MAX-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger MAX i Excel

MAX-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. MAX returnerer den største værdi i en given liste over argumenter. Fra et givet sæt numeriske værdier returnerer den den højeste værdi. I modsætning til MAXA-funktionen tæller MAX-funktionen tal, men ignorerer tomme celler, tekst, de logiske værdier SAND og FALSK og tekstværdier.

I økonomisk analyse kan MAX være nyttigt ved beregning af den højeste score, den hurtigste tid, den højeste udgift eller indtægtsbeløb osv.

Formel

= MAX (nummer1, [nummer2],…)

Number1 og number2 er de argumenter, der bruges til funktionen, hvor Number1 er påkrævet, og de efterfølgende værdier er valgfri.

I MS Excel 2007 og senere versioner kan vi levere op til 255 talargumenter til MAX-funktionen. I Excel 2003 og tidligere versioner kan det dog kun acceptere op til 30 talargumenter.

Argumenter kan tilvejebringes som konstanter eller som cellereferencer eller områder. Hvis et argument leveres til funktionen som en reference til en celle eller et array af celler, vil MAX-funktionen ignorere tomme celler og tekst eller logiske værdier indeholdt i det medfølgende celleområde. Dog beregnes logiske værdier og tekstrepræsentationer af tal, der leveres direkte til funktionen.

Hvordan bruges MAX-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan MAX-funktionen indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel

Lad os beregne de højeste karakterer ud fra følgende data:

MAX-funktion

Den anvendte formel var:

MAX-funktion - Eksempel 1

MAX-funktionen ignorerede den tomme værdi og returnerede 100 som resultat.

MAX-funktion - Eksempel 1a

Som set ovenfor ignorerer MAX tomme værdier. I dette eksempel, hvis vi giver en logisk værdi, vil funktionen ignorere den og give det samme resultat som vist nedenfor:

MAX-funktion - Eksempel 1b

MAX-funktion - Eksempel 1c

Et par ting at huske på MAX-funktionen

  1. #VÆRDI! error - Opstår, hvis nogen værdier, der leveres direkte til MAX-funktionen, er ikke-numeriske.
  2. Hvis argumenterne ikke indeholder tal, returnerer MAX 0.
  3. Den primære forskel mellem MAX og MAXA er, at MAXA vurderer SAND og FALSK værdi som henholdsvis 1 og 0. Derfor, hvis vi ønsker at inkludere logiske værdier, er vi nødt til at bruge MAXA-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du forbedre din økonomiske modellering betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje