Rapport om modtagelig aldring - Oversigt, hvordan man bruger

En aldersrapport om tilgodehavender eller aldringsrapport om tilgodehavender henviser til et resumé af alle tilgodehavender fra kunder på et givet tidspunkt. Rapporten opdeler tilgodehavender fra alle kunder i forskellige aldringskategorier baseret på antallet af dage siden de respektive fakturaer blev hævet.

Forfaldsrapport om tilgodehavender

En virksomhed bør være bekymret, hvis den aldrende rapport om tilgodehavender viser, at mange konti er udestående i lange perioder. Det kan betragtes som et tegn på, at virksomheden påtager sig for stor risiko ved at udvide kreditvilkår Kreditbetingelser Kreditbetingelser repræsenterer de vilkår, der anvendes af långivere, såsom banker, under due diligence-processen til udlån af kapital til potentielle låntagere. Andet til kunder, der sandsynligvis ikke betaler. Alternativt er det også et tegn på, at virksomheden er ineffektiv til at opkræve betalinger.

Prøve tabel

I eksemplet ovenfor, hvis vi antager, at virksomhedens kreditpolitik er 60 dage, ser kunderne ABC & Co. og XYZ & Co. ud til at være inden for virksomhedens kreditperiode for alle kunder. Imidlertid ser LMN & Co. ud til at forsinke sine betalinger til virksomheden.

Resumé

  • Den aldrende rapport om tilgodehavender er et godt værktøj til at identificere driftskapitalproblemer.
  • Rapporten kan bruges til at hjælpe med at indstille kreditpolitikker og overvåge kundekreditkvalitet.
  • Undgå at se på rapporten isoleret; I stedet skal du se på tendenser.

Hvordan bruges en modtagealdringsrapport?

Man skal starte med at se på de største saldi og forstå, om beløbene ligger inden for den specificerede kreditperiode, eller hvis de har været udestående i længere tid. Brugeren kan også overveje at bruge Pareto-princippet eller 80/20-princippet, der siger, at ca. 80% af virkningerne kommer fra 20% af årsagerne, dvs. 80% af de forfaldne beløb kan tilskrives 20% af kunder.

Anvendelse af modtagende aldersrapport

Til ledelse

Den aldrende rapport om tilgodehavender kan bruges af ledelsen til en række forskellige anvendelser. Nogle få anvendelser af rapporten inkluderer følgende:

  • Forståelse af hastigheden på opkrævning af tilgodehavender fra kunder
  • Forståelse af kundernes økonomiske sundhed
  • Forudsigelse af tvivlsom gæld
  • Skøn over tillæg for tvivlsomme konti Godtgørelse for tvivlsomme konti Godtgørelsen for tvivlsomme konti er en kontrakontokonto, der er knyttet til tilgodehavender og tjener til at afspejle den reelle værdi af tilgodehavender. Beløbet repræsenterer værdien af ​​tilgodehavender, som et selskab ikke forventer at modtage betaling for.

Rapporten tjener også som grundlag for ledelsen til at justere kreditperioden for kunder og tilskynde kunderne til at afvikle deres udestående gebyrer ved at give kontantrabatter for tidlige betalinger.

For eksterne interessenter

Den aldrende rapport om tilgodehavender kan bruges af forskellige eksterne interessenter. For eksempel:

  • Virksomhedens långivere kan bruge rapporten til at vurdere virksomhedens kortsigtede solvens og arbejdskapital Arbejdskapitalcyklus Arbejdskapitalcyklussen for en virksomhed er den tid, det tager at konvertere den samlede nettoarbejdskapital (omsætningsaktiver minus kortfristede forpligtelser) i kontanter. Virksomheder forsøger typisk at styre denne cyklus ved hurtigt at sælge lager, indsamle indtægter hurtigt og betale langsomt regninger for at optimere pengestrømmen. krav.
  • Investorer (egenkapital og foretrukket) kan bruge rapporten til at evaluere både den kortsigtede og langsigtede solvens og kvaliteten af ​​virksomhedens kunder.
  • I nogle tilfælde bruger selv skattemyndigheder rapporten ældning af tilgodehavender til at lære mere om salgscyklus og tilbagebetalingstidslinje for virksomhedens kunder. De kontrollerer også, om politikken til beregning af godtgørelsen for tvivlsomme konti er i overensstemmelse med kreditpolitikken.

Tillæg for tvivlsomme konti

Den aldrende rapport om tilgodehavender er nyttig til at bestemme godtgørelsen for tvivlsomme konti. Rapporten hjælper med at estimere værdien af ​​tab på gæld, der skal afskrives i virksomhedens årsregnskab.

Ledelsen kan anvende en fast procentdel af standard for hver kategori baseret på antallet af dage, siden den respektive faktura blev hævet. Samlingen af ​​produkterne fra hver kategori kan give et skøn over ikke-inddrivelige tilgodehavender. Fakturaer, der har været forfaldne i længere perioder, har større sandsynlighed for misligholdelse. Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering. .

I eksemplet ovenfor har virksomheden $ 12.000 af tilgodehavender, der har været udestående i mindre end 30 dage. Typisk antages det, at kontiene har høj indsamlingsbarhed. Således kan virksomheden antage, at ingen af ​​regnskaberne vil være tvivlsom.

Næste, baseret på tidligere erfaring, ved virksomheden, at udestående konti i 31-60 dage typisk har en 2% standardrate. Derefter har konti, der har været udestående i 60-90 dage, en standardprocent på 4%, og alle ældre konti har en standardprocent på 8%. Ved hjælp af standardraterne og tallene i eksemplet ovenfor kan vi beregne virksomhedens godtgørelse for tvivlsomme konti som vist nedenfor:

Tillæg for tvivlsomme konti = (0% x 12.000) + (2% x 8.000) + (4% x 1.000) + (8% x 1.000) = $ 280

Baseret på ovenstående beregning kan vi se, at selskabets godtgørelse for tvivlsomme konti beløber sig til $ 280.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Tilgodehavender mod tilgodehavender Tilgodehavender mod tilgodehavender I regnskab forveksles tilgodehavender og tilgodehavender til tider med den anden. De to kontotyper er meget ens i den måde, de registreres på, men det er vigtigt at skelne mellem gældskonti og tilgodehavende, fordi den ene er en aktivkonto, og den anden er en
  • Cash Conversion Cycle Cash Conversion Cycle Cash Conversion Cycle (CCC) er en metrik, der viser, hvor lang tid det tager en virksomhed at konvertere sine investeringer i lager til kontanter. Formlen til konverteringscyklus for kontanter måler det tidsrum, i dage, det tager for en virksomhed at omdanne sine ressourceinput til kontanter. Formel
  • Sådan registreres betaling i regnskab Sådan registreres betaling i regnskab Registrering af betaling i regnskab kan ellers betegnes som "gældskonti", hvilket betyder det samlede beløb, som en given virksomhed skylder virksomheder eller leverandører for produkter eller tjenester. Endvidere afspejles den tilgodehavende gæld i balancen, specifikt i kapitlet om kortfristede forpligtelser
  • Skabelon - Aldringsrapport Aldringsrapportskabelon Denne aldrende rapportskabelon hjælper dig med at kategorisere tilgodehavender baseret på hvor længe fakturaer har været udestående.