Markedsrisiko - oversigt, typer og hvordan man kan afbøde

Udtrykket markedsrisiko, også kendt som systematisk risiko, henviser til usikkerheden forbundet med enhver investeringsbeslutning. Prisvolatilitet opstår ofte på grund af uventede udsving i faktorer, der ofte påvirker hele det finansielle marked.

Markedsrisiko

Systematisk risiko er ikke specifikt forbundet med den virksomhed eller den branche, man investerer i; i stedet afhænger det af præstationen på hele markedet. Det er således nødvendigt for en investor at holde øje med forskellige makrovariabler, der er knyttet til det finansielle marked, såsom inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). , rentesatser, betalingsbalancesituationen, budgetunderskud, geopolitiske faktorer osv.

Resumé

  • Udtrykket markedsrisiko, også kendt som systematisk risiko, henviser til usikkerheden forbundet med enhver investeringsbeslutning.
  • De forskellige typer markedsrisici inkluderer renterisiko, råvarerisiko, valutarisiko, landerisiko.
  • Professionelle analytikere bruger metoder som Value at Risk (VaR) modellering og beta-koefficienten til at identificere potentielle tab via statistisk risikostyring.

Forskellige typer markedsrisici

1. Renterisiko

Renterisiko opstår ved uventede udsving i renterne på grund af pengepolitiske foranstaltninger foretaget af centralbanken Federal Reserve (Fed) Federal Reserve er USAs centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi . . Renterne på værdipapirer på tværs af alle markeder skal udjævnes i det lange løb ved justering af instrumentets efterspørgsel og udbud. Derfor vil en stigning i satserne medføre et fald i sikkerhedsprisen. Det er primært forbundet med værdipapirer med fast indkomst.

For eksempel: Overvej en situation, hvor en statsobligation tilbyder en fast kuponbetaling på 6% pa på hovedværdien. Hvis markedsrenten nu stiger til 8%, falder efterspørgslen efter 6% -obligationen efter et fald i priserne, hvilket får afkastet (fast - kuponbetaling / markedskurs på obligation) til at være lig med 8 %. Tilsvarende vil et fald i markedsrenten føre til en uventet gevinst i værdipapirets pris.

2. Råvarerisiko

Visse varer, såsom olie eller madkorn, er nødvendigheder for enhver økonomi og komplimenterer produktionsprocessen for mange varer på grund af deres anvendelse som indirekte input. Enhver volatilitet i råvarepriserne siver ned for at påvirke hele markedets ydeevne og forårsager ofte en krise på udbudssiden.

Sådanne chok resulterer i et fald i ikke kun aktiekurser og resultatbaseret udbytte, men reducerer også en virksomheds evne til at respektere værdien af ​​selve hovedstolen.

3. Valutarisiko

Valutarisiko er også kendt som valutakursrisiko. Det henviser til muligheden for et fald i værdien af ​​det afkast, der tilfalder en investor på grund af værdiforringelsen af ​​den indenlandske valuta. Risikoen tages normalt i betragtning, når der foretages en international investering.

For at mindske risikoen for at miste udenlandske investeringer er mange nye markedsøkonomier Emerging Markets "Emerging markets" er et udtryk, der henviser til en økonomi, der oplever betydelig økonomisk vækst og har nogle, men ikke alle, karakteristika ved at opretholde en høj udenlandsk valutareserver for at sikre, at eventuelle afskrivninger kan negeres ved at sælge reserverne.

4. Landsrisiko

Mange makrovariabler, der er uden for kontrollen med et finansielt marked, kan påvirke afkastet på grund af en investering. De inkluderer graden af ​​politisk stabilitet, niveauet for finanspolitisk underskud, tilbøjeligheden til naturkatastrofer, lovgivningsmæssige rammer, let at drive forretning osv. Graden af ​​risiko forbundet med sådanne faktorer skal tages i betragtning, når der træffes en international investeringsbeslutning.

Sådan mindskes markedsrisiko

Fordi risikoen påvirker hele markedet, kan den ikke diversificeres for at mindskes, men kan afdækkes for minimal eksponering. Som et resultat kan investorer muligvis ikke opnå forventet afkast på trods af den grundige anvendelse af grundlæggende og teknisk analyse på den særlige investeringsmulighed.

Volatilitet eller den absolutte / procentuelle spredning i priser betragtes ofte som et godt mål for markedsrisiko. Professionelle analytikere har også en tendens til at bruge metoder som Value at Risk (VaR) Value at Risk (VaR) Value at Risk (VaR) estimerer risikoen for en investering. VaR måler det potentielle tab, der kan ske i en investeringsportefølje over en periode. modellering for at identificere potentielle tab via statistisk risikostyring.

VaR-metoden er en standardmetode til vurdering af markedsrisiko. VaR-teknik er en risikostyringsmetode, der involverer brug af statistikker, der kvantificerer en aktie eller porteføljes potentielle tab såvel som sandsynligheden for, at dette tab opstår. Selvom den bruges i vid udstrækning, kræver VaR-metoden nogle antagelser, der begrænser dens nøjagtighed.

Betakoefficienten gør det muligt for en investor at måle, hvor flygtig porteføljens eller værdipapirets karakter eller markedsrisiko er sammenlignet med resten af ​​markedet. Den bruger også model for kapitalfastsættelsesprissætning (CAPM) Model for kapitalaktivprissætning (CAPM) Capital Asset Pricing Model (CAPM) er en model, der beskriver forholdet mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie, baseret på betaen af ​​denne sikkerhed for at beregne et aktivs forventede afkast.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Obligationsprissætning Obligationsprissætning Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer
  • Idiosynkratisk risiko Idiosynkratisk risiko Idiosynkratisk risiko, også undertiden benævnt usystematisk risiko, er den iboende risiko, der er forbundet med at investere i et specifikt aktiv - såsom en aktie -
  • Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel henviser til begrebet udbud og efterspørgsel, men anvendes i en makroøkonomisk skala. Samlet udbud og samlet efterspørgsel afbildes begge mod det samlede prisniveau i en nation og den samlede mængde udvekslede varer og tjenester
  • Systemisk risiko Systemisk risiko Systemisk risiko kan defineres som risikoen forbundet med sammenbrud eller fiasko for en virksomhed, industri, finansiel institution eller en hel økonomi. Det er risikoen for et stort fiasko i et finansielt system, hvorved der opstår en krise, når kapitaludbydere mister tillid til brugerne af kapital