlertidige forskelle i skatteregnskaber Permanente / midlertidige forskelle i skatteregnskaber Permanente forskelle opstår, når der er en uoverensstemmelse mellem bogført indkomst før skat og skattepligtig indkomst under selvangivelse og skatteregnskab, der vises til investorer. Den faktiske skat, der skal betales, kommer fra selvangivelsen. Denne guide vil undersøge virkningen af ​​disse forskelle i skatteregnskab
  • Skatteparadis Skatteparadis Et skattely eller offshore finansielt center er ethvert land eller jurisdiktion, der tilbyder minimalt skattepligt over for udenlandske enkeltpersoner og virksomheder.