Banker i Zimbabwe - Oversigt, guide til de bedste banker i Zimbabwe

Zimbabwes Reserve Bank fungerer som landets centrale monetære myndighed. Grundlagt i 1964 fører centralbanken tilsyn med mikrofinansieringsinstitutioner, bygningsselskaber, pengeudlånsinstitutioner og banker i Zimbabwe. Det formulerer og gennemfører også pengepolitikker, opretholder prisstabilitet og fremmer et stabilt finansielt system.

Banker i Zimbabwe

Sydafrikanske kreditrangerende institut NKC African Economics opgraderede for nylig sin kreditvurdering for banker i Zimbabwe fra negativ til stabil. Ifølge det internationalt anerkendte økonomiske forskningsfirma kan investorer udnytte mulighederne efter landets valg af en ny præsident i 2017.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Zimbabwe, er denne liste over de bedste banker i Zimbabwe en nyttig guide til, hvor man skal starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Zimbabwe er:

CBZ Bank

CBZ Bank er en af ​​de førende banker i Zimbabwe og tilbyder en bred vifte af bank- og finansielle tjenester til individuelle og erhvervskunder. I 1991 overtog Zimbabwes regering den tidligere Bank of Credit and Commerce og omdøbte banken Commercial Bank of Zimbabwe Ltd. I 2004 vedtog den CBZ Bank-navnet og blev et fuldt ejet datterselskab af CBZ Holdings.

Banken har en kortvarig kreditvurdering på A1 og en langsigtet rating på A fra Global Credit Rating Company i Sydafrika. Det har i øjeblikket 923 medarbejdere og driver et netværk med 66 filialer over hele landet.

Omsætning: USD 152,95 millioner (2017)

Nettoresultat: USD 27,84 millioner (2017)

Aktiver i alt: 2,19 mia. USD (2017)

ZB Bank Limited i Zimbabwe

ZB Bank sporer sin oprindelse til den hollandske bank i Sydafrika, som blev oprettet i 1951. I 1992 blev den et datterselskab af Zimbabwe Financial Holdings Limited (ZBFH) og senere vedtog navnet ZB Bank Limited i 2006, efter at gruppen vedtog en monolitisk mærke.

Den kommercielle bank har hovedkontor i Harare og beskæftiger 631 personer og administrerer 47 filialer.

Omsætning (ZBFH): USD 72,7 mio. (2017)

Nettoindkomst (ZBFH): USD 15,5 millioner (2017)

Aktiver i alt (ZBFH): 527,7 millioner USD (2017)

BancABC Zimbabwe

BancABC Zimbabwe fungerer som et datterselskab af den panafrikanske udbyder af finansielle tjenester ABC Holdings Limited. Det tilbyder personlige, forretningsmæssige og engros banktjenester i hele Zimbabwe. BancABC startede sin kommercielle bankvirksomhed i landet i 2009.

Banken beskæftiger i øjeblikket 315 medarbejdere, der administrerer og fører tilsyn med 19 filialer og 35 pengeautomater.

Barclays Bank of Zimbabwe

Barclays Bank of Zimbabwe er et datterselskab af Barclays Bank Plc. Banken tilbyder personlig bank-, kommerciel bank- og internetbankvirksomhed til kunder i hele Zimbabwe. Det startede sin bankvirksomhed i 1912 - hvilket gjorde det til en af ​​de ældste banker i Zimbabwe - efter Nationalbanken i Sydafrika købte Bank of Africa og blev effektivt (Sydafrikakontrolleret) Barclays Bank.

Forretningsbanken beskæftiger omkring 713 medarbejdere og fører tilsyn med et netværk med 27 filialer og 46 pengeautomater, der er placeret i større kommercielle centre i landet.

Omsætning: 71,51 mio. USD (2017)

Nettoresultat: 19,79 mio. USD (2017)

Aktiver i alt: 551,61 mio. USD (2017)

Steward Bank

Steward Bank blev stiftet i 1970 og modtog sin licens til kommerciel bankvirksomhed i 2008. Den fungerer i øjeblikket som et datterselskab af Econet Wireless Zimbabwe Limited, der i 2013 erhvervede en majoritetsandel i TN Bank, Steward Banks forgænger. Banken tilbyder innovative finansielle løsninger gennem sin fokus på den kombinerede brug af telekommunikation og teknologi.

