Topbanker i Saudi-Arabien - Oversigt og guide til top 10 banker

Der er 24 licenserede banker i Saudi-Arabien, der består af 12 lokale banker og 12 filialer af udenlandske banker. Den saudiarabiske monetære myndighed (SAMA), kongedømmets centralbank, fører tilsyn med driften af ​​kommercielle banker i Saudi-Arabien. SAMA er også ansvarlig for at udstede landets nationale valuta (Saudi-rial), styre landets valutareserver, fremme pris- og valutakursstabilitet og sikre vækst og sundhed i den indenlandske finansielle industri.

Der er fire typer banker i Saudi-Arabien:

  • Kommercielle banker
  • Industrielle banker
  • Landbrugsbanker
  • Ejendomsbanker

Ifølge Moody's er Saudi-Arabiens banksystem stabilt på grund af lempende finansieringstryk og høje absorptionsbuffere.

For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Saudi-Arabien, er denne liste over de bedste banker i Saudi-Arabien en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores lister over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

Banker i Saudi-Arabien

De største banker i Saudi-Arabien er:

National Commercial Bank

Oprettet i 1953 er National Commercial Bank, også kendt som AlAhli Bank, den største af bankerne i Saudi-Arabien og betragtes som en pioner inden for islamisk bankvirksomhed. Hovedkvarteret i Jeddah beskæftiger 8.035 medarbejdere og betjener mere end 5 millioner kunder gennem sine 374 filialer.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 117 milliarder dollars og bogførte en nettoresultat 2,5 milliarder dollars.

Al Rajhi Banking Corporation

Al Rajhi Bank leverer islamiske, personlige, auto- og hjemmefinansielle banktjenester og virksomhedsbankinvesteringsløsninger i Saudi-Arabien. Det har hovedkontor i Riyadh.

Banken beskæftiger 9.000 medarbejdere i sine 500 filialer. Det er også til stede i Malaysia, Kuwait og Jordan. Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 90,6 mia. Dollars og nettoresultatet 2,2 mia.

Samba

Samba blev grundlagt i 1980 og er i at levere finansielle tjenester i kongeriget. Banken administrerer 72 filialer i Saudi-Arabien, en filial i London, Qatar og Dubai samt 28 filialer i Pakistan. Det er til stede i GCC, Europa og Sydasien, inklusive Dubai, Qatar og Pakistan.

Fra 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 61,7 mia. Dollar, og nettoresultatet nåede 1,3 mia. Dollar.

Riyadh Bank

Banken blev til i 1957 og har hovedkontor i Riyadh. Det tilbyder detail- og erhvervskunder omfattende produkter og tjenester, der er i fuld overensstemmelse med den islamiske sharia-lov. Banken betragtes som den førende finansmand og arrangør af syndikerede lån til olie, petrokemikalier og infrastrukturprojekter blandt bankerne i Saudi-Arabien.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på US $ 58,0 mia. Og en nettofortjeneste på US $ 891 mio.

Banque Saudi Fransi

Banque Saudi Fransi blev grundlagt i 1977 og tilbyder lokale og internationale banktjenester til sine kunder. Banken beskæftiger 3.000 medarbejdere i sine 83 filialer. Det har hovedkontor i Riyadh og administrerer tre regionale kontorer i Jeddah, Al-Riyadh og Al-Khob.

Fra 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 54,2 mia. Dollar, og nettoresultatet nåede 936 mio.

Saudi britisk bank

Saudi British Bank blev dannet i 1978 og har hovedkontor i Riyadh. Det er et aktieselskab og er et associeret selskab i HSBC Group. Banken tilbyder investeringsbank, kommerciel bank, privat bank og islamisk bankservice. Det driver en filial i London.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 49,6 milliarder dollars og nettoresultatet 1.038 millioner dollars.

Arabiske Nationalbank

Arab National Bank blev grundlagt i 1979 og har hovedkontor i Riyadh. Banken tilbyder omfattende kommercielle og investeringsbankydelser ud over specialiserede tjenester inden for leasing af tungt udstyr og boligfinansiering.

Det driver regionale kontorer i Jeddah og Khobar og en filial i London. Det betjener omkring 2 millioner kunder gennem sine 95 filialer. Det beskæftiger omkring 4.400 medarbejdere og opererer gennem følgende segmenter: Retail Banking, Corporate Banking, Treasury Banking, Investment and Brokerage Services og andre.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 45,3 milliarder dollars og en nettoresultat 763 millioner dollars.

Alawwal Bank

Alawwal Bank blev oprettet i 1926, hvilket gjorde den til en af ​​de ældste banker i Saudi-Arabien. Banken leverer bank- og investeringstjenester i kongeriget. Det fungerer gennem sine forretningsbanker, personlig bank, investeringsbank og investeringstjenester samt Central Treasury og ALCO. Hovedkvarteret i Riyadh beskæftiger omkring 2.600 personer og opererer gennem et netværk af 65 filialer. I 2016 blev det omdøbt fra Saudi Hollandi Bank til Alawwal Bank.

Fra og med 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 28 mia. Dollars, og nettoresultatet nåede 283 millioner dollars.

Alinma Bank

Alinma Bank blev grundlagt i 2006. Banken leverer bank- og investeringstjenester gennem sine 76 filialer. Det fungerer gennem forskellige segmenter: Retail Banking, Corporate Banking, Treasury og Investment and Brokerage.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 28,0 mia. Dollar, og nettoresultatet var 400 millioner dollars.

Saudi Investment Bank

Saudi Investment Bank (SAIB) blev grundlagt i 1976 og har hovedkontor i Riyadh. Banken leverer investerings- og banktjenester. Det tilbyder også engros-, detail- og kommercielle bankprodukter. Det arrangerer specifikt finansiering til kvasi-offentlige og private industrisektorer og handelsfinansieringsprodukter til importører og eksportører.

SAIB beskæftiger omkring 1.600 medarbejdere over hele verden. Aktionærer i den børsnoterede bank inkluderer JP Morgan Chase, Mizuho Corporate Bank, saudiske offentlige og private institutioner samt saudiske borgere.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 25,0 mia. Dollars og en nettovinst på 280 mio.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort….

For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Saudi-Arabien. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Top 10 banker i Qatar Top banker i Qatar Qatar Centralbank licenserer og regulerer 18 banker i Qatar fra januar 2015. Selvom den stigende udenlandske eksponering af Qatars banker er en voksende udfordring for myndighederne, har Qatars banksektor opretholdt sin stabilitet og effektivitet gennem årene.
  • Top 10 banker i Hong Kong Top banker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 bedste banker i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system, der består af licenserede banker, banker med en begrænset licens og indlånsoptagende banker. Mød de 10 bedste banker i Hong Kong, herunder HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere