Excel STOR funktion - formel, eksempel, hvordan man bruger i Excel

Excel STOR funktion er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer den k største værdi, sorteret efter værdi i faldende rækkefølge.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, LARGE-funktionen kan bruges til at sortere de leverede oplysninger og finde den maksimale værdi, såsom aktiekurs eller afkast for en portefølje.

Formel

= STOR (matrix, k)

Formlen bruger følgende argumenter:

  1. Array (krævet argument) - Dette er det matrix eller række af data, som vi ønsker at bestemme den største værdi for.
  2. K (krævet argument) - Dette er et heltal, der angiver placeringen fra den største værdi i arrayet eller rækkeområdet med data, der skal returneres.

Hvordan bruges den STORE funktion i Excel?

Lad os overveje et par eksempler for at forstå anvendelsen af ​​LARGE-funktionen:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

Eksempel på Excel LARGE Function

Her ønsker vi at finde ud af navnene på medarbejdere med top 3-score. De anvendte formler er nedenfor. For den højeste score:

STOR funktion - Eksempel 1

Og den næsthøjeste score:

STOR funktion - Eksempel 1a

For tredjepladsen:

STOR funktion - Eksempel 1b

Vi får resultaterne nedenfor:

STOR funktion - Eksempel 1d

Eksempel 2

Antag, at vi får følgende data:

STOR funktion - Eksempel 2

Vi kan sammenfatte de øverste værdier i et interval. Formlen, der anvendes til de tre højeste værdier, er:

STOR funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

STOR funktion - Eksempel 2b

Her brugte vi formlen, der var baseret på den STORE funktion, der var pakket ind i SUMPRODUCT-funktionen.

LARGE returnerer et array, da vi leverede en arraykonstant. SUMPRODUCT tilføjede derefter de modtagne resultater for at give den ønskede information.

På samme måde finder vi summen af ​​de fire største værdier i arrayet, som vist nedenfor:

STOR funktion - Eksempel 2c

Bemærkninger om Excel STOR funktion

  1. #VÆRDI! error - Opstår, når det medfølgende k-argument er ikke-numerisk.
  2. #NUM-fejl - Opstår, når:
    • Det angivne array er tomt.
    • Når værdien af ​​k-argumentet er mindre end 1 eller større end antallet af værdier i det givne array.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje