Forretningssegment - Lær mere om strategiske forretningsenheder

Et forretningssegment (eller en strategisk forretningsenhed) er et underafsnit af en virksomheds overordnede aktiviteter, hvor der er en etableret, separat produktlinje Produktdiversificering Produktdiversificering er en strategi, der anvendes af en virksomhed for at øge rentabiliteten og opnå højere salgsmængde fra nye produkter . Diversificering. Et forretningssegment kan identificeres af det eller de solgte produkter eller tjenester leveret eller af geografiske placeringer Eurozone Alle EU-lande, der har indført euroen som deres nationale valuta, udgør en geografisk og økonomisk region kendt som Eurozonen. Euroområdet udgør en af ​​de største økonomiske regioner i verden. 19 af de 28 lande i Europa bruger den euro, som virksomheden opererer i.

Forretningssegmentdiagram

Seniorledelse Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængig af en virksomheds mål og branchen opdeler typisk den samlede virksomhed i forretningssegmenter for at forstå, hvilke områder af virksomheden der skal forbedres, og hvilke områder der klarer sig godt.

Eksempel på forretningssegmenter: Walmart

Walmart Inc (WMT) er et amerikansk multinationalt detailselskab, der blev stiftet den 31. oktober 1969 og opererer gennem følgende forretningssegmenter:

 • Walmart amerikanske segment består af detailbutikker og digitale detailaktiviteter i USA. Af de tre forretningssegmenter har Walmart US det højeste bruttofortjeneste i procent af nettosalget.
 • Walmart International-segmentet består af aktiviteter uden for USA og involverer detail-, engros- og andet. På grund af merchandise mix er den samlede bruttoresultat for Walmart International lavere end for Walmart US. Segmentet vokser primært gennem opkøb.
 • Sams Club-segment består af lagerlokaler, der kun er medlemskab. Sam's Club opererer med en lavere bruttofortjeneste og lavere driftsomkostninger.

(Kilde: Walmart Corporate Investor Relations Website)

Eksempel på forretningssegmenter: Amazon

Amazon.com Inc (AMZN) er en global teknologileder inden for levering af online detailprodukter og cloud computing. Virksomheden blev grundlagt i juli 1994 af Jeffrey P. Bezos og har hovedkontor i Seattle, Washington. Virksomheden opererer gennem følgende forretningssegmenter:

 • Nordamerikanske segment inkluderer detailsalg af forbrugerprodukter og abonnementer via nordamerikansk-fokuserede websteder som www.amazon.com og www.amazon.com.mx.
 • Internationalt segment inkluderer detailsalg af forbrugerprodukter og abonnementer via internationalt fokuserede websteder som www.amazon.com.au, www.amazon.com.br, www.amazon.cn, www.amazon.fr, www.amazon.de , www.amazon.in, www.amazon.it, www.amazon.co.jp, www.amazon.nl, www.amazon.es og www.amazon.co.uk.
 • Amazon Web Services (AWS) -segmentet involverer globalt salg af lager, databaser og AWS-servicetilbud til startups, virksomheder, offentlige agenturer og akademiske institutioner.

(Kilde: Amazon Corporate Website)

Eksempel på forretningssegmenter: Apple

Apple Inc (AAPL) er et amerikansk multinationalt teknologivirksomhed, der designer, udvikler og sælger mobil kommunikations- og medieenheder, pc'er, computersoftware og onlinetjenester. Virksomheden blev grundlagt den 1. april 1976 og har i øjeblikket hovedkontor i Cupertino, Californien. Virksomheden driver sine forretningssegmenter på et geografisk grundlag:

 • Nord- og Sydamerika inkluderer Nord- og Sydamerika.
 • Europa-segmentet inkluderer europæiske lande, Mellemøsten og Afrika.
 • Japan-segmentet involverer kun Japan.
 • Større Kina-segment inkluderer Kina, Hong Kong og Taiwan.
 • Resten af ​​Asien og Stillehavsområdet inkluderer Australien og asiatiske lande, der er udelukket fra de øvrige forretningssegmenter.
 • Retail-segmentet driver Apple-butikker i 13 lande.

Hvert segment leverer lignende hardwareprodukter og softwareprodukter og lignende tjenester.

(Kilde: Apple Corporate Website)

Eksempel på forretningssegmenter: Starbucks

Starbucks Corporation (SBUX) blev stiftet den 4. november 1985 og er en rister, marketingmedarbejder og forhandler af kaffe. Virksomheden har hovedkontor i Seattle, Washington og opererer gennem følgende segmenter:

 • Americas-segmentet inkluderer USA, Canada og Latinamerika og har opnået betydelig skala.
 • Kina / Asien og Stillehavsområdet (CAP) er i øjeblikket i de tidlige stadier af udviklingen.
 • Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) er i øjeblikket i de tidlige stadier af udviklingen.
 • Channel Development inkluderer produkter, der sælges over hele verden via kanaler såsom købmandsforretninger, lagerklubber, specialforhandlere osv.

Starbucks driver også adskillige ikke-rapporteringspligtige segmenter såsom Teavana-butikker, Seattles Best Coffee og andre virksomheder, der udvikler sig.

(Kilde: Starbucks Corporate Website)

Andre ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende gratis finansressourcer være nyttige:

 • Virksomhedsstrategi Virksomhedsstrategi Virksomhedsstrategi fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi
 • Business Cycle Business Cycle En konjunkturcyklus er en cyklus af udsving i bruttonationalproduktet (BNP) omkring dens langsigtede naturlige vækstrate. Det forklarer den ekspansion og sammentrækning i økonomisk aktivitet, som en økonomi oplever over tid.
 • Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger for at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform.
 • Industrianalyse Industrianalyse Industrianalyse er et markedsvurderingsværktøj, der bruges af virksomheder og analytikere til at forstå kompleksiteten i en industri. Der er tre almindeligt anvendte og