Omsætning: USD 30,1 millioner (2017)

Nettoresultat: 6,16 mio. USD (2017)

Aktiver i alt: 226,06 mio. USD (2017)

Standard Chartered Bank Zimbabwe

Standard Chartered Bank Zimbabwe blev stiftet i 1983 og tilbyder et omfattende udvalg af personlige og forretningsbankprodukter og -tjenester. Det rangerer højest blandt banker i Zimbabwe som modtager af flere prestigefyldte priser, herunder Best Bank i Zimbabwe 2017 fra Euromoney, Best Digital Bank i Zimbabwe 2017 fra Global Finance og Zimbabwe Bank of the Year 2017 fra The Banker Magazine.

Baseret i Harare beskæftiger banken i øjeblikket 582 medarbejdere og fører tilsyn med 20 filialer.

Omsætning: USD 62,83 millioner (2017)

Nettoresultat: 13,33 mio. USD (2017)

Aktiver i alt: USD 815,98 millioner (2017)

Agricultural Development Bank of Zimbabwe (Agribank)

Agribank er en mellemstor udbyder af finansielle tjenester i Zimbabwe, der tilbyder detail-, virksomheds-, kommercielle og internationale banktjenester i landet. Banken, tidligere kendt som Agricultural Finance Corporation, blev grundlagt i 1999. I 2002 blev den en landbrugsudviklingsbank som en del af regeringens landorganisationsstrategi for at give landmænd finansiering.

Banken beskæftiger i øjeblikket 462 medarbejdere og administrerer 45 filialer.

FBC Bank

FBC Bank fungerer som et fuldt ejet datterselskab af en diversificeret finansservicekoncern, FBC Holdings Limited. Banken tilbyder detail- og SMV-bankvirksomhed, privat bankvirksomhed, virksomheds- og institutionel bankvirksomhed og diaspora-banktjenester. Det driver et netværk med 17 filialer og 6.300 POS-terminaler over hele landet.

Omsætning (koncern): USD 65,72 millioner (2017)

Nettoresultat (koncern): 23,25 mio. USD (2017)

Aktiver i alt (koncern): 712,44 mio. USD (2017)

Stanbic Bank Zimbabwe

Stanbic Bank Zimbabwe fungerer som et fuldt ejet datterselskab af Stanbic Bank Investment Corporation. I 1992 startede banken sin kommercielle drift som en af ​​bankerne i Zimbabwe efter at være blevet en del af Standard Bank Group. Det tilbyder personlig bank, kommerciel og virksomhedsbank, virksomhedsbank, sammen med investeringer og flere andre finansielle tjenester. Med 659 ansatte overvåger banken 20 filialer.

Omsætning: USD 108,96 millioner (2017)

Nettoresultat: 27,63 mio. USD (2017)

Aktiver i alt: 1,4 mia. USD (2017)

Ecobank Zimbabwe

Ecobank Zimbabwe påbegyndte sin forretningsbankdrift i 2002 som Premier Finance Group. I 2011 vedtog det sit nuværende navn efter Ecobank Transnational's erhvervelse af en bestemmende andel i Premier Finance og modtog sin kommercielle banklicens et år senere.

Banken tilbyder detail- og investeringsbanktjenester til kunder over hele landet. Det leverer også aktierelaterede produkter. Ecobank driver i øjeblikket et netværk med 12 filialer.

Indtægter: USD 54,24 millioner (2017)

Nettoresultat: USD 22,02 millioner (2017)

Aktiver i alt: 546,83 mio. USD (2017)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Zimbabwe. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sydafrika Topbanker i Sydafrika Den sydafrikanske reservebank fungerer som centralbank i Republikken Sydafrika. Det blev oprettet i juni 1921 i henhold til valuta- og bankloven af ​​1920. Det fører tilsyn med bankernes aktiviteter i Sydafrika samt arbejder for at opnå og opretholde stabilitet i indenlandske priser. Syden
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere