Omvendt aktiesplit - definition, eksempler og årsager

En omvendt aktiesplit i modsætning til en aktiesplit er en reduktion i antallet af en virksomheds udestående aktier på markedet. Det er typisk baseret på et forudbestemt forhold. For eksempel ville en 2: 1 omvendt aktiesplit betyde, at en investor ville modtage 1 aktie for hver 2 aktier, som de aktuelt ejer.

Virkningen af ​​en omvendt aktiesplit på markedsværdien

En omvendt aktiesplit øger ikke markedsværdien Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder i et selskab - selvom antallet af udestående aktier falder, justeres aktiekursen i overensstemmelse hermed, idet selskabets markedsværdi forbliver uændret. Med andre ord er aktionærværdi Aktionærværdi Aktionærværdi er den økonomiske værdi, som ejere af en virksomhed modtager for at eje aktier i virksomheden. En stigning i aktionærværdien oprettes påvirkes ikke af en omvendt aktiesplit. Følgende diagram illustrerer konceptet:

Omvendt aktiesplit

Som illustreret skal markedsværdien forblive den samme. Derfor, når antallet af aktier halveres (2: 1 omvendt aktiesplit), fordobles aktiekursen for at opretholde markedsværdien før omvendt aktiesplit på $ 10.000.000.

Eksempel på en omvendt aktiesplit

Cathy er en ny investor og ejer i øjeblikket 100 aktier i ABC Company til $ 10 (for en samlet værdi på $ 1.000). ABC Company ejer 100.000 udestående aktier og annoncerer en 100: 1 omvendt aktiesplit. Hver 100 aktier, der ejes af aktionærerne, konverteres nu til 1 aktie. Hvordan påvirkes Cathys investering i ABC Company af en omvendt aktiesplit?

For det første, med 100.000 udestående aktier og en aktiekurs på $ 10, er markedsværdien af ​​ABC Company $ 1.000.000 .

For det andet, med en 100: 1 omvendt aktiesplit, er der nu 100 udestående aktier (100.000 / 100 = 100) efter opdeling.

For det tredje ved vi, at markedsværdien ikke påvirkes af en omvendt aktiesplit. Derfor skal de 100 udestående aktier tilføjes for at opnå en samlet markedsværdi på $ 1.000.000. Derfor er hver aktie nu værd $ 1.000 ($ 1.000.000 / 100 udestående aktier).

Endelig ejer Cathy nu 1 aktie i ABC Company (100 aktier / 100). Med hver aktie til en værdi af $ 1.000 er Cathys investering i ABC Company uændret.

Årsager til en omvendt aktiesplit

Der er flere grunde til, at et selskab ville foretage en omvendt aktiesplit:

1. Minimum aktiekurs på børser

Ved børser er der et krav om at forblive over en minimumskurs. På New York Stock Exchange New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er en børsnoteret virksomhed, der giver en platform til køb og salg, en virksomhed risikerer at blive fjernet, hvis dens aktiekurs lukkes under $ 1,00 i 30 på hinanden følgende handelsdage. Derfor kan en omvendt aktiesplit bruges af et selskab til at forblive børsnoteret og opfylde minimumskursen på aktiekursen.

2. "Forbedre" aktiekurs

I USA betragtes aktier, der handler med mindre end $ 5 pr. Aktie, penny stock Penny Stock En penny stock er en almindelig andel af et lille offentligt selskab, der handles til en lav pris. De specifikke definitioner af ørebeholdninger kan variere fra land til land. For eksempel overvejes i USA de aktier, der handles til en pris under $ 5. For investorer betragtes aktier, der handler under $ 5, typisk ikke som investeringsklasse. Derfor kan en omvendt aktiesplit bruges til at beskytte en virksomheds brandimage og forhindre den negative stigmatisering af at blive mærket en ørebeholdning.

3. Opretholdelse af en acceptabel aktiekurs efter en spin-off

Når et selskab beslutter at afslutte sin forretning, kan det muligvis foretage en omvendt aktiesplit for at opretholde virksomhedens aktiekurs efter spin-off. For eksempel planlagde Hilton Hotels at fordele to virksomheder til sine aktionærer (Park Hotels & Resorts og Hilton Grand Vacations). Samme dag gennemførte Hilton en 3: 1 omvendt aktiesplit for at holde aktiekursen i samme interval, som den handlede før spin-off.

Journalposteringer for en omvendt aktiesplit

Den eneste journalpost, der kræves til en omvendt aktiesplit, er en notat, der angiver, at antallet af udestående aktier er faldet. En journalpost med debet og kredit er ikke nødvendig, da linjeposterne på egenkapitalen ikke ændres i en omvendt aktiesplit.

Flere læsninger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Omkostninger ved foretrukket lager Omkostninger ved foretrukket lager Omkostningerne ved foretrukket lager til et firma er faktisk den pris, det betaler til gengæld for den indkomst, det får ved udstedelse og salg af aktien. De beregner omkostningerne ved foretrukne aktier ved at dividere det årlige foretrukne udbytte med markedsprisen pr. Aktie.
  • Rekapitalisering af udbytte Rekapitalisering af udbytte Rekapitalisering af udbytte (ofte omtalt som udbytterekapitalisering) er en form for gearet rekapitalisering, der involverer udstedelse af ny gæld fra en
  • Aktieudbytte Aktieudbytte Et aktieudbytte, en metode, der anvendes af virksomheder til at uddele formue til aktionærerne, er en udbyttebetaling i form af aktier snarere end kontant. Aktieudbytte udstedes primært i stedet for kontant udbytte, når virksomheden har fået likvide kontanter.
  • Vægtet gennemsnit udestående aktier Vægtet gennemsnit aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) i et selskabs årsregnskab