Likviditetspræmie - Forstå, hvordan likviditetspræmier fungerer

En likviditetspræmie kompenserer investorer for at investere i værdipapirer med lav likviditet. Likviditet henviser til, hvor let en investering kan sælges kontant. T-bills Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (eller T-Bills for short) er et kortvarigt finansielt instrument, der udstedes af US Treasury med løbetid fra få dage op til 52 uger (et år) . De betragtes som en af ​​de sikreste investeringer, da de støttes af den fulde tro og kredit fra USA's regering. og aktier betragtes som meget likvide, da de normalt kan sælges til enhver tid til den gældende markedspris. På den anden side er investeringer som fast ejendom fast ejendom fast ejendom, der består af jord og forbedringer, som inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og forsyningssystemer.Ejendomsrettigheder giver ejendomsretten til jorden, forbedringer og naturlige ressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv. Eller gældsinstrumenter er mindre likvide. Det kan tage lang tid at sælge fast ejendom til den ønskede pris. Nogle gældsinstrumenter skal opbevares i en bestemt periode, inden de sælges.

Likviditet

Hvorfor findes der likviditetspræmier?

Illikvide investeringer medfører større risiko end forholdsvis flere likvide investeringer. Dette skyldes, at besiddelse af et enkelt værdipapir i lang tid udsætter investoren for flere risikofaktorer såsom markedsvolatilitet, potentiel misligholdelse, økonomiske afmatninger, rentesvingninger, risikofri rente Risikofri rente afkast er den rentesats, som en investor kan forvente at tjene på en investering, der har nul risiko. I praksis anses den risikofrie sats almindeligvis for at være lig med de renter, der er betalt på en 3-måneders statskasse, generelt den sikreste investering, en investor kan foretage. udsving osv. Når investorer binder deres penge i en enkelt sikkerhed,de pådrager sig også mulighedsomkostningerne Mulighedsomkostninger Mulighedsomkostningerne er et af nøglebegreberne i studiet af økonomi og er udbredt i forskellige beslutningsprocesser. Mulighedsomkostningerne er værdien af ​​det næstbedste alternative forudgående. at investere i andre aktiver, der kan overgå den illikvide investering. På grund af de yderligere risici vil en investor kræve et højere afkast, kendt som en likviditetspræmie.

Likviditetspræmier og obligationsrenter

Idet ideen om, at illikvide investeringer udgør en større risiko for investorer, er likviditetspræmien en af ​​de faktorer, der forklarer forskelle i obligationsrenter. En obligation, der forfalder i mange år, og som er udstedt af et mindre kendt selskab uden meget økonomiske data, som investorer kan konsultere, kan være sværere at sælge. En obligation med en kortere løbetid udstedt af det samme selskab ville være en forholdsvis mere likvid investering. Således vil investorer, der køber denne obligation, kræve en lavere likviditetspræmie. Konceptet er illustreret i nedenstående graf:

Eksempel på likviditetspræmie

Her har investorer, der køber Bond B, et højere afkast (en likviditetspræmie) for at kompensere dem for at investere i en mindre likvid investering. Eksemplet ovenfor antager, at alle andre faktorer holdes konstant (dvs. den eneste forskel er tid til modenhed).

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's forklaring på en likviditetspræmie. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Risikofri rente Risikofri rente Den risikofrie rente er den rente, som en investor kan forvente at tjene på en investering, der har nul risiko. I praksis anses den risikofrie sats almindeligvis for at være lig med de renter, der er betalt på en 3-måneders statskasse, generelt den sikreste investering, en investor kan foretage.
  • Standardrisikopræmie Standardrisikopræmie En standardrisikopræmie er faktisk forskellen mellem et gældsinstruments rentesats og den risikofrie rente. Standardrisikopræmien findes for at kompensere investorer for en virksomheds sandsynlighed for misligholdelse af deres gæld.
  • Konvertibel obligation Konvertibel obligation En konvertibel obligation er en form for gældssikkerhed, der giver en investor ret eller pligt til at veksle obligationen til et forudbestemt antal aktier i det udstedende selskab på bestemte tidspunkter af en obligations levetid. En konvertibel obligation er en hybrid sikkerhed
  • Aktierisikopræmie Aktierisikopræmie Aktierisikopræmie er forskellen mellem afkast på egenkapital / individuel aktie og den risikofrie afkast. Det er kompensationen til investoren for at tage et højere risikoniveau og investere i aktier snarere end risikofrie værdipapirer.