Trinomkostninger - Definition, betydning og eksempler

Trinomkostninger, også kaldet trappeomkostninger, er omkostninger, der ikke ændrer sig i direkte forhold til stigende aktivitetsniveauer. Med andre ord er trinomkostningerne konstante på et bestemt aktivitetsniveau, men stiger eller falder, når en aktivitetstærskel er opfyldt.

Trinomkostninger

Forståelse af trinomkostninger

Trinomkostninger stiger eller falder, når visse aktivitetstærskler er opfyldt. For at forstå konceptet fuldt ud, overvej følgende eksempel:

John driver et firma, der producerer kuglepenne. En maskine, der koster $ 15.000, er i stand til at producere op til 1.000 penne. Antag, at der ikke er ekstra omkostninger i forbindelse med produktion af kuglepenne (ingen råvarer, arbejdskraft osv.). Som sådan er maskinomkostningerne et eksempel på en trinomkostning. Oplysningerne er illustreret nedenfor:

Trinomkostninger

Som vist i illustrationen henviser maskinomkostningerne Kapitaludgifter Kapitaludgifter henviser til midler, der bruges af et selskab til køb, forbedring eller vedligeholdelse af langsigtede aktiver for at forbedre virksomhedens effektivitet eller kapacitet. Langsigtede aktiver er normalt fysiske og har en brugstid på mere end en regnskabsperiode. ligner meget trin. Ved en produktion på 500 eller 750 kuglepen kræves kun en maskine. De samlede omkostninger er derfor $ 15.000. Ved produktionen af ​​1.500 skal virksomheden dog købe en ekstra maskine for at udvide sin produktionskapacitet Kapacitetsudnyttelse Kapacitetsudnyttelse refererer til de produktions- og produktionsfunktioner, der udnyttes af en nation eller virksomhed til enhver tid.Det er forholdet mellem output produceret med de givne ressourcer og det potentielle output, der kan produceres, hvis kapaciteten blev fuldt ud brugt. . Ved en produktion på 1.500 penne er de samlede omkostninger $ 30.000 ($ 15.000 x 2 maskiner). Derfor er det et eksempel på en trinomkostning: omkostninger, der er konstante på et bestemt aktivitetsniveau og stiger eller falder, når en bestemt aktivitetstærskel er nået.

Betydningen af ​​trinomkostninger

Trinomkostninger er ekstremt vigtige at overveje, når en virksomhed er ved at nå et nyt aktivitetsniveau. Hvis de forsømmes, kan de medføre, at en virksomhed mister unødvendigt overskud.

Fortsætter med eksemplet ovenfor. Antag, at John oprindeligt forudsagde, at efterspørgslen efter penne ville være 1.050 næste år. Antag desuden, at hver pen kan sælges for $ 20.

Til en person, der ikke forstår trinomkostninger, kan de anbefale at købe to maskiner for at imødekomme efterspørgslen efter 1.050 penne. Indtægterne fra 1.050 penne er $ 21.000 (1.050 x $ 20). De samlede omkostninger (to maskiner) er dog $ 30.000. Købet af den anden maskine, der kun ville generere indtægter til salg af yderligere 50 penne, ville gøre virksomheden meget mindre rentabel.

Til en person, der forstår trinomkostninger, vil de anbefale at købe en maskine og producere 1.000 kuglepenne og ikke 1.050. Indtægterne fra 1.000 penne er $ 20.000 (1.000 x $ 20) og de samlede omkostninger (en maskine) er $ 15.000. Virksomheden ville generere $ 5.000 i fortjeneste på det givne produktionsniveau.

Som vist ovenfor vil investering i en ekstra maskine medføre, at virksomheden mister overskud! Derfor er det nøglen at overveje, om det at pådrage sig en trinomkostning vil være akkretiv Accretion Accretion er et finansieringsudtryk, der refererer til stigningen i værdien af ​​en obligation efter at have købt den med en rabat og holdt den indtil udløbsdatoen. A til overskud eller ej. I eksemplet ovenfor genereres yderligere 50 penne (indtægter på $ 100) gennem en anden maskine, der koster $ 15.000. I et sådant scenario ville det ikke være værd for virksomheden at pådrage sig de ekstra omkostninger til at producere yderligere 50 penne.

Eksempel

Overvej en virksomhed med en omkostningsstruktur i produktionen af ​​widgets som følger:

Eksempel

Forudsat at salgsprisen på widgets er $ 30, og virksomheden i øjeblikket bruger tre maskiner og sælger 125 widgets. Vil du anbefale virksomheden at fortsætte med at bruge tre maskiner eller nedskære til to og kun sælge 100 widgets (produktionskapaciteten for to maskiner)?

Tre maskiner med et salg på 125 widgets

De samlede omkostninger for de tre maskiner er $ 3.000. Salget fra 125 widgets er $ 3.750 (125 x $ 30). Derfor er overskuddet $ 750.

To maskiner med et salg på 100 widgets

De samlede omkostninger for de to maskiner er $ 2.000. Salget fra 100 widgets er $ 3.000 (100 x $ 30). Derfor er overskuddet $ 1.000.

Derfor skal virksomheden kun betjene to maskiner og producere 100 widgets.

Trinomkostninger i nyhederne

Trinomkostninger er almindelige - omkostningerne ved et nyt produktionsanlæg, omkostningerne ved en ny maskine, overvågningsomkostninger, marketingomkostninger osv. Er alle trinomkostninger.

For eksempel annoncerede FortisBC den 17. juli 2019 færdiggørelsen af ​​et ekspansionsprojekt på 400 millioner dollars, der øgede virksomhedens kapacitet fra 35.000 ton til 250.000 ton. Som sådan er anlægsudvidelsesprojektet fra FortisBC en trinomkostning.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Aktivitetsbaseret omkostning Aktivitetsbaseret omkostning Aktivitetsbaseret omkostning er en mere specifik måde at allokere omkostninger baseret på "aktiviteter", der faktisk bidrager til omkostninger. En aktivitet er
  • Omkostninger ved fremstillede varer (COGM) Omkostninger ved fremstillede varer (COGM) Omkostninger ved fremstillede varer, også kendt som COGM, er et udtryk, der anvendes i ledelsesregnskab, der refererer til en tidsplan eller opgørelse, der viser de samlede produktionsomkostninger for en virksomhed i specifik periode.
  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • Target Costing Target Costing Target costing er ikke kun en metode til omkostning, men snarere en ledelsesteknik, hvor priserne bestemmes af markedsforholdene under hensyntagen til flere faktorer, såsom homogene produkter, konkurrenceniveau, ingen / lave skifteomkostninger til slutningen kunde