MIN-funktion - formel, eksempler. Sådan bruges MIN-funktionen

MIN-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. MIN returnerer minimumsværdien i en given liste over argumenter. Fra et givet sæt numeriske værdier returnerer den den mindste værdi. I modsætning til MINA-funktionen ignorerer MIN-funktionen tal, tekst og logiske værdier SAND og FALSK og tekstværdier.

I finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. , kan MIN-formlen være nyttig til beregning af gældsplaner Gældsplan En gældsplan indeholder al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering er renteomkostningsstrømme og afskrivningsplaner Afskrivningsplan En afskrivningsplan er påkrævet i finansiel modellering for at forbinde de tre regnskaber (indtægter, balance, pengestrømme) i Excel.

Formel

= MIN (nummer1, [nummer2],…)

Number1 og number2 er de argumenter, der bruges til MIN-funktionen, hvor Number1 er påkrævet, og de efterfølgende værdier er valgfri.

I MS Excel 2007 og nyere versioner kan vi give op til 255 talargumenter til MIN-funktionen. I Excel 2003 og tidligere versioner kan det dog kun acceptere op til 30 talargumenter.

Argumenter kan tilvejebringes som konstanter eller som cellereferencer eller områder. Hvis et argument leveres til funktionen som en reference til en celle eller en række celler, vil MIN-funktionen ignorere blanke celler og tekst eller logiske værdier indeholdt i det leverede celleområde. Dog beregnes logiske værdier og tekstrepræsentationer af tal, der leveres direkte til funktionen.

Hvordan bruges MIN-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan MIN-funktionen indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel

Lad os beregne de laveste karakterer ud fra følgende data:

MIN-funktion

Den anvendte formel var:

MIN-funktion - Eksempel 1

MIN-funktionen ignorerede den tomme værdi og returnerede 25 som resultat.

MIN-funktion - Eksempel 1a

Som set ovenfor ignorerer MIN tomme værdier. I dette eksempel, hvis vi giver en logisk værdi, vil funktionen ignorere den og give det samme resultat, men MINA vil overveje det som vist nedenfor:

MIN-funktion - Eksempel 1b

Et par ting at huske på MIN-funktionen

  1. #VÆRDI! error - Opstår, hvis værdier, der leveres direkte til MIN-funktionen, ikke er numeriske.
  2. Den primære forskel mellem MIN og MINA er, at MINA vurderer SAND og FALSK værdier som henholdsvis 1 og 0. Derfor, hvis vi ønsker at inkludere logiske værdier, er vi nødt til at bruge MINA-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje