Nyligt industrialiseret land (NIC) - Oversigt og egenskaber

Udtrykket nyindustrialiseret land (NIC) henviser til en underkategori af lande, der stadig udvikler sig, men som viser større økonomisk vækst sammenlignet med andre udviklingslande. NIC-landene udvikler sig konstant og vokser gennem industrialisering og urbanisering.

Nyligt industrialiseret land (NIC)Fig. 1: Nyligt industrialiserede lande fra 2010. Kilde

Resumé

  • Udtrykket nyindustrialiseret land (NIC) henviser til en underkategori af lande, der stadig udvikler sig, men som viser større økonomisk vækst sammenlignet med andre udviklingslande.
  • NIC-konceptet blev bredt anerkendt i 1970'erne. I løbet af disse år dominerede asiatiske lande - også kendt som de "fire asiatiske tigre" - Singapore, Hongkong, Sydkorea og Taiwan med hensyn til økonomisk velstand og teknologisk innovation.
  • NIC'er sigter typisk mod at eksportere deres kapital til andre udviklingslande. Denne kapital eksporteres som udenlandske investeringer eller ved etablering af produktionsfaciliteter.

Kort historik og baggrund for NIC'er

NIC-konceptet blev bredt anerkendt i 1970'erne. I perioden dominerede asiatiske lande - også kendt som de "fire asiatiske tigre" - Singapore, Hongkong, Sydkorea og Taiwan inden for økonomisk velstand og teknologisk innovation. De fire lande viste stor industriel vækst siden 1960'erne og er nu industrialiserede lande med højindkomstøkonomier.

De "asiatiske tigre" og lande, der nu betragtes som NIC'er, viser tydelige uligheder, der kan tilskrives en blanding af en høj bruttonationalindkomst pr. Indbygger, sund eksportorienteret økonomisk politik og gennemsigtige politiske processer.

Kendetegn ved NIC'er

NIC'er sigter typisk mod at eksportere deres kapital til andre udviklingslande. Kapitalen eksporteres som udenlandske investeringer eller ved etablering af produktionsfaciliteter. Det er almindeligt i lande som Kina, Syd- og Østasien, Indien og Vietnam.

NIC'er har tendens til at opnå en stor sum af kapital og investeringer. Det finansieres hovedsageligt med stor tilbøjelighed til at eksportere maskiner, forbrugsvarer og indenlandske besparelser. NIC'er oplever typisk hurtig produktivitetsvækst og industrialisering.

NIC-regeringer har tendens til at kontrollere deres industrialisering og tilskynde fremstillingsindustrien til at eksportere deres produkter. Fortjeneste genereret ved eksport geninvesteres normalt i den indenlandske økonomi.

Denne praksis giver store samfundsøkonomiske fordele, herunder vækst i virksomheder og en stigning i lønninger og lønninger. Forøgelsen af ​​lønninger og lønninger tilskynder forbrugerudgifterne, og arbejdsstyrken kan støtte lokale virksomheder med varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare , der stammer fra. Det er kendt som multiplikatoreffekten.

Bidragydere til vækst i NIC'er

Nedenfor er nogle af bidragyderne til væksten set i NIC'er:

1. Regeringens indblanding

Et flertal af NIC-økonomier blev tidligere udsat for regeringens intervention for at tilskynde til den samlede udvikling eller udvikling af specifikke industrier gennem politiske indgreb. De politiske indgreb omfattede subsidiering af svækkede industrier, opretholdelse af lofterne for udlånsrenter, offentlige investeringer osv.

2. Omfattende "start-ups"

Nogle lande har haft en start-start fordel, såsom en bedre uddannet arbejdsstyrke.

3. Økonomisk undertrykkelse

Ved at holde renterne lave for at mindske låneomkostningerne for virksomheder subsidierer NIC'erne virksomheder ved at lade sparere tjener renter lavere end inflationstakten Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i prisniveauet for varer over en bestemt periode . Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). .

4. Befolkning

Typisk er befolkningstilvæksten i NIC'er faldende sammenlignet med andre udviklingslande.

Lande, der kan kategoriseres som NIC'er

Kategorien "nyligt industrialiseret land" har ikke nøjagtige krav; således kan en liste let bestrides. Eksperter betragter dog følgende lande som NIC'er: Thailand, Mexico, Sydafrika, Brasilien, Singapore, Tyrkiet, Taiwan, Indien og Hong Kong.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt Bruttonationalprodukt (BNP) er et mål for værdien af ​​alle varer og tjenester produceret af et lands beboere og virksomheder. Det estimerer værdien af ​​de endelige produkter og tjenester, der fremstilles af et lands beboere, uanset produktionsstedet.
  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner
  • Omfangsøkonomier Omfangsøkonomier Omfangsøkonomier er et økonomisk begreb, der refererer til faldet i de samlede produktionsomkostninger, når en række produkter produceres sammen snarere end hver for sig.