Hvad er Theta i økonomi? - Oversigt, hvordan man fortolker, hvordan man beregner

Theta er en følsomhedsmåling, der anvendes til vurdering af derivater Derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder. . Det er et af de mål, der betegnes af en græsk option græker Option græker er finansielle mål for følsomheden af ​​en optionskurs over for dens underliggende afgørende parametre, såsom volatilitet eller prisen på det underliggende aktiv. Grækerne bruges i analysen af ​​en optionsportefølje og i følsomhedsanalyse af et optionstavel. Serien af ​​risiko Risiko I finans er risiko sandsynligheden for, at de faktiske resultater afviger fra de forventede resultater. I Capital Asset Pricing Model (CAPM),risiko defineres som afkastets volatilitet. Konceptet med ”risiko og afkast” er, at risikofyldte aktiver skal have højere forventede afkast for at kompensere investorer for højere volatilitet og øget risiko. og følsomhedsmålinger betegnet med græske bogstaver kaldes passende grækerne. Theta måler værdien af ​​et derivat i forhold til den tid, der er tilbage før udløbsdatoen. Når en indstilling kommer tættere på udløbsdatoen, mister den værdi, der er prissat i den eksterne værdi. Theta kan betragtes som faldet i værdien af ​​en option, når tiden går.Theta måler værdien af ​​et derivat i forhold til den tid, der er tilbage før udløbsdatoen. Når en indstilling kommer tættere på udløbsdatoen, mister den værdi, der er prissat i den eksterne værdi. Theta kan betragtes som faldet i værdien af ​​en option, når tiden går.Theta måler værdien af ​​et derivat i forhold til den tid, der er tilbage før udløbsdatoen. Når en indstilling kommer tættere på udløbsdatoen, mister den værdi, der er prissat i den eksterne værdi. Theta kan betragtes som faldet i værdien af ​​en option, når tiden går.

Theta Options Grafik

Hurtig oversigt over point

  • Theta er et følsomhedsmål, der bruges til at vurdere en optionens værdi i forhold til tiden indtil udløb.
  • Metrikken kan betragtes som hastigheden for fald i værdien af ​​en option efterhånden som tiden går.
  • Theta kan bruges til at vurdere, hvor meget det underliggende aktiv skal ændre sig i værdi for at udligne den værdi, der er gået tabt med tidsforfald.

Hvordan fortolkes Theta?

For at forstå theta er det vigtigt først at forstå forskellen mellem den indre værdi og den indre værdi af en mulighed. Tilsammen udgør den ydre og den indre værdi den samlede værdi eller præmie for en option. Den iboende værdi måler kun optionens fortjeneste baseret på indløsningsprisen og markedsprisen. En måde at tænke på den indre værdi er, at hvis optionen udløber i dag, består præmien kun af denne egenværdi (udrykningspris - markedspris). Den ydre værdi måler på den anden side den del af præmien, der ikke er defineret af den indre værdi. Den ydre værdi er værdien af ​​at være i stand til at holde optionen og muligheden for optionen til at vinde værdi, når det underliggende aktiv bevæger sig i pris. Jo tættere en mulighed er at udløbe, jo mindre bliver den ydre værdi.

Vi ved nu, at jo længere væk fra udløbsmuligheden, jo højere er den ydre værdi. Jo tættere på udløbsmuligheden er, jo mindre er den ydre værdi. På udløbsdatoen er den eksterne værdi 0, og hele præmien består af den indre værdi, forudsat at optionen er i pengene. Theta er et følsomhedsmål, der bestemmer faldet i denne ekstrinsiske værdi af optionen over tid.

Beregningen af ​​theta udtrykkes som en årlig værdi; dog divideres tallet ofte med antallet af dage i et år for at nå frem til en daglig sats. Den daglige sats er det beløb, værdien falder med. En theta på -0,20 betyder, at prisen på en option vil falde med $ 0,20 pr. Dag. Om to dage ville prisen på optionen være faldet med $ 0,40. Det er dog vigtigt at bemærke, at theta ikke er konstant i løbet af optionens levetid. Efterhånden som indstillingen kommer tættere på udløbsdatoen, stiger theta, og værdien, der er gået tabt til tidsforfald, stiger.

Hvad bruges Theta til i optioner?

Som nævnt ovenfor bruges theta til at måle indstillingsværdiens følsomhed over for tid. Det kan bruges til at se, hvor meget værdi en option mister på daglig basis, og hvor meget det underliggende aktiv skal ændres for at udligne tabet i henhold til theta. Målingen bruges ikke af handlende så ofte som andre målinger som delta. Imidlertid vil købere måske stadig vide, hvad de kan forvente med hensyn til tidsændringer af en mulighed. Optionskribenter, der tager en kort position, kan også overveje theta, da de vil drage fordel af tidsfaldet.

Hvordan beregnes Theta?

Når værdien af ​​en lang position for en option falder, jo tættere er den modenhed, hvilket viser et omvendt forhold. For lange positioner på en option er theta generelt negativ, og for korte positioner på en option er theta generelt positiv. Theta kan vises i følgende generelle form:

Theta Simple ligning

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • τ - optionens tid til modenhed

Under Black-Scholes-modellen gives beregningen for theta af:

Theta til Call and Put

Theta til opkald og sæt 2

Hvor:

  • S - aktiekursen
  • K - udrykningsprisen
  • r - den risikofrie sats
  • q - det årlige udbytte
  • τ - tid indtil udløb
  • σ - volatiliteten

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance artikel om theta. Hvis du gerne vil lære om relaterede begreber, skal du tjekke Finance andre ressourcer:

  • Derivater Derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder.
  • Option Græker Option Græker Option Græker er finansielle mål for følsomheden af ​​en options pris over for dens underliggende bestemmende parametre, såsom volatilitet eller prisen på det underliggende aktiv. Grækerne bruges i analysen af ​​en optionsportefølje og i følsomhedsanalyse af en option
  • Delta Delta (Δ) Delta er et risikofølsomhedsmål, der anvendes til vurdering af derivater. Det er en af ​​de mange tiltag, der betegnes med et græsk brev. Serien af ​​risiko
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst