Insiderinformation - Oversigt, Insiderhandel og eksempel

Insiderinformation, også kaldet intern viden, henviser til ikke-offentlige fakta vedrørende et børsnoteret selskab Privat vs Offentlig virksomhed Den største forskel mellem et privat vs offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens en privat selskabets aktier er ikke. der kan give en økonomisk fordel på markederne. Med andre ord er insiderinformation viden og information om en virksomheds virksomhed, produkter / tjenester, anliggender, økonomiske stilling osv., Der ikke er tilgængelig for offentligheden.

Insideroplysninger

Forsøg på at drage fordel af insiderinformation er en kriminel handling. I USA er Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirer regler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser har ansvaret for retsforfølgelse af personer, der bruger insiderinformation til at udføre ulovlige handler.

Forståelse af insiderinformation

Insiderinformation betragtes som væsentlig, ikke-offentlig information. Handel baseret på insiderinformation, kaldet insiderhandel Insiderhandel Insiderhandel henviser til praksis med at købe eller sælge et børsnoteret selskabs værdipapirer, mens det er i besiddelse af væsentlig information, der er uden at indgive de relevante formularer til SEC, er ulovlig. Det er vigtigt at bemærke, at en person, der besidder oplysningerne, ikke nødvendigvis er en person, der arbejder for virksomheden. Oplysningerne kan videregives fra en person, der arbejder inden for virksomheden, til eksterne personer, der handler på baggrund af oplysningerne.

Insiderhandel med insiderinformation

Insiderhandel går hånd i hånd med insiderinformation og er den praksis at bruge ikke-offentlig information til at udføre handler.

For eksempel:

  • Bestyrelsesformanden ved, at en fusion er ved at blive annonceret, som i væsentlig grad vil øge aktiekursen i selskabet. Han køber 500 aktier i virksomheden under sin fars navn, så han kan generere et overskud uden at rapportere handlen til SEC.
  • En medarbejder overhører, at finansdirektøren rapporterer dystre resultater i det kommende indtjeningsopkald. Medarbejderen underretter sin ven om at sælge alle sine aktier inden indtjeningsopkaldet.
  • Et parlamentsmedlem er klar over, at en ny forordning snart vil blive vedtaget, hvilket vil være til stor gavn for en bestemt virksomhed. Han køber i hemmelighed aktier i virksomheden og presser på, at forordningen skal vedtages hurtigst muligt.

SEC's rolle i at forhindre insiderhandel

SEC fører tilsyn med tilfælde af insiderhandel. Det er imidlertid meget vanskeligt at retsforfølge dem, der er involveret i insiderhandel. Direkte bevis for insiderhandel er sjældent. SEC kan spore insiderhandel gennem forskellige metoder såsom:

  1. Markedsovervågningsaktiviteter : Brug af avancerede værktøjer og big data
  2. Tips og klager : Modtagelse af klager fra investorer og / eller handlende på den tabende side af en handel

Eksempel på insiderinformation og handel

Et klassisk tilfælde af brug af insiderinformation til at udføre ulovlige handler er sagen om amerikansk forretningskvinde og mediepersonlighed Martha Stewart. Fru Stewart solgte 4.000 aktier i ImClone Systems en dag før den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) nægtede at gennemgå virksomhedens kræftlægemiddel Erbitux. Aktiekursen på ImClone tumlede efter FDA's meddelelse.

Undersøgelser af sagen afslørede, at Sam Waksal, administrerende direktør for ImClone og en nær ven af ​​Stewart, fortalte sin mægler at overføre 4,9 millioner dollars på lager til sin datters konto. Waksals datter anmodede derefter om, at mægleren solgte 2,5 millioner dollars af hendes ImClone-aktie. Mægleren gav oplysningerne til Stewart, som også solgte sine aktier i virksomheden.

Da Martha Stewart blev spurgt om salget, afgav han falske udsagn. Som et resultat blev hun dømt til fem måneders fængsel, fem måneders hjemmefængsling og to års prøvetid.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Indtjeningsvejledning Indtægtsvejledning En indtjeningsvejledning er den information, der gives af ledelsen i et børsnoteret selskab om dets forventede fremtidige resultater, herunder skøn
  • Sarbanes Oxley Act Sarbanes Oxley Act Sarbanes-Oxley Act er en amerikansk føderal lov, der har til formål at beskytte investorer ved at gøre virksomhedsoplysninger mere pålidelige og nøjagtige.
  • 1933 Securities Act 1933 Securities Act 1933 Securities Act var den første største føderale værdipapirlov, der blev vedtaget efter aktiemarkedsnedbruddet i 1929. Loven omtales også som Truth in Securities Act, Federal Securities Act eller 1933 Act . Det blev vedtaget den 27. maj 1933 under den store depression. ... loven havde til formål at rette op på nogle af forseelserne
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.