Syndeskat - definition, fordele og ulemper

En syndafgift er en afgift, der opkræves på varer Omkostninger ved solgte varer (COGS) Omkostninger ved solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte eller tjenester, der anses for at være skadelige eller dyre for samfundet. Varerne og tjenesterne inkluderer almindeligvis tobak, alkohol, sukker tilsatte drikke og spil. Hovedformålene med at pålægge syndeskatter er at reducere forbruget af skadelige varer og øge de offentlige indtægter. Forbrugsreduktionen opnås ved at gøre varerne mindre overkommelige for forbrugerne.

Synd skat

Indtægter fra syndeskatter

De ekstra offentlige indtægter fra syndeafgifter bruges generelt til at dække de samfundsmæssige omkostninger, der skabes ved forbrug af skadelige varer (f.eks. Øgede udgifter til sundhedspleje til behandling af sygdomme forårsaget af rygning). Desuden giver indtægter fra syndeafgifter regeringer mulighed for at gennemføre forskellige sociale programmer (f.eks. Øge bevidstheden om konsekvenserne af rygning).

Syndskatter pålægges normalt som merværdiafgift Ad Valorem Tax Udtrykket "ad valorem" er latin for "efter værdi", hvilket betyder, at det er fleksibelt og afhænger af den vurderede værdi af et aktiv, produkt eller tjeneste. på forskellige varer såsom alkoholholdige drikkevarer og cigaretter. Syndskatter er regressive skatter. Med andre ord lægger skatterne mere byrde på de fattige dele af befolkningen og mindre belastning på den rigere befolkning.

Fordele ved syndeskatter

Syndafgifter pålægges i mange lande. Tilhængere af syndeafgiften påpeger generelt følgende beviser til støtte for deres fordele:

1. Modvirke usund eller umoralsk opførsel

Forskning viser, at syndeafgifterne, der pålægges tobak og alkohol, faktisk modvirker forbruget af stofferne. Reduktionen i forbruget af tobak og alkohol fører til et fald i sundhedsmæssige problemer forbundet med forbruget af skadelige stoffer.

2. Dæk omkostningerne

Indtægter fra syndeskatter giver regeringen midler til at dække omkostningerne ved forbrug af skadelige varer. For eksempel kan regeringen bruge indtægterne til at subsidiere sundhedsydelser til at reducere de negative virkninger af forbruget af de varer, der er skadelige for samfundet.

3. Praktisk mulighed sammenlignet med andre skatter

Syndskatter er en mere levedygtig mulighed for at øge regeringens indtægter end andre former for skatter såsom indkomstskatter. Dette kan forklares med den positive konnotation af de skatter, som samfundet betragter som gavnlige ud fra de sociale og moralske perspektiver.

Alkoholiske drikkevarer

Ulemper ved syndeskatter

På trods af alle fordelene ved syndeskatter er der stadig nogle punkter, som kritikere af skatten bruger:

1. Regressiv skat

Syndeafgift er regressiv Regressiv skat En regressiv skat er en skat, der anvendes på en måde, som skattesatsen falder med stigningen i skatteydernes indkomst. Det regressive skattesystem lægger mere byrde på demografien med lav indkomst snarere end befolkningen med høj indkomst. i naturen. Således diskriminerer syndafgifter de fattigere klasser ved at lægge en større økonomisk byrde på dem i forhold til den byrde, der pålægges rigere mennesker.

2. Ulovlige aktiviteter

Indførelse af syndeafgifter kan resultere i ulovlige aktiviteter såsom sorte markedsoperationer og smugling.

3. Forskelle i forbrugeradfærd

Syndafgifter påvirker ikke lige så alle forbrugeres adfærd. Selvom nogle forbrugere muligvis stopper deres forbrug på grund af syndeskatter, er andre måske ikke villige til at ændre deres adfærd.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sådan bruges IRS.gov-webstedet Sådan bruges IRS.gov-webstedet IRS.gov er det officielle websted for Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteopkrævningsbureau. Hjemmesiden bruges af virksomheder og
  • Laffer Curve Laffer Curve Laffer Curve er en teoretisk forklaring på forholdet mellem de skattesatser, der er fastsat af regeringen, og de skatteindtægter, der opkræves ved denne skattesats. Det blev introduceret af den amerikanske forsyningsøkonom Arthur Laffer.
  • Permanente / midlertidige forskelle i skatteregnskaber Permanente / midlertidige forskelle i skatteregnskaber Permanente forskelle opstår, når der er en uoverensstemmelse mellem bogført indkomst før skat og skattepligtig indkomst under selvangivelse og skatteregnskab, der vises til investorer. Den faktiske skat, der skal betales, kommer fra selvangivelsen. Denne guide vil undersøge virkningen af ​​disse forskelle i skatteregnskab
  • Progressiv skat Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser