Princippet om indtægtsgenkendelse - Lær hvordan indtægter registreres

Princippet om indtægtsindregning dikterer processen og tidspunktet for, hvor indtægterne registreres og indregnes som en post i en virksomheds årsregnskab. Teoretisk er der flere tidspunkter, hvor indtægter kunne indregnes af virksomheder. Generelt er det, at jo tidligere indtægter indregnes, siges det at være mere værdifuldt for virksomheden, men alligevel en risiko for pålidelighed.

princip om indtægtsgenkendelse

I regnskabet er indtægtsregistrering et af de områder, der er mest modtagelige for manipulation og bias. Faktisk anslås det, at en væsentlig del af al regnskabssvindel stammer fra indtægtsindregningsproblemer i betragtning af den involverede doms størrelse. Forståelse af indtægtsregistreringsprincippet er vigtigt i analysen af ​​regnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. .

Indtægtskriterier

I henhold til IFRS-standarder er IFRS-standarder IFRS-standarder International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at opretholde troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden. Alle følgende fem betingelser skal være opfyldt for at en virksomhed kan indregne indtægter:

  • Der er en overførsel af væsentlige risici og belønninger forbundet med ejerskab
  • Der er tab af fortsat ledelsesmæssig involvering eller kontrol i den grad, der normalt er forbundet med ejerskab
  • Mængden af ​​indtægtsstrøm kan måles pålideligt
  • Det er sandsynligt, at økonomiske fordele vil tilføres sælgeren
  • De afholdte omkostninger eller de omkostninger, der skal afholdes, kan måles pålideligt

For at lære mere, start vores gratis regnskabskurser!

Indtægtsindregning for salg af varer

For salg af varer indregnes det meste af tiden indtægter ved levering. Dette skyldes, at alle fem kriterier er opfyldt på leveringstidspunktet. Et eksempel på dette kan omfatte Whole Foods, der indregner indtægter ved salg af dagligvarer til kunder.

Indtægtsgenkendelse ved levering vil se sådan ud:

DR Kontanter eller tilgodehavender a

CR-indtægter a

Når indtægter indregnes i henhold til matchingsprincippet, skal udgifter også tages med i betragtning:

DR solgte varer b

CR Inventory b

Indtægtsregistrering før og efter levering

Ved salg af varer er IFRS-standarder IFRS-standarder IFRS-standarder International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at opretholde troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden tillader ikke indtægtsføring inden levering. IFRS tillader dog indtægtsføring efter levering.

Der er situationer, hvor der er usikkerhed om omkostningerne forbundet med fremtidige omkostninger, hvilket overtræder det femte kriterium for indtægtsføring som beskrevet ovenfor.

For eksempel, hvis en virksomhed ikke pålideligt kan estimere de fremtidige garantiomkostninger på et bestemt produkt, er kriterierne ikke opfyldt. Når det femte kriterium er opfyldt, kan indtægter på dette tidspunkt indregnes.

Andre årsager til indtægtsindregning efter levering inkluderer situationer, hvor indtægtsbeløbet ikke med rimelighed kan bestemmes (f.eks. Betinget salg), uvurderlige afkast, usikret opkrævning af tilgodehavender og risici for ejerskab, der forbliver hos sælgeren (forsendelsessalg).

For at lære mere, start vores gratis regnskabskurser!

Journalregistreringer for indtægtsregistreringsprincippet

Typiske journalposter ser ud som:

DR kontanter

CR Udskudt omsætning

DR udskudt COGS

CR-beholdning

I stedet for at kreditere indtægter og debitere COGS anvendes udskudt omsætning og udskudt COGS. Når indtægter kan indregnes, lukkes disse udskudte konti for faktisk omsætning og COGS:

DR Udskudt omsætning

CR-indtægter

DR COGS

CR Udskudt COGS

Betalingssalgsmetode og indtægtsgenkendelsesprincippet

Afdragssalg er ret almindeligt, hvor produkter sælges på en udskudt betalingsplan, og betalinger modtages i fremtiden, efter at varerne allerede er leveret til kunden. Efter denne metode kan indtægter kun indregnes, når de faktiske kontanter indsamles fra kunden.

Eksempel:

I maj solgte XYZ Company $ 300.000 varer i værdi til kunder på kredit. I juni blev $ 90.000 indsamlet, og i september blev $ 210.000 indsamlet. COGS er 80%.

Ved hjælp af afbetalingssalgsmetoden ville journalposterne være:

Kan:

DR-afdragskonti 300.000

CR Udskudt omsætning 300.000

DR Udskudt COGS 240.000

CR-beholdning 240.000

Juni:

DR Cash 90.000

CR-afdragskonti 90.000

DR Udskudt omsætning 90.000

CR salgsindtægt 90.000

DR COGS 72.000

CR Udskudt COGS 72.000

September:

DR Cash 210.000

CR-afdragskonti 210.000

DR Udskudt omsætning 210.000

CR salgsindtægt 210.000

DR COGS 168.000

CR Udskudt COGS 168.000

For at lære mere, start vores gratis regnskabskurser!

Princippet om indtægtsgenkendelse for levering af tjenester

Et vigtigt område inden for levering af tjenester involverer den regnskabsmæssige behandling af entreprisekontrakter. Dette er kontrakter dedikeret til opførelse af et aktiv eller en kombination af aktiver såsom store skibe, kontorbygninger og andre projekter, der normalt spænder over flere år.

Ved indregning af indtægter for tjenester leveret over en lang periode angiver IFRS, at indtægter skal indregnes baseret på fremskridt hen imod færdiggørelse, også kaldet metoden for færdiggørelsesprocent.

Disse kontrakter er af to slags: faste priskontrakter og cost-plus kontrakter.

I kontrakter med fast pris accepterer entreprenøren / bygherren en pris, før byggeriet faktisk begynder. Således pålægges entreprenøren alle risici.

I cost-plus kontrakter afhænger prisen af ​​det beløb, der faktisk bruges på projektet plus en fortjenstmargen. For virksomheder, der rapporterer under ASPE, kan den gennemførte kontraktmetode også anvendes.

I modsætning til procentdelen af ​​færdiggørelsesmetoden tillader den gennemførte kontraktmetode kun indtægtsregistrering, når kontrakten er afsluttet.

Flere ressourcer

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til forståelse af indtægtsgenkendelsesprincippet, eksempler på hvordan det fungerer, og hvorfor det er meget vigtigt i regnskabet.

Nedenfor er yderligere økonomiressourcer, som vi mener vil være af værdi for dig, når du går videre med din karriere:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Teorien om regnskabsmæssig finansiel regnskabsteori Finansiel regnskabsteori forklarer "hvorfor" bag regnskab - årsagerne til, at transaktioner rapporteres på bestemte måder. Denne guide hjælper dig med at forstå de vigtigste principper bag Financial Accounting Theory
  • Sådan bliver du en stor finansanalytiker Analyst Trifecta®-guiden Den ultimative guide til, hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analytics, presentation & soft skills
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere