Air Waybill (AWB) - Oversigt, funktioner, funktioner og format

En luftfragtbrevet (AWB) er et juridisk bindende transportdokument udstedt af et luftfartsselskab eller en agent, der giver detaljer om de varer, der sendes. Det giver detaljerede oplysninger om indholdet af forsendelsen, afsenderen og modtageren, vilkår og betingelser og anden information. AWB er en standardformular, der distribueres af International Air Transport Association (IATA).

LuftfragtbrevKilde

Overvej dokumentet som en kvittering for afsenderen eller afsenderen Afsender vs Modtager Før du forstår forskellen mellem afsender mod modtager, er det vigtigt at forstå, hvad sending er. Forsendelse er den proces, hvorved a. En luftfragtbrev kaldes også en fragtbrev eller forsendelsesnota. AWB er ikke omsættelig og fungerer som bevis for transportkontrakten fra lufthavn til lufthavn. Der er tre parter involveret i en luftfragtbrevet - afsenderen , flyselskabet og modtageren .

Inden varer sendes, skal der udfyldes en luftfragtbrevet. Når luftfragtbrevet er underskrevet af den involverede afsender og transportør, bliver det en eksigibel kontrakt. Fordi det er et juridisk bindende dokument mellem parterne, skal detaljerne udfyldes klart og præcist.

Resumé

 • En luftfragtbrevet (AWB) er et juridisk bindende transportdokument udstedt af et luftfartsselskab eller en agent, der giver detaljer om de varer, der sendes.
 • Det giver detaljerede oplysninger om indholdet af forsendelsen, afsenderen og modtageren, vilkår og betingelser og meget mere.
 • AWB plejede at være et fysisk papirdokument på én side, men e-AWB betragtes som standarden i dag og udfyldes og opbevares elektronisk.

AWB's funktioner

Luftfragtbrevet tjener mange funktioner, herunder:

 • Bevis for modtagelse af varer fra et flyselskab
 • Kontaktoplysninger blandt alle parter
 • Transportkontrakt mellem afsender og transportør
 • Fragtregning
 • Toldangivelse
 • Beskrivelse af varerne
 • Vejledning til håndtering og levering af varer
 • Sporing af forsendelse

AWB's funktioner og format

En AWB er typisk et dokument på en side, der er fyldt med vigtig information. Regningen er designet og distribueret af IATA og bruges i indenlandsk og international skibsfart. Selve dokumentet udstedes i otte sæt forskellige farver, hvor de første tre eksemplarer er originalen.

 • Den første original (grøn) er den udstedende transportørs kopi.
 • Den anden (lyserød) er modtagerens kopi.
 • Den tredje (blå) er afsenderens kopi.

Den fjerde kopi er brun og fungerer som kvittering og bevis for levering. De øvrige fire eksemplarer er hvide.

Luftfragtbrevet kan komme med et flyselskabslogo i øverste højre hjørne, eller det kan være en neutral AWB. De to er stort set identiske uden for flyselskabets logo og forudbestilte oplysninger til flyselskabet.

Hver luftfragtbrev skal indeholde luftfartsselskabens navn, kontoradresse, logo og AWB-nummer, som er et 11-cifret nummer, der kan bruges til at foretage bookinger og spore status og placering af forsendelsen.

Kvadranten øverst til venstre i et luftfragtbrevet indeholder oplysninger til afsenderen, modtageren, agenten, afgangslufthavnen og bestemmelsesluften.

Kvadranten øverst til højre vil indeholde oplysningerne til flyselskabet - enten i form af udskrevet og forudbestemt tekst og logoer eller manuelt indtastede oplysninger. Afsnittet øverst til højre vil også indeholde oplysninger om den deklarerede værdi for transport og deklareret værdi for tolden.

Midt på siden vil indeholde oplysninger om forsendelsens indhold, herunder antal stykker, bruttovægt, afgiftsvægt, totalafgift og varens art og mængde.

Den nederste del af luftfragtbrevet indeholder yderligere gebyrer og afgifter, et område til afsenderens eller agentens underskrift og et område til indtastning af dato, klokkeslæt og sted for udførelse.

Elektronisk luftfragtbrev

En elektronisk luftfragtbrevet (e-air waybill eller e-AWB) blev introduceret i 2010, og den 1. januar 2019 blev det standardtransportkontrakten for alle luftfragtforsendelser. Papirfraktseddel dokumenter accepteres stadig, men IATA bruger for det meste e-AWB i dag. Den elektroniske version kræver og kommunikerer de samme oplysninger som papirversionen.

Transport af gods kræver en anstændig mængde papir for hver forsendelse, hvilket betyder, at papir skal holdes styr på og sendes rundt. Opbevaring af dokumenter elektronisk holder tingene sikre og organiserede og reducerer behovet for papir.

Luftfragtbrev vs. konnossement

Luftfragtbrevet og konnossementet Et konnossement er et dokument, der bekræfter modtagelsen af ​​afsendt gods. Lading er processen med at indlæse gods eller forsendelse i et skib. ligner hinanden, men de har forskellige forskelle. De to skal ikke være i stedet for hinanden.

Begge er vigtige dokumenter for international handel. De er juridiske dokumenter mellem afsenderen af ​​varen og transportøren, og de to dokumenter indeholder oplysninger om varerne, hvordan de skal håndteres, og hvilken destination de er på vej til.

Den største forskel mellem luftfragtbrevet og konnossementet handler om ejendomsretten. En konnossement er et dokument til ejendomsret. Det er en modtagelse af varen fra rederiet med en aftale om kun at levere varen til bestemmelsesstedet til den part, hvor konnossementet sendes til.

På den anden side er en luftfragtbrev en modtagelse af varer fra en transportør eller agent, der viser leveringsstedet. De andre forskelle er anført i nedenstående tabel.

LuftfragtbrevKupon
Titel til varerIngenJa
Omtalelig?IngenJa
ForsendelsestypeLuftforsendelserSøforsendelser
Når dokument udstedesEfter en afsluttet forsendelse er modtagetEfter afsendelse sendes på et skib

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

 • Logistik Logistik Logistik eller logistisk planlægning henviser til den proces, som en virksomhed bruger for at koordinere sine forsyningskædedrift. Det inkluderer en bred vifte
 • Forhandlingsbevis Forhandlingsbevis Et forhandlingsbevis er en type konnossement. Lading er handlingen med at laste et skib eller et skib med gods. En forhandlingsdokument er
 • Forsendelsessalg Forsendelsessalg Forsendelsessalg er en handelsaftale, hvor en part (afsenderen) leverer varer til en anden part (modtageren) til at sælge. Dog modtageren
 • Kildedokumenter Kildedokumenter Papirsporet af en virksomheds finansielle transaktioner kaldes regnskabsmæssigt kildedokumenter. Uanset om der skrives checks, der skal udbetales, salg foretages for at generere kvitteringer, faktureringsfakturaer sendes af leverandører, eller arbejdstid registreres på en medarbejders tidsark - alle de respektive dokumenter er kildedokumenter.