RUND-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

RUND-funktionen er kategoriseret under Excel-matematik- og trigonometri-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen afrunder et tal til et specificeret antal cifre. I modsætning til funktionerne ROUNDUP og ROUNDDOWN kan ROUND-funktionen afrundes enten op eller ned.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, denne funktion er nyttig, da den hjælper med at afrunde et tal og eliminerer de mindst signifikante cifre, hvilket forenkler notationen, men holder tæt på den oprindelige værdi.

Formel

= RUND (antal, antal_ cifre)

Funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Tal (krævet argument) - Dette er et reelt tal, som vi ønsker at afrunde.
  2. Num_digits (krævet argument) - Dette er antallet af cifre, som vi vil afrunde tallet til.

Hvis argumentet num_digits nu er:

  1. En positiv værdi, der er større end nul, angiver antallet af cifre til højre for decimaltegnet.
  2. Lige med nul angiver det afrunding til nærmeste heltal.
  3. En negativ værdi, der er mindre end nul, angiver antallet af cifre til venstre for decimaltegnet.

Hvordan bruges ROUND-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​funktionen RUND, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

NummerCifreBemærkninger
5.1420Rund op til nærmeste heltal
5.1421Rund op til 1 decimal
5.1422Rund op til 2 decimaler
2785.23Rund op til 3 decimaler
2785.2-1Rund op til nærmeste 10
2785.2-2Rund op til nærmeste 100
2785.2-3Rund op til nærmeste 1000

De resultater, vi får i Excel, vises nedenfor:

RUND-funktion

Eksempel 2

Lad os se, hvordan man afrunder priser ved hjælp af funktionen til den nærmeste 0,99 værdi. Antag, at vi får følgende data:

RUND-funktion - Eksempel 2

Den anvendte formel er vist nedenfor:

RUND-funktion - Eksempel 2a

RUND-funktionen ville første runde 63,39 til 63 og derefter trække 0,01 for at give 62,99. Så funktionen med et nul ville afrunde tallet givet til nærmeste hele dollar. Når den er afrundet, trækker formlen simpelthen 0,01 fra tallet for at få en 0,99 værdi.

Vi får resultatet nedenfor:

RUND-funktion - Eksempel 2b

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel ROUND-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje