NASDAQ Composite - komponenter, metode og kriterier for inklusion

NASDAQ Composite er et indeks over mere end 3.000 almindelige aktier noteret på NASDAQ-aktiemarkedet. Indekset er et af de mest fulgte indekser i USA sammen med Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis benævnt "Dow Jones" eller simpelthen " Dow ", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser og S&P 500.

NASDAQ

De fleste virksomheder, der er noteret på NASDAQ Composite, er teknologivirksomheder som Apple, Microsoft, Facebook, Dell, Cisco, Oracle og Intel. Børsen har også NASDAQ 100, et indeks over de største ikke-finansielle virksomheder, der er noteret på NASDAQ Aktiemarked.

Siden etableringen i 1971 med kun 50 virksomheder er NASDAQ vokset til at blive den næststørste børs efter NYSE med hensyn til markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi er den seneste markedsværdi af et selskabs udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder.

NASDAQs historie

Etablering

NASDAQ blev hovedsæde i New York City og blev grundlagt i 1971. På tidspunktet for dets oprettelse var NASDAQ den første elektroniske børs i verden, som hjalp det med at tiltrække nye teknologivirksomheder som Microsoft, Apple, Dell og Oracle. Det sammensatte indeks begyndte med 50 virksomheder og en startværdi på 100, hvor antallet af virksomheder steg til over 3.000 i dag, og indekset nåede et højt niveau på 7.846,76 i juli 2018.

Dot-com boom og buste

Under dot-com boom og bust viste NASDAQ Composite blandede resultater mellem 1995 og 2005. I juli 1995 krydsede indekset 1.000-punktet for første gang. Det blev efterfulgt af en jævn stigning og toppede på 5.132,52 i marts 2000.

I april 2000 faldt indekset til 3.227 og nåede sin laveste værdi for nylig i oktober 2002 på 1.108,49. Efter bysten gik indekset gradvist tilbage indtil 2007/2008, hvor den globale finansielle krise skete.

Finansielle krise

I første kvartal af 2007 nåede indekset et intradagsniveau på 2.861,51, den højeste værdi siden punktkombusten. I september 2008 mistede indekset næsten 200 point for at falde under 2.000-niveauet. I marts 2009 lukkede NASDAQ Composite til et lavt niveau på 1.265,52.

Derefter blev indekset gradvist genoprettet ved hjælp af US Federal Reserve's kvantitative lempelse Kvantitativ lempelse Kvantitativ lempelse (QE) er en pengepolitik for udskrivning af penge, der implementeres af Centralbanken for at stimulere økonomien. Centralbanken opretter et program. Indekset brød en 15-årig rekord på over 5.000 point i april 2015.

Kriterier for inkludering i NASDAQ Composite

For at en sikkerhed kan overvejes til notering i NASDAQ Composite, skal den opfylde følgende kriterier:

  1. Sikkerheden skal udelukkende være noteret på NASDAQ Stock Exchange. Den eneste undtagelse fra dette krav er, hvis værdipapiret var noteret på en anden amerikansk børs før 2004 og har opretholdt denne notering.
  2. Sikkerheden skal være blandt følgende værdipapirer: Amerikanske depotbeviser Amerikanske depotbeviser (ADR) Amerikanske depotbeviser (ADR) er omsættelige sikkerhedsinstrumenter, der udstedes af en amerikansk bank, der repræsenterer et specifikt antal aktier i et udenlandsk selskab, der handles på amerikanske finansielle markeder. ADR betaler udbytte i amerikanske dollars og handler som almindelige aktier. , ordinære aktier, almindelig aktie, andel af gavnlig interesse, ejendomsselskaber, begrænset partnerskabsinteresser og sporing af aktier.
  3. Hvis sikkerheden ikke opfylder disse krav, bliver den ikke kvalificeret til NASDAQ Composite og fjernes.

NASDAQ Composite

NASDAQ amerikanske markedsniveauer

Aktier, der er noteret på NASDAQ Composite-indekset, er kategoriseret i tre markedsniveauer baseret på de noteringskrav, de opfylder. Markedsniveauerne inkluderer:

# 1 Kapitalmarked

Kapitalmarkedet har de mindst strenge krav til de tre markedsniveauer. Det er et aktiemarked for virksomheder med små markedsværdier. Det var tidligere kendt som “SmallCap” markedet, før det blev omdøbt til kapitalmarkedet.

# 2 Globalt marked

Det globale marked omfatter virksomheder med mellemstor kapitalisering, og disse virksomheder skal opfylde de likviditets- og finansielle krav, der stilles af NASDAQ. Markedet har 1.450 aktier, der er noteret i USA og på andre internationale børser.

# 3 Globalt udvalgt marked

Det globale udvalgte marked har de strengeste krav med hensyn til krav til finansiering, likviditet og virksomhedsledelse. Virksomheder, der opfylder disse krav, er for det meste virksomheder med store markedsværdier. Det består af 1.200 amerikanske og internationale aktier. NASDAQs afdeling for noteringskvalifikationer gennemgår disse virksomheder hvert år i oktober for at bestemme, om de er berettigede til dette marked.

NASDAQ Composite Methodology

NASDAQ Composite beregnes ved hjælp af en metode til vægtning af markedsværdi. Det betyder, at de største virksomheder, der er noteret på denne børs, har størst indflydelse på den endelige værdi af indekset. Indekset beregnes ved at tage den samlede værdi af aktievægten for alle aktier på børsen ganget med hver værdipapirets lukkekurs. Derefter divideres den med en indeksdeler for at nå frem til et mere passende tal til rapporteringsformål.

NASDAQ-indekset rapporteres på kompositten hvert sekund, men den endelige bekræftede værdi beregnes kl. 16:16 Eastern Time ved afslutningen af ​​hver handelsdag. Den endelige værdi er NASDAQ-prisen rapporteret i finansielle nyhedskanaler og publikationer.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Almindelig aktie Almindelig aktie Almindelig aktie er en type sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af egenkapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie.
  • Nikkei Index Nikkei Index Nikkei Index, eller Nikkei 225, er det mest anerkendte japanske aktiemarkedsindeks. Det består af Japans 225 største virksomheder noteret på Tokyo Exchange.
  • Handelsgulv Handelsgulv En handelsgulv henviser til et bogstaveligt gulv i en bygning, hvor kapital, fast indkomst, futures, optioner, råvarer eller valutahandlere køber og sælger værdipapirer. Forhandlere køber og sælger værdipapirer på vegne af kunder eller på vegne af det finansielle firma, der anvender dem.
  • Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og børser. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning