Standardrisiko - oversigt, vurdering og nøglefaktorer

Standardrisiko, også kaldet standard sandsynlighed, er sandsynligheden for, at en låntager ikke foretager fuld og rettidig betaling af hovedstol og renter i henhold til vilkårene for gældssikkerheden. Sammen med tabets sværhedsgrad er misligholdelsesrisiko en af ​​de to komponenter i kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært.

Standardrisiko

Vurdering af standardrisiko

Selvom det ofte er nyttigt at overveje hele fordelingen af ​​potentielle tab og deres respektive sandsynligheder, er det generelt praktisk at beregne en simpel indikator for risiko, der betragter en enkelt standard sandsynlighed og tabsgraden. Indikatoren kaldes forventet tab og kan beregnes som følger:

Forventet tab = standard sandsynlighed x tabsværdighed

Vurderingen af ​​misligholdelsesrisiko er et nødvendigt skridt i værdiansættelsen af ​​stats- og virksomhedsobligationer eller kreditderivater, såsom credit default swaps (CDS) Credit Default Swap En credit default swap (CDS) er en type kreditderivat, der giver køberen beskyttelse mod misligholdelse og andre risici. Køberen af ​​en CDS foretager periodiske betalinger til sælgeren indtil kreditens løbetid. I aftalen forpligter sælgeren sig til, at hvis gældsudstederen misligholder, betaler sælgeren køberen alle præmier og renter. Da obligationer af høj kvalitet generelt har lave misligholdelsesrenter, er vurderingen af ​​misligholdelsesrisikoen for sådanne instrumenter generelt vigtigere end estimatet for tabets sværhedsgrad i tilfælde af misligholdelse.

Derfor er standardrisiko nøglen til at bestemme prisen og afkastet på finansielle instrumenter. En højere misligholdelsesrisiko svarer generelt til højere renter, og udstedere af obligationer, der har højere misligholdelsesrisiko, vil ofte have svært ved at få adgang til kapitalmarkederne (hvilket kan påvirke finansieringspotentialet).

Lånekapacitet

Mens definitionen af ​​standardrisiko er ret ligetil, er dens måling ikke. Niveauet for misligholdelsesrisiko afhænger hovedsageligt af låntagerens kapacitet; dvs. låntagerens evne til at foretage sine gældsbetalinger til tiden. En låntagers kapacitet er påvirket af mange faktorer, som diskuteres nedenfor.

1. Debitors økonomiske helbred

  • Andre betingelser er ens, virksomheder med høje gældsniveauer i forhold til deres pengestrømme, likviditetsreserver eller aktiver vil generelt være mindre kreditværdige end virksomheder med gældsfri eller gældsbalance, likvide aktiver eller høje pengestrømme i forhold til gæld.
  • En debitors økonomiske helbred vurderes generelt gennem et dybtgående kig på de grundlæggende faktorer, herunder analyse af rentabilitet, pengestrømme, dækningsgrad Dækningsgrad En dækningsgrad bruges til at måle en virksomheds evne til at betale sine økonomiske forpligtelser. Et højere forhold indikerer en større evne til at opfylde forpligtelser, likviditet og gearing.

2. Konjunkturcyklus og industrielle forhold

  • En virksomheds præstationer kan blive påvirket negativt af eksterne økonomiske forhold eller af problemer, som dens kunder eller leverandører står over for.
  • I tider med makroøkonomisk afmatning eller branchespecifik svaghed kan selv relativt sunde virksomheder stå over for en forværring af deres kreditværdighed Kreditværdighed Kreditværdighed er ganske enkelt, hvor "værdig" eller fortjenende en er kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. og en stigning i misligholdelsesrisiko for deres obligationer.
  • Omvendt kan selv virksomheder med en relativt dårlig finansiel sundhed og en svag konkurrencestilling opleve en forbedring af kreditværdighed og et fald i misligholdelsesrisiko under en økonomisk boom eller en meget god periode for en bestemt branche.

3. Valutarisiko

  • Hvis et selskab skylder gæld i en valuta, men genererer pengestrømme i en anden, vil det blive udsat for virkningerne af valutasvingninger.
  • Høj volatilitet på valutamarkederne kan, hvis den ikke afdækkes ordentligt, have en betydelig indvirkning på en virksomheds finansielle stabilitet og kreditværdighed.

4. Politiske faktorer og retsstatsprincipper

  • Geopolitiske spørgsmål som krig, regimeskift eller et ødelagt miljø kan gøre det vanskeligere for en indehaver af effektiv og effektiv indsamling af betalinger eller håndhævelse af sine rettigheder som kreditor.
  • Andre betingelser, der er ens, obligationer udstedt af virksomheder i lande med et uroligt eller usikkert socio-politisk miljø vil medføre en højere misligholdelsesrisiko end obligationer udstedt af virksomheder i mere stabile og mere forudsigelige miljøer.

5. Andre risici

  • Nogle risici kan være sværere og undertiden umulige at måle.
  • Eksempler inkluderer tvisterisiko, miljørisiko og eksponering for naturkatastrofer.

Kreditvurderingsbureauer

Kreditvurderingsbureauer som Fitch Ratings, Moody's Investors Services og Standard & Poor's spiller en nøglerolle i vurderingen af ​​misligholdelsesrisiko. Ratingbureauerne bruger lignende, symbolbaserede ratings, der opsummerer deres vurdering af en obligations risiko for misligholdelse. Agenturerne anvender ratings på alle typer obligationer, herunder virksomhedsobligationer, statsobligationer, statsrelaterede obligationer, kommunale obligationer, overnationale obligationer, aktiv-backede værdipapirer og så videre.

Obligationsvurderinger

De fleste virksomheds- og statsobligationer modtager normalt ratings fra mindst to af agenturerne. Ratingen er opdelt i to hovedkategorier - investeringsklasse og ikke-investeringsklasse , også kaldet “high-yield” eller “junk” - og underkategorier, der definerer sikkerhedsstandardens risiko mere specifikt.

Obligationer klassificeret triple-A (dvs. “AAA” eller “Aaa”) opfattes at være af højeste kvalitet og bærer det laveste niveau af standardrisiko. Efterhånden som vi går ned fra triple-A-ratings, øges sandsynligheden for misligholdelse, skønt sikkerheden kun under "BB–" eller "Baa3" mister sin investeringsklassificering til at blive en ikke-investment grade-sikkerhed.

Ud over den symbolbaserede vurdering giver agenturerne normalt udsigter til ratings, som kan være positive , stabile eller negative , eller andre indikationer på den sandsynlige retning af ratings, såsom "ved anmeldelse til nedgradering."

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Obligationsudstedere Obligationsudstedere Der findes forskellige typer obligationsudstedere. Disse obligationsudstedere opretter obligationer til at låne midler fra obligationsindehavere, der skal tilbagebetales ved udløb.
  • Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse kan betragtes som en udvidelse af kreditfordelingsprocessen. Efter at en person eller virksomhed har ansøgt om et lån til en bank eller finansiel institution, analyserer det långivende institut de potentielle fordele og omkostninger forbundet med lånet.
  • Forventet standardfrekvens Forventet standardfrekvens (EDF) Forventet standardfrekvens (EDF) er en kreditmåling, der blev udviklet af Moody's Analytics som en del af KMV-modellen. EDF måler sandsynligheden for, at en
  • Risikofri rente Risikofri rente Den risikofrie rente er den rente, som en investor kan forvente at tjene på en investering, der har nul risiko. I praksis anses den risikofrie sats almindeligvis for at være lig med de renter, der er betalt på en 3-måneders statskasse, generelt den sikreste investering, en investor kan foretage.