ELLER-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger ELLER-funktion

OR-funktionen er kategoriseret under Excel LOGISKE funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen bestemmer, om nogen af ​​betingelserne i en test er SAND.

I finansiel analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller et selskab. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, ELLER-funktionen kan være nyttig til at sammenligne to udsagn eller to værdier. For eksempel A1 for enten "a" eller "b", brug = ELLER (A1 = "a", A1 = "b"). Funktionen kan bruges som den logiske test inde i IF-funktionen for at undgå ekstra indlejrede IF'er og kan kombineres med AND-funktionen.

Formel

= ELLER (logisk1, [logisk2],…)

Funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Logical1 (krævet argument) - Dette er den første betingelse eller logiske værdi, der skal vurderes.
  2. Logical2 (valgfrit argument) - Den anden betingelse eller logiske værdi, der skal vurderes.

Hvordan bruges OR-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan den indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Lad os se, hvordan vi kan teste et par forhold. Antag, at vi får følgende data:

ELLER-funktion

Vi får resultaterne nedenfor:

ELLER funktion - eksempel 1

I ovenstående eksempler:

  1. Funktionen i celle E4 evalueres til SAND, da BEGGE af de leverede betingelser er SANDE;
  2. Funktionen i celle E5 evalueres til SAND, som den første betingelse, B5> 0 vurderes til SAND;
  3. Funktionen i celle E6 evalueres til FALSE, da ALLE de leverede betingelser er FALSE.

Eksempel 2

Lad os nu rede ELLER med IF. Antag, at vi får studenterkarakterer, og vi ønsker, at formlen skal returnere "PASS", hvis karakterer er over 50 i økonomi eller over 45 i Business Studies og "FAIL" for karakterer under den.

ELLER-funktion - Eksempel 2

Formlen, der skal bruges, er:

ELLER-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultaterne nedenfor:

ELLER-funktion - Eksempel 2b

Selv hvis en betingelse er opfyldt, returnerer denne funktion PASS.

Eksempel 3

Antag, at vi vil fremhæve datoer, der forekommer i weekenden. Vi kan bruge OR- og WEEKDAY-funktionerne. Antag, at vi får oplysningerne nedenfor:

ELLER-funktion - Eksempel 3

Ved hjælp af betinget formatering kan vi fremhæve celler, der falder i weekenden. Til det skal du vælge cellerne B2: B6 og i betinget formatering sætter vi formlen = ELLER (WEEKDAY (B2) = 7, WEEKDAY (B2) = 1, som vist nedenfor:

ELLER-funktion - Eksempel 3a

Vi får resultaterne nedenfor:

ELLER-funktion - Eksempel 3b

Denne formel bruger WEEKDAY-funktionen til at teste datoer for enten en lørdag eller søndag. Når der gives en dato, returnerer WEEKDAY et nummer 1-7 for hver ugedag. I deres standardkonfiguration, lørdag = 7 og søndag = 1. Ved at bruge ELLER-funktionen brugte vi WEEKDAY til at teste for enten 1 eller 7. Hvis begge er sande, returnerer formlen SAND og udløser den betingede formatering.

Hvis vi ønsker at fremhæve hele rækken, skal vi anvende den betingede formateringsregel på alle kolonner i tabellen og låse datakolonnen. Formlen, der skal bruges, er = ELLER (WEEKDAY ($ B2) = 7, WEEKDAY ($ B2) = 1).

Et par ting at huske på OR-funktionen:

  1. Vi kan bruge funktionen til at teste flere forhold på samme tid - op til 255 betingelser i alt.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, hvis nogen af ​​den givne logiske_test ikke kan fortolkes som numeriske eller logiske værdier.
  3. Funktionen kan også bruges sammen med AND-funktionen afhængigt af kravet.
  4. Hvis vi indtaster OR som en matrixformel, kan vi teste alle værdier i et område mod en betingelse. For eksempel returnerer matrixformlen SAND, hvis en hvilken som helst celle i A1: A100 er større end 15 = {OR (A1: A100> 15}.
  5. Denne funktion ignorerer tekstværdierne eller de tomme celler, der er angivet i argumenterne.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje