NU-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger NU-funktion

NU-funktionen er kategoriseret under Excel DATE / TIME-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer den aktuelle dato og tid.

I finansiel analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller et selskab. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, NOW-funktionen kan være nyttig til at udarbejde forskellige KPI-rapporter. Vi kan bruge den til at vise den aktuelle dato og tid, da den løbende opdateres hver gang regnearket opdateres. For eksempel, hver gang en værdi indtastes eller ændres, opdaterer NU datoen og klokkeslættet. Hvis vi vil, kan vi bruge F9 til at tvinge regnearket til at genberegne og opdatere værdien.

Formel

= NU ()

NU-funktionen tager ingen argumenter og kræver kun tomme parenteser. Værdien, der returneres af funktionen, er et serienummer, der repræsenterer en bestemt dato og et bestemt tidspunkt i Excel.

Hvordan bruges NU-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan NU indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. Lad os overveje et eksempel for at forstå funktionens anvendelser:

Eksempel 1

Nogle gange når vi vil vise den aktuelle dato og tid i et regneark, kan vi bruge funktionen NU. Dato og klokkeslæt opdateres, hver gang regnearket genberegnes eller åbnes.

For at gøre det skal vi bare indsætte formlen = NU () i den celle, hvor den aktuelle dato og tid skal vises.

NU-funktion

NU-funktion - Eksempel 1

Eksempel 2

Antag, at vi vil have Excel til at fortælle os, hvornår vores næste aftale er udløbet. Til dette arrangerer vi aftalerne som vist nedenfor:

NU-funktion - Eksempel 2

I række 5 brugte vi funktionen NU som vist nedenfor:

NU-funktion - Eksempel 2a

Nu vil vi indtaste formlen = HVIS (C4-C5 <1/24, "Forfalder inden for 1 time !!!", "Forfalder endnu ikke")

NU-funktion - Eksempel 2b

Vi får resultatet nedenfor:

NU-funktion - Eksempel 2c

I eksemplet ovenfor trækkes det aktuelle tidspunkt, der returneres af funktionen NOW, fra aftaltiden, og resultatet sammenlignes med værdien 1/24, som er værdien på 1 time i Excel. Hvis det aktuelle tidspunkt er mindre end 1 time fra aftaltiden, vises alarmen. Ellers vises teksten "Forfalder endnu ikke".

Husk, at ovenstående aftalealarm kun fungerer, hvis vores regneark løbende opdateres. Mens regnearket ikke er brugt, forbliver indholdet af cellerne B4 og C4 det samme som ved den sidste evaluering.

Et par ting at huske på NOW-funktionen

  1. Tidsværdier er en del af en datoværdi og repræsenteret af et decimaltal (f.eks. Er 12:00 repræsenteret som 0,5, fordi det er en halv dag).
  2. #VÆRDI! error - Opstår, når det givne serienummer ikke er en gyldig Excel-tid.
  3. Hvis vi kun vil vise datoen, kan vi formatere cellen med et datoformat, der ikke viser tid, eller vi kan bruge funktionen DAG, som kun indsætter datakomponenten.
  4. Hvis vi vil indsætte den aktuelle dato og tid på en sådan måde, at de ikke ændres, skal vi bruge tastaturgenvejen Ctrl + ' (tryk alle 3 tasterne sammen). Genvejen indsætter det aktuelle tidspunkt i en celle som en værdi, der ikke automatisk ændres.

NU-funktion - Bemærkninger

Hvis vi har brug for at indsætte både dato og klokkeslæt i en celle, skal du bruge tastaturgenvejen Ctrl +; indtast derefter et mellemrumstegn, og tryk på Ctrl + Skift +;

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje