MROUND-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

MROUND-funktionen er kategoriseret under Excel Math og Trigonometry-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer et nummer afrundet til et multiplum givet af brugeren. MROUND afrundes altid væk fra nul.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, MROUND-funktionen hjælper med at afrunde et tal og eliminere de mindst signifikante cifre, hvilket gør det enklere, men holder sig tæt på den oprindelige værdi.

Formel

= MROUND (tal, flere)

MROUND-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Nummer (krævet argument) - Dette er det antal, der skal afrundes.
  2. Flere (krævet argument) - Dette er det multiple, som vi vil afrunde et tal til.

Hvordan bruges MROUND-funktionen i Excel?

For at forstå brugen af ​​funktionen MROUND, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

MROUND-funktion

Resultaterne i MS Excel er vist nedenfor:

MROUND-funktion - Eksempel 1

Eksempel 2

Lad os se, hvordan MROUND-funktionen kan bruges til at få en tid afrundet til det nærmeste 30-minutters interval. Antag, at vi får oplysningerne nedenfor:

MROUND-funktion - Eksempel 2

Den anvendte formel er vist nedenfor:

MROUND-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

MROUND-funktion - Eksempel 2b

Når vi leverer "0:30" som multiplum, konverterer Excel internt 0:30 til 0,0208333333333333, hvilket er den decimalværdi, der repræsenterer 30 minutter.

Vi kan også udtrykke 30 minutter i en formel ved hjælp af formlen = 30 / (60 * 24) .

Alternativt, afhængigt af kravene, kan vi bruge formlen til at afrunde til forskellige tidsintervaller såsom de nærmeste 15 minutter eller 1 time.

Få noter om MROUND-funktionen

  1. MROUND runder op væk fra nul.
  2. Antallet og flere argumenter skal være af samme tegn.
  3. #NUM! error - Opstår, når antallet og flere argumenter ikke er af samme tegn.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finansvejledning til denne vigtige Excel-funktion. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje

Original text