Købertyper - Lær hvordan man sælger til hver type køber

Købertyper er et sæt kategorier, der beskriver forbrugsvanerne Forbrugeroverskud Formel Forbrugeroverskud er en økonomisk måling til beregning af fordelen (dvs. overskud) af, hvad forbrugerne er villige til at betale for en vare eller tjenesteydelse i forhold til markedsprisen. Forbrugeroverskudsformlen er baseret på en økonomisk teori om marginal nytte. af forbrugerne.

Forbrugeradfærd afslører, hvordan man appellerer til mennesker med forskellige vaner og præferencer. Forbrugsvanerne i en virksomheds forbrugerbase påvirker dens samlede forretning betydeligt. At forstå de forskellige opførsler hos købertyper er afgørende uanset produkt eller tjeneste. Med hensyn til markedsføring er Walmart Marketing Mix Walmart et kraftcenter for en virksomhed, og en af ​​dens vigtigste styrker er dens marketingmix. At overleve på detailmarkedet kræver mere end bare held, der er ingen ”one size fits all” tilgang.

Købertyper

Typer af købere og deres egenskaber

Købertyper falder i tre hovedkategorier - spendthrifts, gennemsnitlige spendere og sparsommelige.

1. Spendthrifts

Spendthrifts er en gruppe forbrugere, der bruger uden tøven. Forbrugerne føler lidt eller ingen smerte ved at købe. De elsker at købe det, der fanger deres øje med det samme. Udgifterne er mere tilbøjelige til at ty til impulskøb. De har brug for minimal overbevisning for at foretage et køb. De udgør den mindste procentdel af den samlede befolkning.

Mange mennesker vurderer forkert drift og mærker dem som materialistiske og ekstravagante. Det ville dog være mere hensigtsmæssigt at beskrive dem med hensyn til, hvornår og hvor de føler sig klemt i hele indkøbsprocessen. De føler sjældent nogen købssmerter, før købet er afsluttet. Nedenfor er en liste over egenskaberne ved udgifterne:

 • De mangler selvkontrol i udgifterne.

Udgifter er ikke i stand til at udøve noget niveau af kontrol, når de udsættes for udgiftssituationer. Den eneste kontrol, de har adgang til, når de udsættes for udgiftssituationer, er mangel på penge, lav kredit score, maksimerede kreditkort eller andre strenge økonomiske faktorer.

 • De er mere tilbøjelige til at pådrage sig gæld.

Spendthrifts har tendens til at overforbruge og overindulge. Da de oplever minimal smerte ved at skille sig fra deres penge i forhold til den generelle befolkning, er de meget mere tilbøjelige til at låne for meget for at tilfredsstille deres forbrugsvaner.

 • De er ikke opsparere.

Spendthrifts forventer køb og føler ikke behov for at spare. På samme måde som de ikke oplever smerten ved at købe, føler de heller ikke knivspidsen for ikke at spare konsekvent, før de støder på en situation, hvor de har brug for nogle besparelser (såsom at miste et job).

2. Gennemsnitlige forbrugere

Gennemsnitlige forbrugere bruger på, hvad de mener er passende. De afvejer deres muligheder og beslutter, hvad de synes er en god investering. Gennemsnitlige forbrugere ved, hvordan deres budget ser ud, og derfor handler de i overensstemmelse hermed. Følgende beskriver de gennemsnitlige forbrugere:

 • Gennemsnitlige forbrugere afvejer deres muligheder og tænker over en købsbeslutning i et stykke tid. De overvejer deres beslutningskriterier, foretager sammenligninger, søger efter rabatkoder og træffer endelig beslutningen.
 • Gennemsnitlige forbrugere bruger sjældent for meget eller involverer sig i dramatiske episoder med impulskøb. De kan lejlighedsvis udvise adfærdsmæssige egenskaber ved en forbrugt eller sparsommelig.
 • Gennemsnitlige forbrugere påvirkes af fakta, men de kontrolleres ikke fuldt ud af disse fakta. De er delvist påvirket af messaging, men det tager deres tid, før de foretager en købsbeslutning. De skal overtales om, at de træffer det rigtige valg, hvilket sker, når de udsættes for både data og følelsesmæssige meddelelser.

3. Frugalister

Frugalisten er den terminologi, der bruges til at beskrive mennesker med en tendens til at holde fast i og spare deres penge så længe de kan, i modsætning til at bruge dem. Frugalister foretrækker at spare i stedet for at bruge penge. De elsker at opbevare deres penge på en opsparingskonto i stedet for at bruge dem.

Frugalister reagerer mindre gunstigt på marketingannoncer og reklamer. De kontrolleres af det beløb, som de mener, at produkterne skal koste, og ikke hvad der annonceres. De viser en lav holdning til udgifter og mener, at det beløb, de bruger, skal være i overensstemmelse med deres budgetter. De forkæler ikke luksuriøse udgifter. Frugalister er budgetører og planlæggere.

Frugalists kendetegn er som følger:

 • De føler smerten ved køb.

Da sparsomme ikke forudser et køb, vil de sandsynligvis undgå det helt. Spendthrifts føler smerten efter købet, hvilket er for sent, men for sparsommelige er smerten forud, hvilket kan forhindre købet.

 • De er alt for selvkontrollerede.

Frugalister udøver selvkontrol, når det kommer til økonomiske og udgiftsmæssige forhold. De har tendens til at holde sig til deres økonomiske planer og kan endda sigte mod at bruge under deres budgetter.

 • De er sparere.

Frugalister oplever mere sikkerhed, da de holder på deres penge. De vil sandsynligvis give afkald på et køb bare for at spare deres penge. Mens gennemsnitlige forbrugere ofte afsætter en del af hver lønseddel Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, som med henblik på at spare sparsomme har tendens til at afsætte betydeligt større procenter.

Typer af købere

Sådan appellerer du til de tre købertyper

1. Sælger til en Spendthrift

Spendthrifts bruger mere med minimal overbevisning og sparer mindre. De er derfor dine drømmekunder. De penge, de bruger, kontrolleres ikke af faktorer som budgetter eller økonomiske planer. De føler små købers anger og er snarere drevet af følelser. At sælge til en forbrugere kræver, at du:

 • Lav dine annoncer med elementer, der udløser følelser og følelser, med en masse visuals. For at illustrere kan brug af crowd-pleasers som søde babyer og hvalpe være ideel til produkter og tjenester, der er rettet mod forbrug.
 • Udnyt farvepsykologi for at øge appel og konverteringer.

2. Sælger til en gennemsnitlig udbyder

Den gennemsnitlige forbrugere, som navnet antyder, falder i midten mellem sparsommelige og forbrugere. Gennemsnitlige forbrugere bruger på en vare, som de mener giver en god investering, mens de prøver at spare. De forkæler stadig, men inden for grund. De tager sig tid til at begrunde, om varerne er de angivne eller citerede priser værd. Gennemsnitlige forbrugere drives af både analyser og følelser, og for at appellere til dem skal man:

 • Find en balance mellem at appellere til følelser og levere kvantitativ analyse.
 • Inkluder en garanti, en pengene-tilbage-garanti eller gratis forsendelse for at appellere til deres forbrugsegenskaber og opmuntre dem til at købe uden frygt.

3. Sælger til en frugalist

At appellere til en nøysomhed tager tid og sker ikke spontant. For at sælge til en sparsommelig skal du tage højde for, at hvis det ikke er inden for det, de oprindeligt budgetterede for, vil de sandsynligvis afvise det. For at appellere til en sparsommelig skal du:

 • Brug negative følelsesmæssige signaler og ord i din salgskopi og annoncer. Undgå f.eks. At sige "du fortjener dette" og i stedet sige "sikre din fremtid ved at investere i dette."
 • Brug data, tal, diagrammer og grafer for at overbevise dem i stedet for blot at anvende følelsesmæssige appeller. Frugalister skal gennem kvantitative foranstaltninger se, at de får den bedste værdi for deres penge.
 • Vær ærlig, præcis og ligetil med din prisfastsættelse og produktbeskrivelse.

Bundlinie

Der er tre forskellige købertyper - udgiftsdrift, gennemsnitlige udgifter og sparsommelighed. Deres købsrejser og kriterier kan variere markant, hvilket kræver, at virksomheder er opmærksomme på deres behov for at appellere til hver type. At forstå, hvilke teknikker der appellerer til hver købertype, kan være meget nyttigt, når man designer kampagner til et specifikt forbrugersegment.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

 • 5 P's af Marketing 5 Ps af Marketing De 5 Ps af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er af
 • AIDA-model AIDA-model AIDA-modellen, der står for Attention, Interest, Desire and Action model, er en reklameffektmodel, der identificerer de faser, som et individ
 • Brand Equity Brand Equity I markedsføring henviser brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller
 • Markedspositionering Markedspositionering Markedspositionering henviser til evnen til at påvirke forbrugernes opfattelse af et brand eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet