FCFF vs FCFE - Forskelle, værdiansættelsesmultipler, rabatpriser

Der er to typer gratis pengestrømme: Gratis cash flow to firm (FCFF) (også kaldet Unlevered Free Cash Flow) og Free Cash Flow to Equity (FCFE), ofte benævnt Levered Free Cash Flow. Det er vigtigt at forstå forskellen mellem FCFF vs FCFE, da diskonteringsrenten og tælleren af ​​værdiansættelsesmultipler Typer af værdiansættelsesmultipler Der er mange typer værdiansættelsesmultipler, der anvendes i økonomisk analyse. Disse typer multipler kan kategoriseres som kapitalandele og virksomhedsværdi-multipla. De bruges i to forskellige metoder: sammenlignelig virksomhedsanalyse (comps) eller præcedens transaktioner (precedents). Se eksempler på, hvordan man beregner, afhænger af den anvendte type pengestrøm.

FCFF vs FCFE tema

Frit cash flow

Før vi undersøger forskellen mellem FCFF vs FCFE, er det vigtigt at forstå, hvad der præcist er Free Cash Flow (FCF). Fri pengestrøm er den mængde pengestrøm, et firma genererer (fratrukket skat) efter hensyntagen til ikke-kontante udgifter Ikke-kontante udgifter Ikke kontante omkostninger vises i en resultatopgørelse, fordi regnskabsprincipper kræver, at de registreres på trods af, at de faktisk ikke er betalt for med kontanter. , ændringer i driftsaktiver og passiver og kapitaludgifter Kapitaludgifter En kapitaludgift (forkortet Capex) er betaling med enten kontanter eller kredit til køb af varer eller tjenester, der aktiveres på balancen. Sagt på en anden måde, det er en udgift, der aktiveres (dvs. ikke udgiftsføres direkte i resultatopgørelsen) og betragtes som en "investering". Analytikere ser Capex.

Gratis pengestrøm er en mere nøjagtig metrik end EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler, EBIT og nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. da de udelader store kapitaludgifter og ændringer i kontanter på grund af ændringer i driftsaktiver og passiver. Også målinger som EBIT og nettoindkomst inkluderer ikke-kontante omkostninger,yderligere gengivelse af den virkelige pengestrøm for en virksomhed.

Af de ovennævnte grunde bruges Free Cash Flow ofte i en DCF-analyse, og en klarere forståelse af konceptet er vigtig for finansinterviews, især for Investment Banking og Corporate Finance-roller.

Forskel mellem FCFF vs FCFE

Hovedforskellen mellem Unlevered Free Cash Flow og Levered Free Cash Flow er, at Unlevered Free Cash Flow udelukker virkningen af ​​renteudgifter Renteomkostninger Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtning. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de vigtigste gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere og nettogældsudstedelse (tilbagebetalinger), mens Levered Free Cash Flow inkluderer virkningen af ​​renteudgifter og nettogældsudstedelse (tilbagebetalinger) .

Der er en række måder at beregne de to pengestrømme på, og spørgsmål om forskelle og beregningsmetoder dukker ofte op i økonomisamtaler. Nedenfor er et par metoder til at beregne både Unlevered og Levered Free Cash Flow.

fcff vs fcfe sammenligning

Sådan beregnes unlevered gratis pengestrøm

  • EBIT * (1-skattesats) + Ikke-kontante udgifter - Ændringer i driftsaktiver og passiver - CapEx
  • Pengestrømme fra operationer + skattejusteret renteudgift - CapEx
  • Nettoindkomst + skattejusteret renteudgift + ikke-kontante udgifter - ændringer i driftsaktiver og passiver - CapEx

Sådan beregnes leveret fri pengestrøm

  • Nettoindkomst + Ikke-kontante gebyrer - Ændringer i driftsaktiver og passiver - CapEx + Netto udstedt gæld (tilbagebetalt)
  • Pengestrømme fra driften - CapEx + udstedt nettogæld (tilbagebetalt)

Værdiansættelsesmultipler: FCFF vs FCFE

Når vi beregner værdiansættelsesmultipler, bruger vi ofte enten Enterprise Value eller Equity Value i tælleren med en vis pengestrømsmåling i nævneren. Mens vi næsten altid bruger både Enterprise Value- og Equity Value-multipla, er det ekstremt vigtigt at forstå, hvornår man skal bruge hvilke. Deres anvendelse afhænger af metricen, der er i nævneren. Hvis nævneren inkluderer renteomkostninger, anvendes egenkapitalværdi, og hvis den ikke inkluderer renteomkostninger, anvendes virksomhedsværdi.

Derfor anvendes egenkapitalværdi med leveret fri pengestrøm, og virksomhedsværdi bruges med unlevered fri pengestrøm. Virksomhedsværdi bruges sammen med Unlevered Free Cash Flows, fordi denne type cash flow tilhører både gælds- og aktieinvestorer. Egenkapitalværdi bruges dog med leveret fri pengestrøm, da leveret fri pengestrøm inkluderer virkningen af ​​renteudgifter og obligatorisk tilbagebetaling af gæld og derfor kun tilhører aktieinvestorer. Tilsvarende, hvis EBIT er i nævneren, ville virksomhedsværdi blive brugt i tælleren, og hvis nettoindkomst er i nævneren, ville egenkapitalværdi blive brugt i tælleren.

Rabatprocent: FCFF vs FCFE

Ligesom værdiansættelsesmultipler adskiller sig afhængigt af typen af ​​pengestrøm, der bruges, varierer diskonteringssatsen i en DCF også afhængigt af, om Unlevered Free Cash Flows eller Levered Free Cash Flows diskonteres.

Hvis der anvendes Unlevered Free Cash Flows, bruges virksomhedens vægtede gennemsnitlige kapitalomkostning (WACC) som diskonteringsrente, fordi man skal tage højde for hele virksomhedens kapitalstruktur. Beregning af virksomhedsværdi betyder inkludering af alle investorers andel.

Hvis der anvendes leverede frie pengestrømme, skal virksomhedens egenkapitalomkostning anvendes som diskonteringsrente, fordi det kun involverer det beløb, der er tilbage til aktieinvestorer. Det sikrer beregning af egenkapitalværdi i stedet for virksomhedsværdi.

Konklusion

At forstå forskellene mellem Unlevered Free Cash Flows og Levered Free Cash Flows, sammen med hvornår man skal bruge hvilken metode, er ekstremt vigtigt for de fleste entry-level Corporate Finance og Investment Banking-roller. Mens spørgsmål om dette emne undertiden kan blive vanskelige, er det et godt udgangspunkt at få en forståelse af de ovennævnte begreber.

Relaterede målinger

Tak, fordi du læste denne vejledning om FCFF vs FCFE. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for finansielle analytikere. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Virksomhedsværdi versus egenkapitalværdi Virksomhedsværdi vs egenkapitalværdi Virksomhedsværdi vs egenkapitalværdi. Denne guide forklarer forskellen mellem virksomhedsværdien (fast værdi) og en virksomheds egenkapitalværdi. Se et eksempel på, hvordan man beregner hver og downloader lommeregneren. Virksomhedsværdi = egenkapitalværdi + gæld - kontant. Lær betydningen og hvordan hver bruges i værdiansættelsen
  • Hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet, hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet, hvordan er de 3 årsregnskaber knyttet sammen? Vi forklarer, hvordan man forbinder de 3 årsregnskaber til økonomisk modellering og værdiansættelse i Excel. Forbindelser mellem nettoindtægt og tilbageholdt indtjening, PP&E, afskrivninger, kapitaludgifter, driftskapital, finansieringsaktiviteter og kontantbalance
  • Den ultimative pengestrømsvejledning Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesguider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse
  • Vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC) WACC WACC er et virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dets blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades