Begrænsede kontanter - oversigt, grunde til begrænsning, eksempel

Begrænsede kontanter henviser til kontanter, som holdes i besiddelse af en virksomhed af specifikke årsager, og som derfor ikke er tilgængelige til øjeblikkelig almindelig forretningsbrug. Det kan stå i kontrast til ubegrænsede kontanter, der henviser til kontanter, der kan bruges til ethvert formål.

Begrænsede kontanter

Hurtigt resume:

  • Begrænsede kontanter henviser til kontanter, der ejes af et selskab af specifikke årsager og ikke er tilgængelige til øjeblikkelig forretningsbrug.
  • Begrænsede kontanter findes almindeligvis på balancen med en beskrivelse af, hvorfor kontanter er begrænset i de ledsagende noter til årsregnskabet.
  • Årsager til, at kontanter begrænses, omfatter krav til banklån, betalingsindskud og sikkerhedsstillelse.

Begrænsede kontanter på balancen

Begrænsede kontanter kan almindeligvis findes på balancen som en separat linjepost. F.eks. Kan balancen se ud som følger:

Begrænsede kontanter på balancen

Årsagen til enhver begrænsning fremgår generelt af de medfølgende noter til årsregnskabet. Derudover afhænger linjeposten afhængigt af hvor længe kontanter er begrænset til under omsætningsaktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. eller langfristede aktiver. Kontanter, der er begrænset til et år eller derunder, kategoriseres under kortfristede aktiver, mens kontanter begrænset i mere end et år kategoriseres som et langfristet aktiv.

Årsager til begrænsninger

Der er flere grunde til, at kontanter kan begrænses:

1. Krav til banklån

Når et firma modtager et banklån, kan banken kræve, at virksomheden reserverer (eller opretholder) et bestemt beløb, der ikke er tilgængeligt for udgifterne.

2. Betalingsindskud

Et firma kan modtage kontanter fra en kunde, inden de leverer tjenester eller sender varer. Kunden kan gennem en klausul i aftalen kræve, at virksomheden ikke kan bruge kontanterne, før tjenesten eller ordren er opfyldt.

3. Sikkerhedsstillelse

Et selskab kan kræves af et forsikringsselskab at pantsætte et vist beløb kontant som sikkerhed mod risiko.

4. Betaling af gæld

Et selskab kan afsætte et bestemt beløb kontant hvert kvartal for at foretage en betaling på langfristet gæld.

Nøgletal

På grund af at kontanter ikke er let tilgængelige til brug, er kontanter, der er begrænset, generelt udelukket i flere likviditetsforhold. Manglende udelukkelse af kontanter i beregningen af ​​likviditetsforhold vil få virksomheden til at se mere likvid ud end den er og dermed misvisende. Eksempler på likviditetsforhold, der ekskluderer begrænsede kontanter, inkluderer kontantforhold Kontantforhold Kontantforholdet, undertiden benævnt kontantaktiver, er en likviditetsmåling, der indikerer en virksomheds evne til at betale kortsigtede gældsforpligtelser med dets likvide beholdninger . Sammenlignet med andre likviditetsforhold som det aktuelle forhold og hurtige forhold, er kontantforholdet et strengere, mere konservativt mål og hurtigforholdet Hurtigt forhold Hurtigt forhold, også kendt som syretest,måler en virksomheds evne til at betale sine kortfristede forpligtelser med aktiver, der let kan konverteres til kontanter.

Eksempel

John, en junioranalytiker, er blevet instrueret af lederen af ​​aktieforskning til at gennemføre en virksomheds likviditetsanalyse. Mere specifikt er han blevet bedt om at bestemme det aktuelle forhold for et selskab for at se, om det har nok kontanter til at betale sine kortsigtede forpligtelser. Husk, at quick ratio beregnes som (Likvide beholdninger + omsættelige værdipapirer) / Kortfristede forpligtelser .

Virksomhedens balance fremlægges som følger:

Eksempel på balance

Under ledsagende noter til regnskabet Reviderede årsregnskaber Offentlige virksomheder er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere, John bemærker, at de begrænsede kontanter er i forhold til et betalingsindskud, hvor virksomheden aftalt med en kunde om at holde $ 350.000 i kontanter, indtil dens forpligtelse over for kunden er afviklet. Forpligtelsen forventes at afvikles inden for et år.

John udelukker, at kontanter fra sine beregninger og bestemmer virksomhedens hurtige forhold til at være $ 150.000 / ($ 500.000 + $ 57.500) = 0,27 .

Havde John brugt de begrænsede kontanter i sin beregning af hurtigforholdet, ville han have fået et hurtigt forhold på ($ 150.000 + $ 350.000) / ($ 500.000 + $ 57.000) = 0,90 og fejlagtigt anset virksomheden meget mere likvid end den er.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Idle Cash Idle Cash Idle cash er, som udtrykket antyder, kontanter, der er inaktive eller ikke bruges på en måde, der kan øge værdien af ​​en virksomhed. Det betyder, at kontanterne ikke tjener renter ved at sidde i opsparing eller en kontrolkonto og ikke genererer overskud i form af aktivkøb eller investeringer. Kontanterne sidder simpelthen i en form, hvor den ikke sætter pris på.
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Sinking Fund Sinking Fund En synkende fond er en type fond, der oprettes og oprettes med vilje til tilbagebetaling af gæld. Ejeren af ​​kontoen afsætter regelmæssigt et bestemt beløb og bruger det kun til et bestemt formål. Ofte bruges det af virksomheder til obligationer og indbetaler penge til at købe udstedte obligationer tilbage
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte likvide beholdninger i en bestemt periode (f.eks. En måned, kvartal eller år). Pengestrømsopgørelsen fungerer som en bro mellem resultatopgørelse og balance