Par Bond - Oversigt, obligationsprisformel, eksempel

En parobligation henviser til en obligation, der aktuelt handler til dens pålydende værdi. Obligationen leveres med en kuponrente Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindtægt, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi. det er identisk med markedsrenten.

Par Bond

Resumé:

  • En parobligation er en obligation, der aktuelt handler til pålydende værdi.
  • Obligationen leveres med en kuponrente, der er identisk med markedsrenten.
  • Da renten konstant svinger, er parobligationer ikke almindelige at se.

Forståelse af en parobligation

En obligations kuponrente er den rente, som obligationsudstedere betaler på obligationens pålydende værdi. For at forstå, hvorfor en obligation med en kuponrente svarende til markedsrenten Rente En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. er prissat til pari, overvej følgende eksempler:

Eksempel 1: Rabatobligation

Overvej en obligation med en 5-årig løbetid og en kuponrente på 5%. Markedsrenten er 6%.

For ovenstående obligation er kuponrenten under markedsrenten. I et sådant scenario ville en rationel investor kun være villig til at købe denne obligation til en rabat til dens pålydende værdi, fordi dens kuponafkast er lavere end den nuværende markedsrente. Med andre ord genererer obligationen en returrente Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der svarer til de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt i procent. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler, der er lavere end markedet, og investorer ville kun være villige til at købe obligationen, hvis den blev udstedt med rabat.

Eksempel 2: Premium-obligation

Overvej en obligation med en 5-årig løbetid og en kuponrente på 5%. Markedsrenten er 4%.

For ovenstående obligation er kuponrenten over markedsrenten. I et sådant scenario vil en rationel investor Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lære dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i. Ville være villige til at købe obligationen til en præmie til dens pålydende værdi, fordi dens kuponafkast er højere end den nuværende rentesats. Med andre ord genererer obligationen et afkast, der er højere end markedsrenten, og derfor er investorer villige til at købe obligationen til en præmie.

Eksempel 3: Par Bond

Overvej en obligation med en 5-årig løbetid og en kuponrente på 5%. Markedsrenten er 5%.

For ovenstående obligation er kuponrenten lig med markedsrenten. I et sådant scenario ville en rationel investor kun være villig til at købe obligationen til pari til pålydende værdi, fordi dens kuponafkast er den samme som den nuværende rentesats. Med andre ord, da obligationen genererer et afkast svarende til markedsrenten, ville investorer ikke være villige til at tilbyde en præmie eller kræve en rabat - obligationen er prissat til par.

Formel for obligationspriser

Formlen for nutidsværdi bruges til at prissætte en obligation:

Formel for obligationspriser

Hvor:

  • C svarer til kuponbetalingen;
  • n er lig med antallet af betalingsperioder;
  • jeg er lig med renten; og
  • FV er lig med værdien ved udløb. Pålydende værdi er også kendt som pålydende værdi.

Eksempel på en parobligation

En obligation med en pålydende værdi på $ 100 og en løbetid på tre år kommer med en kuponrente på 5%, der betales årligt. Den nuværende markedsrente er 5%. Ved hjælp af obligationens prisfastsættelsesformel til matematisk at bekræfte, at obligationen er prissat til par,

Par Bond

Vist ovenfor, med en kuponrente svarende til markedsrenten, er den resulterende obligation prissat til par.

Virkeligheden af ​​parobligationer på markedet

Parobligationer er ikke almindelige på markedet. Årsagen er, at det er meget sjældent, at markedsrenten svarer til obligationens kuponrente. Markedsrenten varierer konstant. For at illustrere det faktum giver Bank of Canada renter på et trendbasis. Når renten konstant ændres, er det ualmindeligt, at en obligations kuponrente matcher nøjagtigt med markedsrenten og bliver prissat til pari.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Rabatobligation Rabatobligation En diskonteringsobligation er en obligation, der udstedes til en lavere pris end dens pålydende værdi, eller en obligation, der handler på det sekundære marked til en pris, der er under pålydende værdi. Det svarer til en nulkuponobligation, kun at sidstnævnte ikke betaler renter. En obligation anses for at handle med rabat
  • Flydende rente Flydende rente En variabel rente refererer til en variabel rente, der ændres over gældsforpligtelsens løbetid. Det er det modsatte af en fast rente.
  • LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbank-udbudssats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter
  • Overnatningsrente Overnatssats Overnatningsrenten refererer til den rentesats, som depotinstitutter (f.eks. Banker eller kreditforeninger) opkræver hinanden for udlån over natten. Bemærk, at dag-til-dag-kurs kaldes noget andet i forskellige lande.