Flat Tax - Oversigt, eksempler, hvordan Flat Tax System fungerer

En fast skat henviser til et skattesystem, hvor en enkelt skattesats anvendes på alle niveauer af indkomst Årlig indkomst Årlig indkomst er den samlede værdi af indtjeningen i et regnskabsår. Årlig bruttoindkomst henviser til al indtjening, før der foretages fradrag, og nettoårsindkomst henviser til det beløb, der er tilbage, efter at alle fradrag er foretaget. Konceptet gælder både enkeltpersoner og virksomheder. Det betyder, at enkeltpersoner med lav indkomst beskattes med samme sats som enkeltpersoner med høj indkomst.

Flad skat

Tilhængere af det flade skattesystem siger, at det tilskynder borgerne til at tjene en høj indkomst uden at bekymre sig om, at de vil blive straffet for at tjene mere, som det er tilfældet med det progressive skattesystem. Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når skattepligtig værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser. Kritikere siger imidlertid, at en fast skattesats lægger en unødvendig byrde på lavtlønnede, da de forbliver med mindre indkomst for at opretholde deres levestandard.

Eksempler på fast skat

Eksempel 1

Lad os antage, at Peter, James og John arbejder hos det samme produktionsfirma i Rusland. Peter arbejder som tekniker og tjener en årlig skattepligtig indkomst på $ 40.000. James arbejder som revisor, og han tjener en årlig skattepligtig indkomst på $ 60.000. John fungerer som Chief ICT officer IT-lønguide I denne IT-lønguide giver vi en oversigt over flere it-job og deres tilsvarende midtpunktslønninger for 2018. Efterspørgslen efter job inden for informationsteknologi på tværs af brancher begyndte at vokse i begyndelsen af ​​1980'erne. I dag, da flere virksomheder ser ud til at digitalisere eller automatisere visse forretningsprocesser, efterspørgslen efter it. , og han tjener en årlig skattepligtig indkomst på $ 80.000. Antag, at regeringen pålægger en fast skattesats på 15%.

Derfor:

Peter betaler (15% x 40.000) = $ 6.000 i årlige skatter, hvilket efterlader ham med $ 34.000.

James betaler (15% x 60.000) = $ 9.000 i årlig skat, hvilket efterlader ham med $ 51.000.

John betaler (15% x 80.000) = $ 12.000 i årlig skat, hvilket efterlader ham med $ 68.000.

Fra ovenstående beregninger tager regeringen $ 27.000 ($ 6.000 + $ 9.000 + $ 12.000), mens de tre skatteydere får kumulativt $ 153.000 ($ 34.000 + $ 51.000 + 68.000).

Eksempel 2

I 2016 foreslog den amerikanske senator og præsidentkandidat Ted Cruz vedtagelsen af ​​en fast skatteprocent på 10% i USA. Hvis det blev implementeret, ville skattesystemet fritage en familie på fire med en indkomst under $ 36.000 fra at betale skat. Det hæver standardfradragene til 10%, mens den personlige fritagelse øges til $ 4.000.

Det flade skattesystem ville også eliminere ejendomsskatten, Obamacare-skatter samt den alternative minimumsafgift. Skatteforslaget ville også reducere selskabsskat til 16%, mens overskud optjent i udlandet ville være skattefrit. Virksomheder skal kun betale en engangsskat på 10% for tidligere hjemkomst.

Fordele ved fast skat

En af fordelene ved en fast skattesats er dens enkelhed; alle betaler skat med samme sats. Det er enklere sammenlignet med den progressive skattesats, der pålægger en anden skattesats på forskellige indkomstniveauer. For eksempel koster kompleksiteten i det progressive skattesystem skatteyderne mange penge og tabte timer for at gennemføre dem, hvilket resulterer i forskellige skatteberegninger for hver skatteyder. Men med en fast skat betaler alle en ensartet sats, hvilket reducerer omkostningerne ved implementeringen.

Tilhængere af fast skat siger også, at skattesystemet er retfærdigt sammenlignet med andre skattesystemer. Hver skatteyder opkræves en ensartet skattesats, og der er sandsynligvis minimale klager over, at visse kategorier af skatteydere bliver opkrævet for højt, mens andre opkræves for lavt. Det er i modsætning til de progressive og regressive skattesystemer, hvor forskellige grupper af skatteydere opkræves en anden skattesats.

Ulemper ved fast skat

Modstanderne af den faste skat siger, at skattesystemet er uretfærdigt, og at det lægger en overdreven byrde på lavtlønnede. Selvom systemet indfører en ensartet skattesats for alle indkomstkategorier, efterlader det lavtlønnede færre penge til at leve komfortabelt og opretholde deres levestandard. På den anden side står højindkomstmodtagere tilbage med en masse penge at bruge, der er uforholdsmæssigt store i forhold til nettoindkomsten efter skat for lavindkomsttjenere. Denne kritik overser imidlertid det faktum, at de fleste flade skatteforslag inkluderer en undtagelse fra enhver beskatning for de lavest indkomster - som fritagelsen op til $ 36.000 i Senator Cruz 'forslag.

Flat skat vs. progressiv skat

Det progressive skattesystem Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skatteprocent bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser - I dette skattesystem opkræves en høj skatteprocent på højindtægter, mens lavindkomsttagerne opkræves en lavere skat sats. Det progressive skattesystem anvendes i de fleste lande, inklusive USA, og det betragtes som et mere retfærdigt skattesystem.

I USA (fra og med 2018) betaler en person, der tjener en årlig skattepligtig indkomst under $ 9.275, en indkomstskat på 10%, mens de, der tjener over $ 500.000, opkræves 37% indkomstskat. Det progressive skattesystem er designet til at lette skattebyrden for lavtlønnede; byrden flyttes til højtlønnede med en stor mængde indkomst at bruge.

skatte-tema

Flat skat kontra regressiv skat

En fast skatteprocent deler nogle få karakteristika med en regressiv skat, som pålægger højindtægtsgivere en lav skatteprocent og en høj skatteprocent på lavindkomsttagerne. Selvom en flad skat anvender en ensartet skattesats for alle kategorier af indkomstmodtagere, svarer den ret til regressiv skat.

Lavtlønnede mister en betydelig del af deres indkomst til offentlige skatter, mens de rige kun bliver beskattet en lille del af deres indkomst. I tilfælde af regressiv skat falder skattesatsen, når mængden af ​​skattepligtig indkomst stiger, hvorved skattebyrden for lavtlønnede øges.

Tag eksemplet på person A og B, der tjener henholdsvis $ 10.000 og $ 100.000 om året, og de er underlagt en skattesats på 15% for beløb under $ 50.000 og 5% for beløb over $ 50.000. Dette betyder, at person A betaler en skat på $ 1.500 (15% x $ 10.000), mens person B betaler en skat på $ 10.000 ($ 7.500 + $ 2.500).

Efter beskatning er A og B tilbage med henholdsvis $ 8.500 og $ 90.000. Tilsvarende, hvis der blev pålagt begge personer en fast skatteprocent på 10%, ville A betale en skat på $ 1.000, mens B ville betale en skat på $ 10.000.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Ad Valorem Tax Ad Valorem Tax Udtrykket "ad valorem" er latin for "efter værdi", hvilket betyder, at det er fleksibelt og afhænger af den vurderede værdi af et aktiv, produkt eller tjeneste.
  • Canadiske indkomstskatbeslag Canadiske indkomstskatbeslag Denne artikel beskriver, hvordan canadiske skatteklasser fungerer. Indkomstbeskatningssystemet i Canada er et progressivt system, hvilket betyder, at enkeltpersoner, der tjener mere, generelt beskattes mere. I modsætning hertil betaler alle i et fladt skattesystem den samme procentdel
  • Progressivt skattesystem Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser
  • Skattebeskyttelse Skattebeskyttelse Et skatteskjold er et tilladt fradrag fra skattepligtig indkomst, der resulterer i en reduktion af skyldige skatter. Værdien af ​​disse skjolde afhænger af den effektive skattesats for selskabet eller individet. Almindelige omkostninger, der er fradragsberettigede, inkluderer afskrivninger, afskrivninger, pantbetalinger og renteudgifter