Grønvask - definition, syv synder og eksempel

Greenwashing er, hvor et firma bruger tid og penge på at reklamere og markedsføre 5 P'er af Marketing De 5 P'er af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er, at deres varer eller tjenester er miljøvenlige, når de faktisk ikke er det. Med andre ord er grønvask handlingen med at fremsætte falske eller vildledende påstande om miljøfordelene ved et produkt, service, teknologi osv.

Grønvask

Hvad betragtes som grønvask?

Et firma anses for at være grønvaskende, hvis de bruger store mængder tid og penge på at reklamere for og markedsføre deres "grønne" varer eller tjenester i stedet for at bruge den tid og penge til faktisk at implementere miljøvenlige fremgangsmåder.

Begrundelse bag grønvask

Samfundet skifter mod at være mere miljøbevidst. Med skiftet i forbrugernes præference over for mere miljøvenlige varer eller tjenester straffes virksomheder, der ikke indarbejder miljøvenlig praksis i deres forretningsmodel, af forbrugerne.

Skiftet til at være mere miljøbevidst presser et betydeligt antal virksomheder til at anvende miljøvenlig praksis. Kravet om, at virksomheder skal blive "grønne", forårsager en tilsvarende stigning i antallet af virksomheder, der gør krav på grøn legitimationsoplysninger, når de faktisk har meget lidt som ingen.

Bortset fra forbrugernes pres, der får virksomhederne til at engagere sig i grønvask, hjælper denne praksis også et firma med at skabe positive PR og styrke et firmas image af mærket. mærket. Brand equity kan være positiv eller. At være et firma, der siger, at de er miljøvenlige, er øjeblikkeligt mere attraktivt end et firma, der ikke er ligeglad med eller aktivt ødelægger miljøet.

De syv synder af grønvask

I 2008 og 2009 gik forskere ved TerraChoice til big-box-forhandlere i USA, Canada, Australien og Storbritannien og noterede produkter, der fremsatte et miljøpåstand.

Alene i USA og Canada fremsatte 2.219 produkter 4.996 grønne krav. Af de 2.219 produkter, der fremsatte kravene, begik over 98% mindst et af det, som TerraChoice Environmental Marketing omtalte som "De syv synder af grønvask." Med andre ord var 98% af produkterne skyld i grønvask.

De syv synder ved grønvask er ifølge TerraChoice som følger:

# 1 Synd for den skjulte kompromis

Miljøspørgsmål, der understreges på bekostning af et andet, der potentielt mere vedrører emnet. Høst af papir er f.eks. Ikke nødvendigvis miljøvenligt, fordi det kommer fra en bæredygtigt høstet skov.

# 2 Synd uden bevis

Miljøpåstande, der ikke bakkes op af faktiske beviser eller tredjepartscertificering. For eksempel kommer produkter, der hævder en vis procentdel af produktet, fra forbrugergenbrugt indhold uden at give nogen faktiske data eller detaljer.

# 3 Vagueness synd

Miljøpåstande, der mangler detaljer og anses for meningsløse. For eksempel er udtrykket "helt naturligt" ikke nødvendigvis "grønt" - kviksølv, uran og arsen, for at nævne nogle få, forekommer naturligt.

# 4 Synd ved at tilbe falske etiketter

Oprettelse af falske certificeringer eller etiketter for at vildlede forbrugerne. For eksempel at skabe en falsk certificering for at vildlede forbrugerne til at tro, at produktet gennemgik en legitim grøn screeningsproces.

# 5 Synd af irrelevans

Ikke-relaterede miljøspørgsmål understreges. For eksempel at sige en telefon er "CFC-fri", når CFC'er allerede er forbudt ved lov.

# 6 Synd af mindre af to ondskaber

Miljøkrav på produkter, der ikke har nogen miljømæssige fordele til at begynde med. For eksempel at sige cigaretter er økologiske.

# 7 Sin of Fibbing

Miljøpåstande, der er åbenlyst falske. For eksempel at sige, at en dieselbil udsender nul kuldioxid Kreditkredit En kulstofkredit er en omsættelig tilladelse eller et certifikat, der giver indehaveren af ​​kreditten retten til at udsende et ton kuldioxid eller et tilsvarende i luften.

Eksempel på grønvaskningskampagne: British Petroleum

British Petroleums første overgang til at blive ”grøn” startede i 1997, da den forlod industriens afvisningsgruppe for klimaforandringer og anerkendte en forbindelse mellem global opvarmning og fossile brændstoffer. I 2000 hyrede virksomheden reklamefirmaet Ogilvy & Mathers til at starte en $ 200 millioner rebranding-kampagne.

Firmaet omdøbte navnet British Petroleum til BP og vedtog et nyt slogan: "Beyond Petroleum." Firmaet ændrede også sit image til et grønt, gult og hvidt solskud, der er beregnet til at skildre en “varm og fuzzy følelse” om Jorden. BP grønvaskede sig også ved at arbejde med grønne grupper og dekorere sine tankstationer med "grønne" billeder.

På trods af British Petroleums forsøg på at grønvaskes forbliver virksomheden et olieselskab, der får sine indtægter. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. fra at forurene luften og ødelægge planeten. Gennem mange kontroversielle oliespild i løbet af de sidste to årtier, såsom olieudslippet Deepwater Horizon, er British Petroleums forsøg på at grønvaske sig selv død.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Virksomheds sociale ansvar (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Virksomheds sociale ansvar (CSR) refererer til strategier, som virksomheder implementerer som en del af corporate governance, der er designet til
  • ESG (miljømæssig, social og styring) ESG (miljømæssig, social og styring) Miljømæssig, social og styring (ESG) er kriterierne, der helt udgør rammerne for vurdering af bæredygtighedens
  • Skadesløsholdelse Skadesløsholdelse Erstatning er en juridisk aftale fra en part om at holde en anden skyldfri - ikke ansvarlig - for potentielle tab eller skader.
  • Safe Harbor Arrangement Safe Harbor En safe harbour er en bestemmelse i lov eller forskrift, der giver beskyttelse mod ansvar eller sanktion eller reducerer ansvar, hvis visse betingelser er opfyldt.