Reservefond - Definition, hvordan det fungerer, eksempel

En reservefond henviser til en opsparingskonto eller meget likvide aktiver, der er afsat til dækning af uventede omkostninger eller økonomiske forpligtelser. Virksomheder, enkeltpersoner og sammenslutninger af ejerboliger er almindelige brugere af reservefonde.

Reservefond

Forståelse af reservefonde

Reservefonde oprettes for at imødekomme uventede fremtidige omkostninger eller økonomiske forpligtelser, der kan opstå. Derudover kan de bruges til at dække planlagte og rutinemæssige udgifter. Periodiske indskud foretages normalt i fonden, og kontanter eller meget likvide aktiver trækkes efter behov. Reservefonde opbevares typisk på en meget likvid konto, f.eks. En opsparingskonto Sparekonto En opsparingskonto er en typisk konto i en bank eller en kreditforening, der gør det muligt for en person at deponere, sikre eller hæve penge, når behovet opstår. En opsparingskonto betaler normalt nogle renter på indskud, selvom satsen er ret lav. .

Overvej f.eks. En virksomhed, der foretager indskud hver anden måned på $ 500 i en reservefond og står over for en uventet pris på $ 1.500 i august:

Reservefond

Gennem en reservefond er virksomheden i stand til at samle kontanter og betale den uventede økonomiske forpligtelse i august uden at skulle trække kontanter fra virksomhedens generelle driftsfond.

Eksempel

ABC Company søger at oprette en reservefond på grund af ulejligheden ved at trække kontanter fra selskabets generelle driftsfond. Virksomheden forventer at betale udgifter på $ 10.000 to gange om året i forbindelse med tredjepartskontrakter. I øjeblikket er det begyndelsen på 2027. Under forudsætning af, at der ikke er nogen renteindtægter Renteindtægter Renteindtægter er det beløb, der betales til en enhed for at låne sine penge eller lade en anden enhed bruge sine midler. I større skala er renteindtægter det beløb, der optjenes af en investors penge, som han placerer i en investering eller et projekt. eller uventede fremtidige omkostninger, hvor meget skal virksomheden deponere i fonden månedligt?

Reservefond - Eksempel

For at dække udgifter på $ 10.000, der betales to gange årligt, skal virksomheden deponere mindst $ 1.667 hver måned i reservefonden. Ved at gøre dette ville virksomheden have $ 10.002 ($ 1.667 x 6) til at imødekomme de $ 10.000 udgifter, der skulle betales i slutningen af ​​juli, og $ 10.002 ($ 1.667 x 6) til at imødekomme de $ 10.000, der skulle betales i slutningen af ​​december.

Ved årets udgang ville virksomheden have $ 4 ($ 1.667 x 12 - $ 10.000 x 2) tilbage i fonden.

Reserver til boligejerforeninger

Ejerforenings boligejersammenslutninger bruger almindeligvis sådanne midler til at håndtere renoveringsprojekter, uventede vedligeholdelsesomkostninger, nødsituationer osv. I Ontario, Canada, kræver Condominium Act, 1998, at alle ejerlejlighedskomplekser skal have en reservefond.

For ejerlejligheder er kontantstrøm gennem:

  1. Bidrag til almindelige udgifter: Gebyrer, som andelsejere betaler, der dækker faciliteter, bygningsforsikring, ejendomsskat osv.
  2. Renteindtægter fra investering af overskydende midler

For et ejerlejlighedskompleks er kontantstrømme gennem:

  1. Større reparationer
  2. Udskiftning af eksisterende aktiver

Det “kritiske år”

Reservefondets balance svinger fra år til år afhængigt af finansielle forpligtelser. Derfor kan fondens saldo være højt det ene år og lavt det næste år.

I denne sammenhæng henviser et “kritisk år” til et år, hvor fondens saldo er usædvanligt lav. Der refereres til lav i forhold til den gennemsnitlige fondsbalance.

Antag for eksempel, at den gennemsnitlige planlagte reservefondssaldo er $ 100.000 for perioden 2021-2026. Uventet afholdes der i 2027 en større reparationsomkostning, der falder fondens saldo til et lavt niveau på $ 20.000. I dette tilfælde vil 2027 blive betegnet som et "kritisk år."

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • Idle Cash Idle Cash Idle cash er, som udtrykket antyder, kontanter, der er inaktive eller ikke bruges på en måde, der kan øge værdien af ​​en virksomhed. Det betyder, at kontanterne ikke tjener renter ved at sidde i opsparing eller en kontrolkonto og ikke genererer overskud i form af aktivkøb eller investeringer. Kontanterne sidder simpelthen i en form, hvor den ikke sætter pris på.
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Begrænsede kontanter Begrænsede kontanter Begrænsede kontanter henviser til kontanter, der holdes i besiddelse af en virksomhed af specifikke grunde, og som derfor ikke er tilgængelige til øjeblikkelig almindelig forretningsbrug. Det kan stå i kontrast til ubegrænsede kontanter, der henviser til kontanter, der kan bruges til ethvert formål.