Aktuel konto - Oversigt, hvordan det fungerer, og komponenter

En tredjedel af et lands betalingsbalancesystem, betalingsbalancen er landets handelsbalance eller balancen mellem import og eksport af varer og tjenester plus nettoindkomst nettoindkomst nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i indkomsten opgørelse, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. og direkte betalinger. Det er også en metrik, der bruges til al internationalt overført kapital.

Nuværende konto

Gravning dybere ind i den aktuelle konto

Målet for næsten alle lande er at eksportere varer og tjenester for at øge indtægterne. Det primære mål er at erhverve et handelsoverskud, hvor flere varer og tjenester eksporteres, end der importeres. Når beboerne (enkeltpersoner / familier, virksomheder og regeringen) i et land er økonomisk stabile nok til at betale for deres behov, betragtes betalingsbalancen i balance.

Den (løbende) konto er ubalanceret, og et underskud opstår, når flere varer importeres, end der eksporteres, hvilket betyder, at færre penge optages fra udenlandske købere / lande, end de udenlandske leverandører / lande bringer ind.

Løbekontoen er en tredjedel af landets betalingsbalance Betalingsbalance Betalingsbalancen er en erklæring, der indeholder transaktioner foretaget af beboere i et bestemt land med resten af ​​verden over en bestemt tidsperiode. Den opsummerer alle betalinger og kvitteringer fra virksomheder, enkeltpersoner og regeringen. system. De andre komponenter er:

  • Kapitalkonto - En oversigt over alle transaktioner, der ikke aktivt påvirker landets evne til at producere opsparing eller indkomst; og
  • Finansiel konto - En oversigt over udsving i ejerskab af internationale aktiver

De fire komponenter i den løbende konto

1. Nettoindkomst

Nettoindkomst tegner sig for al indkomst, som indbyggerne i et land genererer. Indtægten optjenes enten ved arbejde udført i udlandet eller på udenlandske investeringer i form af renter eller udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskuddet og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. .

2. Direkte overførsler

Direkte overførsler inkluderer direkte udenlandsk bistand fra regeringen til et andet land samt alle penge, der sendes fra arbejdere i et land tilbage til familie / venner i deres hjemland. Udenlandske direkte investeringer er også inkluderet i denne komponent, der dækker investeringer foretaget i ventures eller aktiver i et andet land.

3. Handel

Handel udgør den største del af (løbende) konto, handel (køb og salg) af varer og tjenester mellem lande.

4. Aktivindkomst

Aktivindkomst fokuserer på stigning og fald i aktiver i et land, som inkluderer ting som værdipapirer Offentlige værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. , fast ejendom, reserver (både fra centralbanker eller reserver indeholdt af regeringen) og bankindskud. Succes eller fiasko af de besiddede aktiver fører til stigninger eller fald i aktivindtægterne.

Løbekontoen er en vigtig måling for ethvert land, fordi den måler aktuelle handelsaktiviteter, direkte investeringer og succesen af ​​aktiver, der er i besiddelse af beboere i landet. Det er også vigtigt som en del af det betalingsbalancesystem, som et land bruger til nøjagtigt at måle sine finansielle overskud eller underskud.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Udenlandske direkte investeringer (FDI) Udenlandske direkte investeringer (FDI) Udenlandske direkte investeringer (FDI) er en investering fra en part i et land i en virksomhed eller et selskab i et andet land med den hensigt at etablere en varig interesse. Varig interesse adskiller FDI fra udenlandske porteføljeinvesteringer, hvor investorer passivt har værdipapirer fra et fremmed land.
  • Globalisering Globalisering Globalisering er forening og interaktion mellem verdens enkeltpersoner, regeringer, virksomheder og lande. Det er opnået gennem
  • Købekraftsparitet (PPP) Købekraftsparitet Begrebet købekraftsparitet (PPP) bruges til at foretage multilaterale sammenligninger mellem de forskellige landes nationale indkomst og levestandard. Købekraft måles ved prisen på en bestemt kurv med varer og tjenester. Paritet mellem to lande indebærer således, at en valutaenhed i et land vil købe
  • Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs Handelsvægtet valutakurs er et komplekst mål for et lands valutakurs. Den måler styrken af ​​en valuta, der vægtes med mængden af ​​handel med andre lande.