Q-forhold - Sådan beregnes Q-forhold for en aktiv eller et selskab

Q-forholdet eller Tobins Q-forhold er et forhold mellem et fysisk aktivs markedsværdi og dets erstatningsværdi. Forholdet blev udviklet af James Tobin, en nobelpristager i økonomi. Tobin foreslog en hypotese om, at den samlede markedsværdi af alle virksomheder på aktiemarkedet Aktiemarked Aktiemarkedet refererer til offentlige markeder, der findes for udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer en del af ejerskabet i en virksomhed, der skal være omtrent lig med deres erstatningsomkostninger. Forholdet kan bruges til værdiansættelse af et enkelt selskab Corporation.Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver,overføre føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. og endda hele aktiemarkedet.

Formel for Q-forhold

Den originale formel for Q-forholdet er:

Q-forholdsformel

I virkeligheden er det imidlertid meget vanskeligt at estimere udskiftningsomkostningerne for de samlede aktiver. Der er således en ændring af den oprindelige formel, hvor udskiftningsomkostningerne for aktiverne erstattes med deres bogførte værdier.

Q-forholdsformel - bogført værdi af aktiver

Q-forholdet kan beregnes for det samlede marked:

Q-forholdsformel - samlet marked

Anvendelser af Q-forholdet

Q-forholdet er meget brugt til at bestemme værdien af ​​et selskab. Hvis forholdet er større end 1, er markedsværdien Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder i et selskab, der overstiger værdien af ​​dets bogførte aktiver. Virksomheden er overvurderet, da markedsværdien afspejler nogle ikke-målte eller ikke-registrerede aktiver. Et forhold større end 1 indikerer, at en virksomheds indtjening er højere end aktivets genanskaffelsesomkostninger. Denne kendsgerning kan tiltrække potentielle konkurrenter, der vil forsøge at genskabe forretningsmodellen for at opnå noget af overskuddet.

Når forholdet er lavere end 1, overstiger værdien af ​​selskabets bogførte aktiver deres markedsværdi. Det indebærer, at markedet af en eller anden grund undervurderer virksomheden. I et sådant tilfælde kan virksomheden være attraktiv for potentielle købere, der er villige til at købe virksomheden i stedet for at oprette en lignende virksomhed.

Det ideelle scenario er, når Q-forholdet er lig med 1. Det antyder, at markedet rimeligt vurderer virksomhedens aktiver.

Q-forhold

Forholdet afhænger dog væsentligt af præcisionen af ​​de værdier, der registreres af revisorer. To vigtige poster kan have væsentlig indflydelse på værdien, men kan ofte ikke registreres nøjagtigt af revisorer:

1. Markedsspekulation

Markedsspekulation og markedshype påvirker ofte en virksomheds værdi, men de kan ikke registreres af revisorer. Begivenheder som en analytikers syn på virksomhedens udsigter eller rygter omkring virksomheden kan ændre markedsværdien, men afspejles ikke i virksomhedens optegnelser.

2. Immaterielle aktiver

Immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år. såsom intellektuel ejendom eller goodwill Goodwill Goodwill er regnskabsmæssigt et immaterielt aktiv. Begrebet goodwill kommer i spil, når et selskab, der ønsker at erhverve et andet selskab, er villig til at betale en pris, der er betydeligt højere end dagsværdien af ​​virksomhedens nettoaktiver. De elementer, der udgør det immaterielle aktiv goodwill, kan være udfordrende at måle og registrere. Generelt registrerer revisorer kun et groft skøn over intellektuel ejendom eller goodwill. Dermed,en analyse af en virksomheds værdi ved hjælp af Q-forholdet skal justeres for ovennævnte poster.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Kapitalmarked Aktiekapitalmarked (ECM) Aktiekapitalmarkedet er en delmængde af kapitalmarkedet, hvor finansielle institutioner og virksomheder interagerer for at handle med finansielle instrumenter
  • Aktionærkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabsmæssige ligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering