CFA vs MBA - Hvilken er bedre for en karriere inden for virksomhedsfinansiering?

En af de mest almindelige debatter blandt håbende finansfolk er, om man skal få en CFA vs MBA. Begge er meget efterspurgte, og begge har en lang liste med succesrige alumner. Der er dog nogle meget vigtige forskelle at overveje afhængigt af, hvad dine karrieremål er.

CFA vs MBA? Begge er højt ansete finansieringsakkrediteringer, der kræver meget hårdt arbejde og kan producere fremragende karriere mobilitet. For let at sammenfatte afvejningerne mellem de to betegnelser har vi oprettet en tabel, der skitserer de vigtigste punkter for hver enkelt.

CFA vs MBA beslutning

CFA vs MBA - Hvad er forskellen mellem programmerne?

Se oversigtstabellen nedenfor for at sammenligne de to muligheder - CFA vs MBA - og se hvilke der passer bedre til dig og dine personlige mål.

CFA®

MBA

Varighed:

3-4 år

1-2 år

Koste:

~ $ 5.000

$ 50.000 - $ 180.000

Prestige:

Høj (lig)

Lav til Ultrahøj (variabel)

Fagligt fokus:

Porteføljestyring

Forretningsledelse

Netværk:

CFA-samfund

Brede studerende / alumni-netværk

Antal betegnelsesindehavere:

120.000+

Millioner +

Bestået hastighed:

~ 50%

~ 85%

Karrierefordel:

Teknisk viden

Forbindelser og rekruttering

Karriereveje:

-Kapitalforskning

-Investering

-FP & A.

-Investeringsbank

- Virksomhedsudvikling

-Kapitalfond

CFA vs MBA - Hvilken er den rigtige for dig?

Sammenfattende er det virkelig op til dig, og hvad dine personlige mål er så langt som at bestemme det rigtige svar for dig selv i CFA vs MBA-debatten.

CFA vs MBA - CFA

CFA-programmet koster mindre end en MBA og er mere økonomispecifikt og teknisk fokuseret. Det er bedst egnet til folk, der er interesseret i aktieforskning. Aktieforskning Oversigt Fagfolk inden for aktieforskning er ansvarlige for at producere analyser, anbefalinger og rapporter om investeringsmuligheder, som investeringsbanker, institutioner eller deres kunder kan være interesserede i. Aktieforskningsafdelingen er en gruppe af analytikere og associerede virksomheder. Denne oversigt over egenkapitalforskning og porteføljestyring Prestige ved at have chartret er helt homogent, da der kun er én standard. Programmet fokuserer mere på tekniske færdigheder og har lidt eller intet netværk involveret.

CFA vs MBA - MBA

På den anden side er MBA-programmer en MBA det værd? Hvis du overvejer at gå på handelshøjskole, spørger du måske, er en MBA det værd ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det afhænger". Bortset fra arbejdsbyrden ved at lave en MBA er der næsten ingen grund til ikke at lave en MBA, hvis din chef betaler for det. De kan bruge det som gearing mod dig og låse dig inde, men ROI er utroligt, hvis det er gratis (selvfølgelig). har en høj grad af variation, og deres prestige måles i den skole, du har fået den fra. Det er ikke rigtig fair at spørge, "er en CFA-legitimation bedre end en MBA?", Når spørgsmålet virkelig skal være, "Er en Harvard MBA eller en University of Phoenix MBA bedre end en CFA-legitimation?". Selvfølgelig er svaret stadig subjektivt. Den skole, hvorfra du modtog din MBA, betyder meget.De øverste MBA-skoler inkluderer Harvard, Stanford og Wharton School of Business ved University of Pennsylvania.

MBA er bedre egnet til folk, der er mere interesseret i generel ledelse og ledelse Lederskabstræk Lederskabstræk henviser til personlige kvaliteter, der definerer effektive ledere. Ledelse henviser til en persons eller en organisations evne til at vejlede enkeltpersoner, teams eller organisationer mod opfyldelse af mål og mål. Ledelse spiller en vigtig funktion i ledelsen. MBA karriereveje har tendens til at være mere populære hos folk inden for investment banking, private equity og corporate development Corporate Development Corporate development er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger om at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise.Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform. .

MBA-programmer inkluderer typisk meget netværk, hvilket er en af ​​deres største fordele.

Sammenlign flere betegnelser

Nedenfor er en nyttig oversigtstabel med flere betegnelser, ud over kun CFA vs MBA, til nem reference.

CFA®CPA®CAIA®CFP®FRM®FMVA®
Antal niveauer312221
Omkostninger$ 4.000 til $ 5.000$ 1.000 til $ 3.0003.000 $$ 2.000$ 1.500$ 497
Eksamen bestået sats30-50%40-50%70%67%40-50%70%
IndholdsfokusPorteføljestyring, investeringerFinansiel rapportering, revisionReal aktiver, alternative investeringerFinansiel planlægningFinansiel risikostyringFinansiel modellering, værdiansættelse
Karriere ansøgningAltomfattendeRegnskab og økonomiAsset ManagementDetail- og formueforvaltningRisikostyringAltomfattende
Undersøgelsestid (timer)300-350 pr. EksamenVarierer200 pr. EksamenVarierer200-300 pr. Eksamen120-200 i alt
Afslutningstid3-5 år2,5 - 5 år1-2 år4 år<1 år<1 år
Erhvervserfaring4 år1 år1 år3 år2 årIngen

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance's guide til sammenligning af CFA vs MBA. For at sammenligne flere betegnelser og grader, se vores yderligere vejledninger nedenfor:

  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Er en MBA det værd? Er en MBA det værd? Hvis du overvejer at gå på handelshøjskole, spørger du måske, er en MBA det værd ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det afhænger". Bortset fra arbejdsbyrden ved at lave en MBA er der næsten ingen grund til ikke at lave en MBA, hvis din chef betaler for det. De kan bruge det som gearing mod dig og låse dig inde, men ROI er utroligt, hvis det er gratis (selvfølgelig).
  • Finansiel modellering og værdiansættelsesanalytiker (FMVA) FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari