Leverandør - Oversigt, forskellige typer, hvordan de fungerer

En sælger henviser til en person eller et firma, der sælger noget til en anden person eller enhed. Leverandører kan bruges på forskellige steder i forsyningskæden Forsyningskæden Forsyningskæden er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​indkøb af råmaterialer til den endelige og med flere forekomster overalt. Udtrykket leverandør kan omfatte detailhandlere eller leverandører i bred forstand med det, der ofte er en komponent i et større produkt.

Sælger

Nedenfor ser vi på nogle forskellige typer leverandører og de forskellige kundebaser, de tjener på markedet. Gennem eksempler kan vi bedre kontekstualisere de forskellige måder, hvorpå leverandører fungerer, og deres formål inden for forsyningskæden.

Forskellige typer leverandører

1. B2C (forretning til forbruger)

B2C-typen af ​​sælger sælger direkte til forbrugeren Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle sig. De sælger generelt færdige produkter til slutbrugeren eller endda produktkomponenter. Det kan være en detailbutik, såsom Gap, der sælger tøj, eller det kan også være en detailhandler som det nu nedlagte Radio Shack, der solgte elektroniske komponenter, der fungerer som en specialiserede leverandør for slutforbrugeren.

En sælger kan være en onlineforhandler Regnskabseksempler - Amazon Case Study Regnskab viser en virksomheds økonomiske resultater og styrke. De tre hovedregnskaber er resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse. Her er nogle eksempler på årsregnskaber. eller endda nogen, der sælger hotdogs på en ballpark. Nogle leverandører er endda specialiserede i at levere forbrugertjenester. Leverandører leverer et bredt omfang af produkter til slutforbrugeren. Men hvordan fungerer de ellers?

2. B2G (Business to Government)

B2G-typen af ​​sælger sælger til regeringen. I forsvarsindustrien er der mange leverandører, der sælger forskellige typer udstyr gennem offentlige kontrakter. Nogle eksempler på B2G-leverandører inkluderer Raytheon og Lockheed Martin, der sælger forsvarsprodukter og komponenter til hæren.

En anden type B2G-leverandør kan være en regeringskonsulent. De er enkeltpersoner, der måske har opbygget en succesrig karriere for sig selv i den private sektor og er begyndt at udlicitere deres ekspertise til den offentlige sektor.

3. B2B (Business to Business)

En B2B-leverandør er en, der primært sælger til andre leverandører. Et eksempel på en B2B-leverandør er Panasonic, der sælger batterier til Tesla eller producenter af mikrochip, såsom Intel eller Advanced Micro Devices, der sælger komponenter til producenter af pc'er. Varerne sælges til virksomheder og vil normalt opbevares i lager enten i en kort eller lang periode (afhængigt af produktet).

Med henblik på vores eksempel på computerhardware vil de sandsynligvis blive lagret i beholdning Lagerbeholdning er en aktuel aktivkonto, der findes på balancen, der består af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, som en virksomhed har akkumuleret . Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. i en kort periode på grund af den korte opdateringslivscyklus for flagskibs elektroniske komponenter som Intel-mikroprocessorer.

Leverandørtyper

Leverandørstrategi

Når en iværksætter ser på at starte en virksomhed, er de ikke kun begrænset til at forsøge at løse et problem, som en forbruger står overfor, men de kan udvide omfanget af deres kundeopdagelse for at bestemme, hvilken type leverandørproblemer i forsyningskæden de kan løse for virksomheder eller regeringen.

At forstå de forskellige måder, som en leverandør kan indsætte sig i forsyningskæden, giver virksomheder mulighed for at identificere nye muligheder for at konkurrere og giver plads til nye konkurrenter og virksomheder til at komme ud og komme ind på markedet. Jo flere leverandører konkurrerer, jo lavere vil produktionsomkostningerne på vores yndlingsartikler være, og jo flere penge kan vi spare som forbrugere.

Vertikal integration?

At forstå sælgerens rolle i forsyningskæden kan også hjælpe forretningskonsulenter eller ledere med at opdage mangler eller finde nye måder at integrere vertikalt for måske endda at fremstille deres egne komponenter og blive sælger til deres egne produkter.

Tech-giganten Apple er et eksempel på en virksomhed, der følger en lignende strategi med hensyn til mikroprocessorer, da de nu fremstiller mange af de chips, der findes i deres meget populære iPhone.

Leverandøren, forsyningskæden og dig!

Når vi som forbrugere forstår, hvordan ledelse af forsyningskæden fungerer, kan vi bedre forstå og kontekstualisere produktpriser og forstå, hvorfor visse typer produkter har en præmie. Et produkts bevægelse i udviklingsprocessen ned ad en forsyningskæde kræver undertiden mange leverandører, der leverer de fremstillede og nogle gange specialkomponenter for at skabe et komplekst produkt.

At blive sælger af en specialkomponent kan være en niche og lukrativ forretningsmulighed, der måske ikke er indlysende ved første øjekast. Leverandører er overalt, og jo mere vi lærer om, hvad der går i at fremstille et produkt, jo mere forstår vi deres betydning.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Franchise Franchise En franchise henviser til et kontraktligt arrangement, hvorved en part (franchisegiveren) tillader en anden part (franchisetageren) at bruge sine varemærker (eller
  • Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis
  • Vertikal integration Vertikal integration En lodret integration er, når et firma udvider sine aktiviteter inden for sin forsyningskæde. Det betyder, at en vertikalt integreret virksomhed vil bringe ind tidligere
  • Garantiudgifter Garantiudgifter Garantiomkostninger er en udgift i forbindelse med reparation, udskiftning eller kompensation til en bruger for produktfejl. Med andre ord en leverandør eller