Ikke-tilbagevendende vare - Definition, typer og regnskabsrapportering

I regnskabsmæssig henseende er en engangspost en sjælden eller unormal gevinst eller et tab, der er rapporteret i selskabets årsregnskab. Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret. I modsætning til andre poster rapporteret af et selskab, opstår ikke engangsposter fra den normale virksomheds drift. Varerne er generelt forårsaget af usædvanlige og sjældne begivenheder, der sandsynligvis ikke vil ske igen i fremtiden.

Ikke-tilbagevendende vare

Engangsposter i finansiel analyse

At forstå arten af ​​en engangspost og dens indvirkning på en virksomheds rentabilitet er afgørende i den økonomiske værdiansættelse. Generelt justerer analytikere deres lønsomhedsanalyse for engangsposter. Da varerne stammer fra ekstraordinære begivenheder og / eller kun forekommer én gang, er det ikke sandsynligt, at de vil påvirke selskabets fremtidige rentabilitet på lang sigt.

Imidlertid bør analytikere stadig nøje vurdere vejledningen om engangsposter, der leveres af virksomhedens ledelse Virksomhedsstruktur Virksomhedsstruktur henviser til organisationen af ​​forskellige afdelinger eller forretningsenheder inden for en virksomhed. Afhængig af en virksomheds mål og branchen. Det kan vise sig at være, at engangsposter kan gentage sig i fremtiden og påvirke virksomhedens rentabilitet.

Typer af ikke-tilbagevendende varer

Generelt kan vi udlede fire hovedtyper af ikke-tilbagevendende varer:

  1. Ophørte aktiviteter: Relaterer sig til afhændelse af et selskabs segment eller division, der adskiller sig fra det kontinuerlige virksomheds aktiviteter, der genererer tilbagevendende nettoindkomst Nettoindtægt Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. .
  2. Ekstraordinære genstande: Engangsgenstande, der både er usædvanlige og sjældne i deres natur. Det bedste eksempel på ekstraordinære genstande er tab fra naturkatastrofer.
  3. Usædvanlige eller sjældne genstande: Genstande, der enten er usædvanlige eller sjældne i deres natur. De inkluderer forskellige poster såsom gevinster / tab ved salg af et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller holdingselskabet. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. , omstruktureringsomkostninger og nedskrivninger på aktiver.
  4. Ændringer i regnskabspraksis: Dette refererer til selskabets beslutning om frivilligt at ændre sin regnskabspraksis eller foretage ændringer i regnskabsprincipper, der kan ændre værdierne for visse tilbagevendende poster rapporteret af et selskab. Effekten af ​​ændringerne registreres som gevinst eller tab.

Regnskabsafrapportering af poster af engangskarakter

Engangsposter rapporteres af et selskab i resultatopgørelsen. Afhængigt af varetypen kan det rapporteres som før skat eller efter skat. Generelt rapporteres usædvanlige eller sjældne varer før skat.

Desuden diskuteres arten af ​​sådanne poster normalt detaljeret i ledelsens diskussion og analyse (MD&A) i selskabets økonomiske rapporter. Derudover findes detaljerede oplysninger om posterne i fodnote til årsregnskabet.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet, hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet, hvordan er de 3 årsregnskaber knyttet sammen? Vi forklarer, hvordan man forbinder de 3 årsregnskaber til økonomisk modellering og værdiansættelse i Excel. Forbindelser mellem nettoindtægt og tilbageholdt indtjening, PP&E, afskrivninger, kapitaludgifter, driftskapital, finansieringsaktiviteter og kontantbalance
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Fremskrivning af balanceposter Fremskrivning af balanceposter Projektering af balanceposter involverer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Princip for indtægtsgenkendelse Indtægtsprincippet for indtægter Indtægtsregistreringsprincippet dikterer processen og tidspunktet for, hvor indtægterne registreres og indregnes som en post i en virksomheds regnskab. Teoretisk er der flere tidspunkter, hvor indtægter kunne indregnes af virksomheder.