Gensidige fonde - Vejledning til typer af gensidige fonde og hvordan de fungerer

Gensidige fonde er puljer af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. , obligationer Obligationstrancher Obligationstrancher er normalt dele af realkreditobligationer, der tilbydes på samme tid, og som typisk har forskellige risikoniveauer, belønninger og løbetider. For eksempel er sikkerhedsstillede pantforpligtelser (CMO) struktureret med en række trancher, der forfalder på forskellige datoer, har forskellige risikoniveauer og betaler forskellige renter. eller andre værdipapirer.Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Med andre ord er en gensidig fond en samling af værdipapirer Asset Class En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringsmidler. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur. De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler. ejes af en gruppe investorer og forvaltes af en fondsforvalter Porteføljeforvalter Porteføljeforvaltere styrer investeringsporteføljer ved hjælp af en porteføljestyringsproces i seks trin. Lær nøjagtigt, hvad en porteføljeforvalter gør i denne vejledning. Porteføljeforvaltere er fagfolk, der forvalter investeringsporteføljer med det mål at nå deres kunders investeringsmål. .

Forståelse af, hvordan gensidige fonde fungerer

Når du køber en gensidig fond, samler du penge sammen med andre investorer. Pengene samlet af dig og andre investorer forvaltes af en fondsforvalter, der investerer i finansielle aktiver såsom aktier, obligationer osv. Gensidig fond forvaltes dagligt. Nedenfor er et diagram over, hvordan gensidige fonde fungerer:

Sådan fungerer gensidige fonde - Diagram

Almindelige typer af gensidige fonde

Der er seks almindelige typer gensidige fonde:

1. Pengemarkedsfonde

Pengemarkedsfonde investerer i kortfristede værdipapirer med fast indkomst. Eksempler på kortfristede fastforrentede værdipapirer ville være statsobligationer, statsskuldbeviser, handelspapir og depositum. Disse typer fonde er generelt en sikrere investering, men med et lavere potentielt afkast end andre gensidige fonde.

2. Rentefonde

Rentefonde køber investeringer, der betaler en fast forrentning. Denne form for gensidig fond fokuserer på at få afkast, der kommer til fonden primært gennem renter.

3. Kapitalfonde

Aktiefonde investerer i aktier. Derudover er der forskellige typer aktiefonde, såsom fonde, der specialiserer sig i vækstaktier, værdipapirer, store aktier, mellemstore aktier, små aktier eller en kombination af disse aktier.

4. Balancerede fonde

Balancerede fonde investerer i en blanding af aktier og fastforrentede værdipapirer - typisk i en 40% egenkapital 60% renteforhold. Formålet med disse fonde er at generere højere afkast, men også mindske risikoen gennem rentepapirer.

5. Indeksfonde

Indeksfonde sigter mod at spore resultaterne for et bestemt indeks. For eksempel S&P eller TSX. Indeksfonde følger indekset og går op, når indekset stiger og går ned, når indekset går ned. Indeksfonde er populære, da de typisk kræver et lavere administrationsgebyr sammenlignet med andre fonde (på grund af at forvalteren ikke behøver at foretage så meget forskning).

6. Specialfonde

Specialfonde fokuserer på en meget lille del af et marked som energi, telekommunikation, sundhedspleje, industri mv.

Fordele ved at investere i en gensidig fond

Der er flere vigtige fordele ved at investere i en gensidig fond:

1. Professionel ledelse

Gensidige fonde forvaltes aktivt af en professionel, der konstant overvåger fondens portefølje. Derudover kan lederen bruge mere tid på at vælge investeringer end en detailinvestor ville.

2. Diversificering af investeringer

Gensidige fonde muliggør diversificering af investeringer. En gensidig fond investerer i flere aktivklasser og ikke kun i en enkelt aktie eller obligation.

3. Likviditet

Gensidige fonde har høj likviditet. Generelt er du i stand til at sælge dine gensidige fonde inden for en kort periode, hvis det er nødvendigt.

Ulemper ved en gensidig fond

Der er vigtige ulemper, der skal overvejes, når man investerer i en gensidig fond:

1. Ledelsesgebyrer og driftsudgifter

Gensidige fonde opkræver typisk en høj MER (administrationsgebyr og driftsudgifter). Dette ville sænke det samlede afkast. For eksempel, hvis gensidig fond bogførte et 1-årigt afkast på 10%, ville MER sænke dette afkast.

2. Tab af kontrol

Da gensidige fonde forvaltes af en forvalter, er der tab af kontrol, når man investerer i en gensidig fond. Husk at du giver en anden dine penge at administrere til, når du investerer i en investeringsfond.

3. Dårlig præstation

Afkast fra gensidig fond garanteres ikke. Faktisk, ifølge forskning, undlader et stort flertal af gensidige fonde store markedsindekser som S&P 500. Derudover er gensidige fonde ikke forsikret mod tab.

Relaterede ressourcer

Udvikl din omsorgsperson som en professionel finansanalytiker FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari med Finance's online finansielle modellering og værdiansættelse. For at fremme din karriere vil disse yderligere ressourcer fra Finance være nyttige.

  • Fund of Funds Fund of Funds (FOF) En Fund of Funds (FOF) er et investeringsmiddel, hvor en fond snarere investerer i en portefølje, der består af andele i andre fonde.
  • Fixed Income Securities Trading & Investing Finance's handels- og investeringsguider er designet som selvstudieressourcer for at lære at handle i dit eget tempo. Gennemse hundreder af artikler om handel, investering og vigtige emner, som finansielle analytikere skal vide. Lær om aktivklasser, obligationsprissætning, risiko og afkast, aktier og aktiemarkeder, ETF'er, momentum, teknisk
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Sammenlign finanscertificeringer Top finanscertificeringer Liste over de bedste finanscertificeringer. Få et overblik over de bedste økonomiske certificeringer for fagfolk over hele verden, der arbejder i marken. Denne guide sammenligner de 6 bedste programmer til at blive en certificeret finansanalytiker fra forskellige programudbydere som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA