Covered Interest Rate Parity (CIRP) - Oversigt, formel, antagelser

Dækket renteparitet (CIRP) er en teoretisk finansiel tilstand, der definerer forholdet mellem renter og spot- og valutakurser i to lande. Det fastslår, at der ikke er mulighed for arbitrage ved hjælp af terminkontrakter Terminkontrakt En terminkontrakt, ofte forkortet til blot "forward", er en aftale om at købe eller sælge et aktiv til en bestemt pris på en bestemt dato i fremtiden, som bruges ofte til at skabe løst overskud ved at udnytte forskellen i rentesatser. Det hævder, at forskellen i rentesatser skal svare til terminkursen og spotkursen.

Dækket renteparitet (CIRP)

Resumé

  • Dækket renteparitet (CIRP) er en teoretisk finansiel tilstand, der definerer forholdet mellem renter og spot- og terminsvalutakurser i to lande.
  • CIRP hævder, at forskellen i rentesatser skal være lig med terminkursen og spotkursen.
  • Uden renteparitet ville det være meget let for banker og investorer at udnytte forskelle i valutakurser og skabe løs fortjeneste.

Formel for dækket renteparitet

Pareret med dækket rente kan konceptualiseres ved hjælp af følgende formel:

Dækket renteparitet - formel

Hvor:

  • e spot er spotkursen mellem de to valutaer
  • e forward er valutakursen mellem de to valutaer
  • i Indenlandsk er den indenlandske nominelle rente
  • i Udenlandsk er den udenlandske nominelle rente

Antagelser om CIRP

  • Ikke-arbitragebetingelse : CIRP gennemfører en betingelse uden arbitrage, der eliminerer alle mulige muligheder for at opnå risikofri fortjeneste på tværs af de internationale finansielle markeder.
  • Homogenitet af aktiver : CIRP antager, at to aktiver er identiske i enhver henseende undtagen deres pålydende valuta.
  • Renteforskel = 0 : CIRP arbejder under den antagelse, at renteforskellen for to aktiver på terminsmarkedet kontinuerligt skal være lig med nul.

Eksempel på CIRP

Lad os f.eks. Sige, at land A's valuta handles til parimed land B's valuta, men rentesatsen En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. i land A er 8%, og renten i land B er 6%. Derfor vil en investor se det fordelagtigt at låne i B's valuta, konvertere den til As valuta på spotmarkedet og derefter konvertere investeringsprovenuet tilbage til valuta B.

For at tilbagebetale det lån, der er taget i valuta B, skal investoren dog indgå en terminskontrakt for at konvertere valutaen fra A til B. Dækket renteparitet kommer ind i billedet, når den terminkurs, der bruges til at konvertere valutaen fra A til B eliminerer alle potentielle overskud fra transaktionen og fjerner muligheden for risikofri fortjeneste og sætter den ikke-arbitrage betingelse på plads.

Dækket renteparitet vs. ikke-afdækket renteparitet

1. Fremtidige renter

Dækket renteparitet indebærer anvendelse af fremtidige renter eller terminskurser ved vurdering af valutakurser, hvilket også muliggør potentiel afdækning. Uafdækket renteparitet UIRP (Ucovered Interest Rate Parity) Den uafdækkede renteparitet (UIRP) er en finansiel teori, der postulerer, at forskellen i de nominelle rentesatser mellem to lande er tager hensyn til de forventede renter, hvilket grundlæggende forudsætter prognoser fremtidige renter. Derfor involverer det brugen af ​​et skøn over den forventede fremtidige kurs og ikke den faktiske terminsrente.

2. Forskel i valutakurser

I henhold til den dækkede renteparitet justeres forskellen mellem rentesatserne i terminsrabatten / præmien. Når investorer låner fra en lavere rentevaluta og investerer i en højere rentevaluta, er de derfor fordelagtigt gennem en terminsdækning.

Terminsdækningen eliminerer enhver risiko forbundet med investeringen. Imidlertid justerer den udækkede rente for paritet forskellen mellem renterne ved at ligne forskellen med den indenlandske valutas forventede afskrivningskurs. Det skyldes, at investorer i en udækket renteparitetsforhold ikke drager fordel af nogen terminsdækning.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Valutagevinster / -tab Valutagevinster / -tab En valutagevinst / -tab opstår, når en person sælger varer og tjenester i en fremmed valuta. Værdien af ​​den udenlandske valuta, når den konverteres til sælgerens lokale valuta, vil variere afhængigt af den gældende valutakurs. Hvis værdien af ​​valutaen stiger efter konverteringen, vil sælgeren have opnået en fremmed valuta gevinst.
  • FX Carry Trade FX Carry Trade FX carry-handel, også kendt som valutatransport, er en finansiel strategi, hvorved valutaen med den højere rente bruges til at finansiere handel med en
  • Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity En trekantet arbitrage mulighed er en handelsstrategi, der udnytter de arbitrage muligheder, der findes blandt tre valutaer i en udenlandsk valutaveksling. Arbitrage udføres ved fortløbende udveksling af en valuta til en anden, når der er uoverensstemmelser i de noterede priser
  • USD / CAD-valutakryds USD / CAD-valutakryds USD / CAD-valutaparet repræsenterer den noterede kurs for omveksling af USA til CAD, eller hvor mange canadiske dollars man modtager pr. Dollar. For eksempel betyder en USD / CAD-kurs på 1,25 1 US dollar svarende til 1,25 canadiske dollars. USD / CAD-valutakursen påvirkes af økonomiske og politiske kræfter på begge